Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Hasan Şahin

Üye
  • Toplam İleti

    227
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Hasan Şahin tarafından oluşturuldu

  1. Aynı sorunu bende yaşıyorum. Aracım 2011 f3 tdci style. Serviste direksiyon fotosu çekilip otosana gönderdiler. Direksiyon bedelinin 1800 tlsini ford geri kalan 600 tl sini benim karşılamam gerekiyor. Garantim uzatılmış garanti. Yani %20 katılımlı. Açıkçası kararsız kaldım. Farklı bi arıza olsa (turbo,şarz dinamosu vs) parçalarda anlarımda bu direksiyondaki hata tamamen üretim hatası gibi bir şey. Normal garanti Bittiği için bedelsiz değiştirmiyorlar. Arkadaşlar sizce bu bedeli verip değiştirmeye değermi.

     30.000 bakımında direksiyondaki soyulmadan dolayı servise gittim ve bu soyulmanın hava yastığı ile alakalı sorundan dolayı olduğunu belirttiler ve değiştirdiler garantiden fakat anladıgım kadarıyla sadece o nikelaj değişmiyor hava yastığıyla birlikte değişiyor dolayısıyla bu rakam gayet normal.

  2. Az önce aşağıda sıralayacağım Ankaradaki servisleri aradım ve fiyatlar genel olarak bu civarda ne dersiniz normal mi?

     

    Maltepe Tur -  480

    Siteler    Tur - 680

    Otokç          - 580

     

     

    hepsini aradığımda diğer servislerin verdiği fiyatı ve bu fiyat neden kaynaklandığını sorduğumda kullanılan malzeme kalitesi diyebildiler sadece açıkcası beğenmiyorum fordun servis politikasını. Ne dersiniz uygun mu fiyatlar?

    • Beğen 1
  3. Arkadaşlar cyclone montajını yaptıralı 1.5yıl oldu nerdeyse kesinlik çok memnunum ne donma ne başka bir sorun yok fakat bozuk yola girdiğimde bariz şekilde tıkırtı cızırtı yapıyor daha önce servise götürdüğümde üfleme kanallarına sprey vb birşey sıktılar fakat ses azaldıktan sonra dahada arttı. Sizce ne yapmalı ? Navigasyonu komple söküp içerisine ses yalıtımı mı yapmalı, ne bilim bir çözüme ulaşamadım. Önerilerinizi bekliyorum.

  4. Benzer problemi bende yaşamaktayım. Kromlu kısımlarda kalkma var bariz şekilde bakalım artık 30 bin bakımında garantiden değişirler diye düşünüyorum. Aracı aldığımda beri;

     

    1-Ecu yandı garantiden değişti

    2-Kapı altındaki fitil attı garantiden değişti

    3-Dİreksiyondaki kromlarda değişicek diye ümit ediyorum.

     

    toplamda 3 arıza ve garantiden değişim söz konusu oluyor. Bildiğim kadarıyla garanti süresi boyunca 6 kez arıza ile karşılaşılması durumunda aracın aynısı ile değişitirilmesi söz konusu oluyor.

     

    Bakalım artık sonraki 3 arıza neler olacak bütün servis fişleri birikmekte. Garantinin bitmesinde 1.5 yıl kaldı.

  5. Hepsinde tesisat yok :(

     

    Klasik ford işte donanıma pek bağlı değil kim bilir belki şuan hiçbirinde yok, belki de hepsinde var

     

    Benim aracımda var fakat bir işe yaradığını düşünmüyorum. Geçenlerde çalıştırdım sileceği donmuş çalışmadı. İşin özü silecek su deposu donduktan sonra, püskürtme başlığı ısıtmalı olsa ne olmasa ne bence çok gereksiz bir uygulama.

  6. Forum içi arama yaptım ama bulamadım.

    Arkadaşlar bu dizellerde önce kontağı bir kademe açıp ışıklar sönünce aracı çalıştırın diye bir şey okudum.Amacı kızıdrma bujisi ısıtmasıymış sanırım.

    Benim arabada kontak yok ford power tuşuna basıyorum çalışıyor.Var mı yapmam gereken bir şey.el atın bi dostlar.

     

    Bizzat dört farklı ford yetkili servisine sorduğumda, direkt tuşa basın çalıştırın araç gerekirse bekler diyorlar dolayısıyla beklemeye gerek yok.

  7. Bugun bende taktirdim cylone. Bakalim tm inceleme sansim olmadi henuz. Suanda tek sorun telefonla konusurken sesin karsi tarafa orijinaldeki kdr net gitmemesi oldu ki az cok bekliodum bunuda. Ses ile kontrolde maalesef calismio :( bunun disinda telefon rehberi kismi cok hosuma gitti. Dokunmatigi cok guzel. Kasma vs olmuyor. Radyo menusu guzel. Video klipleriniz kaliteli ise ekranda supee cikio. Ses ile ilgili sorun olmadi. Sesi gayet guzel. Navigasyonu tam deneyemedim. Yalniz navigasyondaki ozellikler cok hpsuma gitti. İste ekranda buyuk bi dijital

    Hiz saati fln cikio. Yeni bi baslikta bende incelemelerimi ve resimlerimi ekleyecem ins. En kisa zamanda. Bakalim kullandikca sorun yapmaz ins :)

    Ben taktirali epey zaman oldu tek sikayetim arkadaki kablolarin ses yapmasi onun disinda cok memnunum sizde gule gule kullanin

    • Beğen 1
  8. bu ne yaman çelişki :)

    hem ideal değerler yazıyor diyorsunuz hemde 36 kullanıyorum diyorsunuz

    açtım baktım normal yükte 31, tam yükte 35-41 :)

    Ozan bey olmasi gerekenler kapida yaziyor elbet ama psikolojikmi nedir lastiklere 36 hava basmayinca sanki patlak tekerle gidiyormusum araba cekmiyor gibime geliyor bu yuzden ben hep 36 basiyorum dezavantaji varmi bilmiyorum

  9. Sensörün orada sanırım kronik bir sorun varmış. Orası olabilir belki. Ben de de stabilize yolda gözlük yeri ve iç aydınlatma arasında bulunan eğimli yerden az bi ses geliyor ama dokundurmadım daha kötü olabilir diye :)

    Kesinlikle katiliyorum bu sozunuze muhtemelen dediginiz yerden geliyor hatta kac kere gozlugu cikardim bu yuzdenmi diye. Bakalim baska ayni sorunu yasayan arkadaslar cikacakmi

    • Beğen 1
  10. tekerlek sesini de çok aldığı için bozuk yollarda, tırtıklı asfalt gibi.. bence yapacak birşey yok.

    davlumbaz altına yalıtım yerleştirip, süspansiyonların arkasına sarı pütür attırılabilir ama bir nebzeye kadar faydalı olacaktır.

    sonuçta bizim memleketin arabası değil bu arabalar.. artık reno 12 de yok :D

     

    üstadım zaten davlumbazda yalıtım malzemesi kullanılmış orda da kaplama var fakat bu dediğim ses dışardan gelmiyor aracın içinden geliyor bir şey artık neyse cızırdıyor tıkırdıyor ses yapıyor gözlük kabının ordanmı geliyor sağ kapıdanmı yoksa konsoldanmı bilmiyorum.

  11.  Herkese merhaba aracımda uzun zamandır rahatsızlığını hissettiğim ve çözülemeyen bir sorun var. Yetkili serviste navigasyon taktırdıktan sonra iyice artan bu sesten nasıl kurtulurum. Servise daha önce gittim navigasyonlu ekran söküldü takıldı fakat geçmedi.

     

    Özellikle tümseklerden ve bozuk yollardan giderken sanki araba dökülüp orda kalacakmış gibi bir ses geliyor.

     

    Ankarada önereceğiniz servis neresidir?

     

    Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar nasıl çözüm buldular merak ediyorum.

     

    Herkese teşekkürler.

    • Beğen 1
  12. Ben kendi parçacımdan orjinal parçaları 230 TL'ye alıp aynı bakımı 100 TL'ye yaptırabilirim, ampul de dahil.

    Bahşiş dahil yarı fiyatına...

    Üstelik herşey faturalı ve zamanlı olursa kimse garantiden çıkaramaz.

    Akıllı olun, kendinizi öptürmeyin...

     

    Nasıl işliyor peki bu prosedür? Parçaları aldıktan sonra fişleriyle birliktemi servise gitmemiz gerekiyor? Bakım sonrası verecekleri faturada hangi parçaları değiştirdikleri yazıyormu? Yazıyosa orijinal olup olmadığı nasıl anlaşılıyor.

     

    Detaylı yazarsanız sevinirim sonrasında dediğiniz gibi yaptırırım bakımları boşa servise öpülmeye gerek yok dediğiniz gibi.

  13. Benzer ürünleri benzer fiyatlara netten bulmu

     

     

    Arkadaşlar Oem Dvd Multimedya Ses Sistemi Navigasyon Geri Görüş Kamerası hakkında  sizlerin fikirlerini öğrenip bende bir oem almak istiyorum fakat şöyle bir problem var, fiyatlar cok farklı cıkıyor neye inanacağımı şaşırdım,serviste farklı dışarda farklı fiyatlar cıkıyor. verdiğim linklerin fiyatlarına bakmanızı rica ediyorum, neden bu kadar fiyat farkı var sizce hatta en son link uçuk bir fiyat aynısından verdiğim linklerde var 550 tl sizce 550 tl olan necvox'u taktırsam memnun kalırmıyım fikri olanlar fikirlerini benimle paylaşırsa cok memnun olurum saygılar.. 


     

     

     

     

    Benzer ürünleri benzer fiyata bulmuştum fakat garanti kapsamı ve dolaylı yollardan servisin garanti sürecindeki çıkarabileceği zorlukları düşünerek serviste satılan ürünü 1600 tl ye taktırmıştım iyikide öyle taktırmıştım.

     

    Malum daha bugün aracımı aldım servisten motor kontrol ünitesi arızalanmış ve değiştirdiler garantiden 3000 liralık parçayı. Eğer ki serviste değilde benzer bir ürünü taktırsaydım ve serviste bu ürünün dolaylı olarak zarar verdiğini öne sürüp garantiye sokmasaydı ne yapılabilirdi sizce?

     

    a) cepten ödenecek

    B) dava açılacak ve uzun bir süre bunun için beklenilecek ki araçta kullanılmayacak

     

    vb

    vb

     

    sorunlarla uğraşmak istiyorsanız taktırın.

     

    Şahsi fikrim servis dışında araca bir vida dahi taktırmamak.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.