Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Bilal Şentürk

Üye
  • Toplam İleti

    32
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Bilal Şentürk tarafından oluşturuldu

  1. 8 saat önce, Serkan Karakoca yazdı:

    güle güle kullanın kazasız belasız cezasız inşallah ...

     

    8 saat önce, Serdar Eryürekli yazdı:

    İyi günlerde kullanın.

    Teşekkürler iyi dilekleriniz için

    --6 dakika sonra eklendi--
    3 saat önce, Cem Dilmen yazdı:

    Bilal Bey hakikaten çok güzel. Kazasız günlerde binin inşallah. Ama biraz daha detaylı fotolar istiyoruz. İç dış motor vs...

    detaylı fotoları hafta sonu eklerim İnşallah.

     

    Yapılan işlemler;

     

    RS body kit,

    EcuFast yazılım

    Işıklı vites topuzu

    Navigasyon aktifleştirme

    KN kutu içi hava filtresi.

    --12 dakika sonra eklendi--

    ayrıca body kit uygulanırken, ön ızgaradaki tel panel peterkli panel iler değiştirildi. yarıca sağ sis farının açıklığında bulunan silecek suyu deposu beyazdan siyaha boyandı ayrıca radyatör önündeki metal görünümün önüne geçmek için, ön ızgaraya uygulanan petekten  bir katta önüne perdeleme yapıldı.

     

    Sırada jant 17" jant olacak.

    18" yada 19" olmasını istedim fakat, bunlar için yay takılması lazım. Yay hadisesine karşı değilim lakin, yay takıldığında araba bir miktar alçalacağı için garajıma girişimi çok sıkıntılı hale getirecek girip çıkarken altının sürtmesi durumu söz konusu. bundan dolayı maalesef 17" karar kıldım.

     

     

    • Beğen 2
  2. 20 saat önce, Muzaffer ASLA said:

    Ben mi kırığım. :)  Yok okadar değil hafif çatlak desek daha yerinde olur. :D  Zaten bunlar oem 8" Sony ekranda olacak.Görüntüsüde bu :D zaten pazar günü taktım.16 şubatta aldım şimdi taktım. vakit olmadığı için ne yapak.Kör nokta sensörini daha takmadım.Çünkü elimdeki braketler station vagon için. braketini mecburen 400 tl verip alacağım.körnokta sensörlerinin tesisatını bile hazırladım.Sedan için braketleri daha sipariş vermedim diğer ihtiyaçlarımla birlikte almanyadan sipariş vereceğim. Elimdeki braketleri kesip orijinallliğini bozmak istemiyorum.artık sensörleri ile birlikte kime nasip olursa.daha satışa bile koymadım.sensörleri taktıktan sonra paylaşırım.

    selamlar.

     

     

     

    20160425_201321.jpg

     

     

    Muzaffer bey hayırlı olsun. Kameralı sistem siz olsun :)  ama navigasyon aktif hale gelmiş. En azından şunu bi tarifini paylaşsanız :)

  3. On 11.02.2016 at 22:51, Muzaffer ASLA said:

    Navigasyon yazılımının kilidini kaldırsanız dahi çalışmaz.Nedenini önceki yazılarda çok küçük ip uçları vererek açıkladım.benim gibi meraklı olan arkadaşlar lütfen araştırsınlar.Ben geceli gündüzlü yaklaşık 4,5 ay gibi bir süre harcadım.Sistemin çalışma mantığını anladıktan sonra çalıştırdım.Bilgiyi hazır vermek bilginin kıymetinin değersizleşmesine neden olur.Bu nedenle çok küçük ip uçları vermeye devam edeceğim.Fakat ayrıntılı bilgi vermeyeceğim.Çünkü etik olmaz.Ayrıca çalışmalarım tam bitmiş değil,halen bulmacanın eksik tarafları var.Çünkü focus'un alt yapısında Türkiye pazarında olmayan birçok özellik var. C346 kasa tipi focus 2010 yılında tasarlanmış olmasına rağmen birçok özelliği bünyesinde barındırıyor.Bu nedenle affınıza sığınarak forumdaki arkadaşlarla bu bilgileri paylaşamadığım için çok özür diliyorum.lütfen beni anlayınız.ilginize tekrar teşekkür eder,tüm arkadaşların çalışmalarında başarılar dilerim.

     

     

    muzaffer bey çalışmanız kendinize hayırlı olsun. Tabiki hiç birşeyi paylaşma mecburiyetiniz yok. Lakin takdir edersiniz ki burası bir forum sitesi ve insanlar birbirleriyle paylaşım içindeler. Hak veriyorum size zira 4,5-5 ay gibi bi emeği paylaşmak istememeniz de normal, bazı programlama tekniklerinden bahsetmişsiniz. Zaten forumda herkes elektronikçi yada yazılımcı...

    • Beğen 1
  4. On 09.02.2016 at 18:33, Muzaffer ASLA said:

    Selam arkadaşlar,Çalışmalarım sonuçlandı ve navigasyon aktif hale geldi.Sadece SD kart ve bazı eksik yazılımları tamamlamak suretiyle sistem aktif oluyor.Geri görüş kamerasınında alt yapısınıda aktif ettim.sadece modul,kamera ve tesisat kaldı.Şunu belirtmek isterim ki sadece navigasyonu, geri görüş kamerası olmadan aktif etmek eldeki imkanlardan ötürü mümkün değil.çünkü APIM'i tam olarak halen konfigüre edemiyorum.Sonraki aşama olarak orijinal donanımda video izleme ile cep telefonumdaki görüntüyü kablosuz aktarmak var.ilerleyen zamanlarda sizi bilgilendireceğim.tüm forum üyelerine çalışmalarında başarılar dilerim.

    Muzaffer bey konu hakkında detaylı bir paylaşım yaparsanız seviniriz. Zira bu konu da çok takip var. Orjinal SD kartı seve seve servisten alabilirim lakin yazılım kilidi kalmadığı sürece Sd kart tek başına malesef işe yaramaycaktır

  5. On 02.02.2016 at 00:59, Hamdullah Erden said:

    Teşekkürler. Önce SD kartta yükleme yaptım. USB image i sorup durdu. Eskiye geri dönüş yaptı. Sıkıntı olmadı. USB de denedim. Başarıyla yüklendi. Yani Siri yi artık telefona dokunmadan direksiyondan kullanabiliyorum. Yüklenen Versiyon SYNC2 için Gen2-V3.8 e yükseltmiş oldum.

    hayırlı olsun. Anladığım kadarı ile navigasyon ile ilgili bir gelişme yok galiba.

  6. 11 saat önce, Yakup Çağatay said:

     

    Yukarda yazdım fakat tekrar edeyim, o gps anteni farklı bu farklı. Problem anten değil gerçi çok ucuz bir şey o.

     

     

    Yakup bey donanım konusunda herhangi bir sıkıntı yok sadece yazılımsal olarak kısıtlanmış durumda. Zira ffclub.ru sitesinde ruslar USB'den OBD cihazı ile navigasyon yazılımını yükleyerek ve SD kart satın alma yoluyla aktif hale getirdiler. Lakin ilgili yazılımı forumda açıktan vermiyorlar. Hoş verseler bile Orijinal Ford OBD cihazını nerden bulup yükleyeceğiz, orası da ayrı mesele

    On 03.12.2015 at 04:52, Alp Gökçe said:

    Merhaba benim adım alp 2014 ford focus tekno far sanruf paketli sedan aracım var.navigasyon için çok araştırdım bir rus forumu buldum orada bi arkadas 5 tane dosya yükleyerek navigasyonu yaptıgını söylüyor resimleri var ancak nasıl yapıldıgını anlatmıyor.ben sonra araştırıp en son sürümü olan 3.8 yazılımını usb üzerinden yükledim yenilikler iphonelerdeki siri yi araca aktiv edebiliyorsun klima ayarları tam türkçe oluyor mesela yazıları dual yerine çift yazıyor maximum yazan yerde yüksek tam türkçe oluyor arayanın ismini söylüyor vs... ayarlara girdiğimde yazılm bilgisinde bende boş uygulama yeri boş geçen bi başka navigayınlu focusa baktım 2015 o ayarlar yerinde navigasyon yazılım numarası falan yazıyordu yani dosya yükleyerek yapılabiliniyor aşagıdaki sitededen bakabilirsiniz ancak nasıl oldugunu tam bi şekilde ablatan yok inceleye bilirsiniz herkeze selamlarrr

     

    http://mobile.ffclub.ru/topic/389241/

     

    5 tane yüklenecek dosya yok sadece forumdan ilgili konulara girerek tartışmaya katılabilirsiniz diyor.

    On 07.12.2015 at 23:28, Alp Gökçe said:

     

    Bunu internetten buldum şimdi birde başka bir internet sitesinde bu 3.8 güncellemesini yükledikten sonra usb de sorun olmuş navigasyonu olan bir araçmış navigasyon uygulaması  silinmiş bazı şeyler çalışmamış ve izmir çetaş servisinde o araca yeniden servis navigasyon yazılımı atmış ve sorun çözülmüş yani serviste navigasyon için uygulama  var..

     

    Konu geçen site

     

    http://www.fordclubtr.com/forum/topic/276618-ford-sync-guncellemeleriae3d513fccbf49234d943805ea197217.jpg

     

     

    Bornova çetaşı aramak lazım.

  7. Bilal bey navi sd kart olmadan mı çalışacak acaba tam anlayamadım. sabırsızlıkla bekliyorum saygılarımla.

    navi kart herhalıkarda lazım.opsiyom olarak satın aldığınızda da sd kart gerekli. Navi sekmesi gelsinde sd kart mühim değil. Neticesinde 3000tl navi farkı yerine 200 tl sd kart ile olay çözülür umarım

    Orjinali navi sisteminin adres seçimi süper değil, ekran ve haritada mükemmel değil.

    Üzerine igo yazılımı ve başarsoft haritası yüklenirse şahane olur.

     

    linlteki firware dosyasının hangi sürümlerde kurulabileceği yazıyor. Focusumdaki sürümde listede yazılı olan 14073 sürümü yani update edilebilir sürümler arasında. Peki size Yakup bey bu firmware ile navigasyon sekmesi gelirmi?

     

    yada bahsetmiş olduğunuz 3.parti yazılımları yükleyebileceğiniz bi yapı mevcut mu?

     

     

    son olarakta bu şahsi olarak siz olsaydınız bu kumarı oynarmıydınız ? Eğer çokerse bunu garanti kapsamında duzeltebilirmiyiz?

    yükleme başladı sonuçtan ve fotoğrafları eklicem.

    Yükleme tamamlandı, anlaşılan indirdiğim firmware standart fw sistem güncellendi fakat navi aktif hale değil.

    araştırmaya devam

  8. Yazılım + Harita gerekir. Yazılım oem gibi yüklenirse de orjinal kart gerekir.

    Ben olsam oem yazılım kurmam, 3.parti kurulmasını araştırırım. 

     

    navi sekmesi gelirse servisten orijinal harita için kart satın alırım. Serviste 200 tl civarı Lakin neden oem yazılımı kurmam dediniz onu anlayamadım. Ayrıca 3.parti yazılım derken ne demek istediniz yani hangi yazılımdan?

  9. çok pardon ben MCA olduğunu farketmeyerek cevaplamıştım. Fırsat olursa daha detaylı inceleyebilirim. Ama onlar zaman zaman kendi firmwarelarını yapıp dışarıya vermeyebiliyorlar. Üye olup sorularınızı sorarsanız cevaplarlar, benim bakmamdan daha hızlı olacaktır muhtemelen :) 

    İlginiz için teşekkürler lakin rusçam olmadığı gibi ingilizcemde yok. google translte yapıyorum ordada haliyle tarzanca. Yardımcı olursanız hem beni hemde forumdaki diğer haber bekleyenleri memnun edersiniz

    ayrıca https://www.drive2.ru/l/7854762/ linkte bazı bilgiler var dosyayı indirdim fakat bizm araçlara uyumlu olurmu ? yüklersek sistemde çökme meydana gelir mi yada bu firmware yüklediğimizde navigasyon seçeneği aktif olur mu?

  10. Nedense bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum :) Araştırdım ve gördüm ki Amerikanyalı arkadaşlar bunun için çok çalışmış arkadaşlar. Malum orada, şu anda bizde ortaya çıkan durum, 2012'den bu yana var. Ford ısrarla bu arkadaşlara, navigasyonu sadece yeni araç ile alabilirsiniz, sonradan ekleyemezsiniz cevabını vermiş. Bunun üzerine çin malı değişik ve ilginç çözümler ortaya çıkmış (linklerini diğer konularda verdim). Araç parça listelerine bakıldığında, navigasyon olan ile olmayan arasında bir fark görünmüyor. Artık neredeyse ben de eminim ki, sadece yazılım farkı var. Ama kaynak kod ford'un elinde olduğu için, ford istemediği sürece, sonradan ekleme imkansız. Bu konuda servislerden çelişkili yanıtlar geliyor. O nedenle gelecekte mümkün olup olamayacağı da kesin değil.

    Aslında bu işi ruslar çözer mutlaka. Ama orada yeni focus daha satışa bile çıkmamış.

    dünden beri ffclub.ru'dan bakıyorum ve ilginç bir detay gözüme çarptı. Radyopaket 3 olarak belirtilen ülkemizde de navigasyonsuz titnayum modellerde gelen teybin Firmware navigasyon RP 3 numaralı açıklaması ile ilgili firmware yüklenerek navigasyon yüklemesi gerçekleştiği yazmakta lakin ilgili dosyayı aradım fakat bulamadım. Bu konuda tecrübeli arkadaşların belki dosyayı bulabileceğini tahmin ediyorum.

  11. Profilinizde araç bilginiz Focus 1 tdci olarak girilmiş eğer bu hatalı ise lütfen güncelleyiniz.

    Soruya gelince ben size balığı tutmak için yolunu gösterdim :) Telefon ile yukarda verdiğim kişiye ulaşmanız gerekiyor. Eğer toplu ve Türkiye'den satın alma imkanı olmasaydı ilgilenecektim, böyle olunca bence gerek kalmadı :) 

    Bilgilerimi güncelledim :)

    Firmadan Pazarlama müdürü Kerim bey ile görüştüm. Verdiği bilgiye göre ürün henüz Türkiye'ye gelmemiş, bütün testleri yapıldığını başarılı bir şekilde gerçekleştiğini,1 ay içresinde geleceği muhtemel fiyatının da 320$ olacağı bilgisini verdiler.

  12. Ben kafaya koydum alıp takacağım. Uzun zamandır araştırıyorum mytouch için yazılımla hack yapılamadı , donanım şart gibi gözüküyor.

    Bugün serviste sordum navigasyon ekleyebilirmiyiz yazılım ve sd kart ile diye.Usta şaka gibiydi. Öyle şeymi Ford bize öyle bir yazılım desteği verse biz burda yeniden araba yaparız. Yazılımı değiştirmek demek tüm yazılımla oynamak demek , orjinal navigasyon farklı daha büyük ekran dedi .Resmen sallıyor hiç birşeydende anlamadığı çok açık.

    Yarın ustaya değilde satış elemanına sorcam bi araştırsın forda sorsun diye ama olmayacak gibi gözüküyor. Onun için ben bu cihazı alıp takcam .

    Videolardanda izlediğim kadarıyla panelin sökümü gayet basit yapılamıcak gibi değil. 800-900 civarınada orjinal ekranda navigasyon keyfi her türlü değer.

    Garanti olayına gelirsekte konsolla ilgili bir sıkıntı olursa en fazla birdaha söker o şekilde götürürüm servise o olur. 

    Yalnız şunu araştırmak lazım acaba navigasyonda türkçe dil desteği varmı ? Hangi haritayı kullanıyor ? Güncellemeler nasıl olacak ? Bunun içinde şimdi cenmax a mail atacağım. Gelen yanıtları paylaşırım.

    Almak isteyen arkadaşlar buradan birleşip alabilirsek cihazı takarken ve ilerleyen zamanlarda diğer sorunlarda hem birbirimize destek oluruz hemde indirim alabiliriz. 

    Niyetinizde varsa sistem gerçeten süper ve montajı çok basit . En büyük artısı eski sistem olduğu gibi yerinde duruyor sadece extradan navigasyon tuşu açılıyor ve bu menü altındada bu cihazla gelen tüm özellikleri kullanabiliyorsunuz . 

    Herhangi bir gelişme varmı ?

    Birde Cenmax bu ürünühangi kodla aramamız gerekiyor? Tane fiyatı neye geliyor.

     

     

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.