Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Melih Kenan

Üye
  • Toplam İleti

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

Melih Kenan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    SAKARYA
  • Arabam:
    2008 FOCUS TDCİ 1.6 TREND
  • Meslek:
    memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Melih Kenan's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. yetkili servis hariç 3-4 özel servis dolaştım. Özel servislerin çoğu işçilikten kısıyor parçadan salıyor. En son modern sanayide yetkili servisten ayrılmış Ali ustaya gittim. O sorunu direk söyledi, diğerleri ya şundadır ya bunda hesabı inme indiriyorlardı yüreğime. Ayrıca sizin arabada baskı balata sağlamdır, 150.000 km ye kadar sıkıntı yapmıyormuş focuslar.
  2. 2008 ford focus trend aracımın merkezi kumanda ve kilit sistemi ve cam kaldırma modülleri arızalı. Sakarya ve çevre illerinde bu işin alimi, uzun atlama yapmayan elektronik tamircisi önerebilir misiniz?
  3. Aracımın baskı balata-bilya ve hava akış metresini değiştirdik araç düzeldi balata perçinlere gelmek üzereymiş. Şimdi sorun kalmadı ilgilenen herkese teşekkürler.
  4. tavsiyelerinin için teşekkürler. Bilya değiştirmek için şanzımanın sökülmesi gerekir değil mi? Ayrıca özel temizleme spreyi nedir? marka söyleyebilir misiniz. Bu arada wurth enjektör temizleyici kullanmamı tavsiye eder misiniz?
  5. 2 ay önce 2008 (2007 buçuk) ford focus 1.6 TDCI Trend marka aracımı aldım. Aldığımdan beri arabayı nazik kullanıyorum, cuma günü fren pedalında titreme olduğundan sanayiye gittim. Usta test sürüş yaptı, arabayı sert kullandı araç 3000 devirden sonra devir saati yükseliyor ama hızlanmıyor debraj plakası arızalı dedi biraz ilerledikten sonra araç 100-120 km de giderken teklemeye (titreme değil) başladı. Gaza yüklenince tekliyor, gaz pedalını okşarcasına gidince sıkıntı yapmıyor ve bu tekleme düşük viteslerde de gaz pedalına yüklenince yapmaya başladı. Arızayı anlamak için tekler vaziyette uzun süre gidince araç stop ediyor ve çalışmıyor 3-5 dakika sonra çalışıyor. Aracın debriyajını denemek amacıyla dik yokuşa vurduk motorcu debriyaj sağlam dedi. Onla beraber ustaya gösterdik o da test etti gaz yemiyor ilk debriyajın yapılması lazım sonra tekleme bulunur dedi. Debriyaj masrafı 750 TL. Aynı gün başka ustaya gösterdim, %90 hava akış metresi arızalıdır değiştiririz düzelir dedi. 1- 3000 devirden sonra devir yükseliyor ama motorun bağırıp gitmemesi ve tekleme yapması hava akış metresi ile ilgili midir? 2- Dik yokuşa sıkıntısız çıkan bir aracın debriyaj balatasında sıkıntı var mıdır? 3- Hava akış metresini söküp balata spreyi ile temizlesem düzelme ihtimali nedir? Araç tekleme yaptığı zaman bilgisayarda motor sistem arızası yazısı çıkıyor. Aracın arızalarını sildirdim, olduğu yerde çalıştırıp deviri yükselttim aşağıdaki arızaları verdi. 1- Crank Pos Sensor A Circ Range/ Performance 2- Krank pozisyon sensörü A devre aralıkları 3- Kütle/Hacim Hava Akış Devresi hatalı --------------------------------------------------------------------- CAN - Communication Bus fault Saygılar...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.