Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Çeçen

Üye
  • Toplam İleti

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet Çeçen tarafından yazılan her şey

  1. 18 Mayıs itibarı ile aracıma Adana Polat Otogaz'da BRC lpg dönüşüm kiti taktırdım.Hatayda ikamet etmeme rağmen araştırmalarım ve tavsiyeler sonucu bu bayiyi seçtim.Ancak biraz hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Çünkü ben usta için o kadar yol gittim.Ancak usta montaj ile neredeyse hiç ilgilenmiyor. Her şeyi kalfalar yapıyor.Son noktada ayar kısmında bilgisayarda ayar yapılırken müdahil oldu.Sürüş yaparak ayar yapıp yapmayacağını sorduğumda ise gerek olmadığını söyledi.(Oysaki birçok formda bu işin yani BRC'nin merkez bayii olan kişi ve kurumlar mutlaka hareket halinde de ayar yapılması gerektiğini söylüyorlar)Neyse ısrarımla beraber bir test sürüşü yaptık ancak herhangi bir ayar değişikliği yapılmadı.Aracı lpg de 350 km kadar kullandım.2. ve 3. bazende 4. vitesin alt devirlerinde araba bazen silkeliyor.Sanki 1,2 milisaniye yakıt kesilip tekrar geliyor gibi.Bugün aradığımda usta bunun focuslarda karşılaşılan birşey olduğunu ve aracın yazılımı ile alakası olduğunu ve endişe edecek bir şey olmadığını söyledi.Lpg taktırıp böyle bir sorun yaşayan varmı aranızda acaba?
  2. Önceki aracım 2006 fiesta idi ve boyum 1.90 olmasına rağmen o araca bile daha rahat binip inebiliyordum. Arabamı alalı bir ay oldu hala şöför koltuğuna alışamadım.Alışamadım derken benimseyemedim yani kendimi bir türlü rahat hissedemedim.(Bunda ilk sıfır aracım olmasının ve kıyamamamında etkisi olabilir).Neredeyse her inmeye dizim göğüsteki far ayarlarının olduğu kısıma değiyor ve far açılıyor.Yükseklik ayarlı koltuğu indirsem bel kısmı ile minder kısmının birleştiği yer derinleşiyor ve binerken alçakta kaldığı için çukura düşüyormuşum gibi oluyor,inerken ise o çukurdan zorla çıkıyorum.Arka diz mesafesi bence yetersiz.Gerçi benim 3 çocuğum var ve en büyüğü 6 yaşında olduğundan benim için sorun olmuyor.Ancak bu aracın herkese hitap ettiğinide düşünmek gerekir.Müzik sistemide yine önceki fiestamdan kötü demesem de üstünde değil.Bu değerlendirme ses açısından tabi. Aracımın en beğendiğim tarafları ise; C sınıfı sedanlar içerisindeki en güzel dış tasarımlardan birine sahip.Yol tutuşu ve sessizliği de gayet güzel. Bilgi sahibi arkadaşlara sormak istediğim bir sorum olacak.Benim aracım 1.6 benzinli.Arka tampon altında egzozun altında herkangi bir koruma yok ve açıkta.Ancak bugün dikkatimi çekti ve gördüğüm iki sedan aracında egzozunun altında koruma sacı veya plastiği mevcuttu.Bu farklılığın sebebini bilen biri açıklarsa sevinirim.
  3. Teşekkürler.Gerçekten harika bir araç.Bide benzin pahalı olmasa tadından yenmeyecek.En kısa sürede lastik basınçlarını kontrol edeceğim.
  4. Dün itibarı ile Adana Gizerlerden 1.6 Trend X 125ps 42000 Tl'ye aldım.İlk sıfır aracımdı.Teslim sırasında pek bişeye dikkat etmedim.İşlemler bitti ve binip gittim.Bakmam gereken önemli bir şeyler var mıydı acaba.
  5. Hocam öncelikle merhabalar.Dün itibarı ile bende 1.6 Trend X ile aranıza katılmış bulunuyorum.Aracımı Adana gizerlerden aldım.Alır almaz LPG taktırmak istedim ancak çekinceler oluştu kafamda.Bende BRC taktırmayı düşünüyorum.Herhangi bir sorun yaşadınız mı bu güne kadar.Hangi serviste taktırdınız?Önerirmi sininz?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.