Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

İsmail Üstün

Üye
  • Toplam İleti

    39
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, İsmail Üstün tarafından oluşturuldu

  1. ‎13‎.‎03‎.‎2017 - 20:48 tarihinde, İsmail Doğanay yazdı:

    Bugun aracıma 168 km yol için 55 liralık yakıt aldım pompa 52 lirada attı pompacı biraz daha zorladı ve 55 lirada bıraktı hesaplarıma göre araç km de 33 krş yakıyor bana biraz fazla gibi geldi sizce de fazla mı aracı yeni aldık 2500-3000 devirde kullanıyorum arabayı,araba 1.6Tdcı

     

    1500 devirde vites düşürmeye 2500 devirde vites yükseltmeye ayağınızı alıştırdığınız vakit tüketim 6 litreler civarına düşecektir şehir içi kullanımda. benim evimle işimin arası 1 km kışın 8 litreyi gördüm ortalama. bu tüketim bile normal geldi bana. motor sesini araç içinden duymadığınız durumlar yakıt tüketiminin ideal olduğu durumlardır.

  2.  Arkadaşlar günlerdir tuşların çalışmadığını farklı kombinasyonlar olduğunu düşünüyordum  kutup başını bile söküp 5 dakika sonra tekrar bağladım   Her iki lambayı da bir türlü Yakamadım  

    sonra her iki tavanın lambasının da ampülünün  yanmış olduğunu fark ettim   

     2 yeni ampul alıp yerlerine taktım    Şimdi sorunsuz bir şekilde çalışıyor    

  3. süper bir başlık olmuş. herkes yaşantılarını yazmış. keyif aldım. benim de tavsiyem lastik seçiminde kriterlerinizi önceden belirleeyerek ona göre lastik seçimi yapmanız yönünde olacak. ben kışın goodyear  yazın michelen kullanıyorum.  bu arada aracın fazla yol sesi almasının yegane sebebi lastik markası olamaz. havaların basınçları normal ise diğer yalıtım unsurarının gözden geçirilmesi gerekebilir.

  4. 2011 f3lerde ses sistemininin parazitli çalışması ile ilgili bir sorun var başka bir forumda kapıların sökülmesine ilişkin bir başlık okumuştum. ayrıca benim TREND olan ve SONNY olmayan ses sistemimde de acaiğp derecede baslarda çaktlama oluyordu serviste yalıtımlar incelenip sorun giderildi. siz de bir ara arka kapı içlerindeki hoparlörlerin yalıtımlarıyla ilgili işlem yaptırın. yeni modellerde belki ford problemi çözmüştür. sound kalite farkı kullanılan cihazların farkından kaynaklanmıyor olabilir. montaj detaylerı Ford tarafından gözden geçirilmiş olabilir.

  5. Arkadaşlar iyi akşamlar...yokuş kalkış desteğinde bu akşam sıkıntı yaşadım...aşağıya doğru eğimli bir yolda sabah arabayı parkettim..akşam iş çıkışı arabaya binip çıkıp evime gidicektim..önümde araba arkamda araba var tabikii..ne olduysa o zaman oldu..arabayla ilk manevrayı yapıp çıkıcaktım ama ilk manevra kurtarmadı.ikinci manevra için geri vitese taktım..baktım araba geri geri gideceğine kendini öne götürdü..ikinci kere denedim geri vitrese taktım gene öne gitti...ve malum öndeki arabaya vurdum...herhangi bir şekilde debriyaj-gaz ayarlamasında sıkıntım yok..20 yıllık şöförüm...neyse dedim...önümdeki arabanın sahibi olmazsa el freniyle kalkmayı dene dedi:(acemiler gibi)el frenini çektim 1.vitese taktım araba 1.viteste gaz vermeme rağmen kalkışı yapmadı..gaza biraz daha yüklenerek bağırta bağırta çıkardım..arabalar azalınca tekrar bindim..kalkmayı düşündüm..1.vitese taktım ve araba anında kaymaya başladı...2-3 deneme yaptım gene aynısı oldu...gene acemiler gibi el frenini çektim ve bağırta bağırta çıkardım...ben bunun sebebini merak ediyorum...şimdiden teşekkür ederim...arabanın bir hatasından dolayı pisi pisine öndeki arabaya vurdum..yazık yaa

     

    eğer yokuş kalkış sistemi devrede ise fren pedalınız sertleşir böylece riskli yerlerde kontrol edebilme şansınız olabilir. 

  6. ben şuradaki ürünü aldım araçtaki kirlenme %90 oranında azaldı desem yeridir. paspas mümkün olan her tarafı kaplıyor. özellikle yağmurlu günlerde biraz yüksek olan fiyatını tam olarak hakettiğini anlıyorum. gerçekten böyle bir ürün iş görüyor. http://www.hepsiburada.com/liste/tarz-ford-focus-iii-3d-havuzlu-special-paspas-seti-2012-sonrasi/productDetails.aspx?productId=otelf17441&categoryId=20035778

    • Beğen 1
  7. bende sürekli benzincide aracımı yıkatan biriyim. krom çıta bende düşünüyorum. servistemi yaptırdınız. yoksa dışardamı maliyeti nedir acaba.

      Ben krom kapı eşikleriyle birlikte işçilik dahil 135 tl gibi bir fiyata yaptırmıştım. montajı çok basit evde fön makinasından daha profesyonel bir ısıtma imkanım olmadığı için ben, bir aksesuarcıda bu işlemi hallettirmiştim. Bursa'da üretim yapan bir firmanın ürünü ve orjinale çok yakın.

  8. İlgili başlıkta yazsanız veya konu açsanız. :)

    Birde klavuz'a baktınız mı herşey var orada

      İlk mesajda iphone 5'in bağlanabildiği referans olarak sunulmuş da ben de onun nasıl olduğunu merak ettim esasen. klavuzda ipod bağlanabilirliği anlatılıyor. iOs 7.1'de de bazı arabaların müzik sistemleriyle entegrasyon imkanından bahsediliyor ben hala bunları beceremedim.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.