Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Erkut Ertekin

Üye
  • Toplam İleti

    128
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Erkut Ertekin tarafından oluşturuldu

  1. 3 saat önce, Seçkin Kaçar yazdı:

    Aracı çalıştırınca hidrolik direksiyon bir kaç defa hemen devreye girmedi 2-3 saniye sonra devreye girdi.Direksiyon desteği arızalı servis gerekli uyarısı veriyordu.Bende etis'e baktım, Focus 3 için  hidrolik direksiyon kumanda modülü güncellemesi var yükledim iki aydır problem yok.Bir deneyin arkadaşlar.

     

    Teşekkür ederim.Bu iyi haber. Güncellemeyi siz mi yaptınız? Yetkili servis bu işlemi yapıyor mu?

    • Beğen 1
  2. 4 ileri olması şehir içinde sorun yaratmaz ama uzun yolda can sıkıcı olabiliyor. uzun rampalarda bağıran bir araç. devir gerektiğinde vitesi ikiye alıyor aşırı bağırıyor. devir saati 5 binleri görüyor. O devirde düşük vites Anlık tüketim değerinin 40 ları gördüğünü söyleyebilirim.

    Kullandım. Forda yakıştıramadım o şanzumanı. LPG si BRC idi sorun yaşamadım. LPG ye geçişi gayet hızlı idi. arıza ışığı hiç yanmadı. 

  3. Sayın Yalçın; bahse konu ev bankadan ise ,ilgili bankanın internet sayfası üzerinde satılık emlak ilanlarında görebilirsiniz. Banka ihale usulü satış yapar. ilk etapta sizden istenen para bankanın belirlediği bedelin en az % 5 i olur. bu teminattır. İhaleye başkaları da girebilir. sizde kalırsa ilk %5 lik dilimi düşer kalanı ödersiniz ev sizin olur. ancak böyle bir durum için emlakçının devrede olması gereksiz ve şüpheli bir durum. ihale sizde kalmaz ise başka talipliler alır ise siz ödediğiniz rakamı bankadan geri alabilirsiniz. İlgili banka ile temas kurunuz.  saygılar

    • Beğen 1
  4. 2011 ilk focus 3 lerden style plus . ön cam ısıtma da mevcut , ancak ne ön ne arka otomatik devreye girmiyor. Manuel devreye alındığında ön cam bir süre sonra devreden çıkıyor yeniden tuşa basmak gerekiyor.Otomatik devreye girdiğini yazan saygıdeğer arkadaşlara imrendim şimdi. peki bizim araçlarda otomatik devreye girmesi için ne yapmak gerekli, bu önemli çünkü burası şu anda -10 derece .:wacko:

    • Beğen 1
  5. Sunday, August 21, 2016 - 11:12 tarihinde, Bahadır Altınok yazdı:

    Son 4 senedir Ford kullanyorum. İlk aracım 2012 Ford Fiesta titanium tdcı idi. Nisanda sattım ve Focus aldım. Alalı daha 3 4 ay oldu ama bu güne değin müzik sistemi dışında bir sorun yaşamadım. Onu da servise götürdüğümde reset atıp çözdüler saolsunlar. Ford Fiesta ile 3,5 yıl boyunca yetkili servise gittim ve hiç bir sorun yaşamadım. Aracın bakımından sonra reset atmayı unuttukları için yağ lambası yanmıştı. Arabayı evimin önünden çekici ile alıp sorunu halledip çekici ile tekrar evimin önüne kadar bırakmış olan bir servisle çalıştım ve çok çok çok memnunum. Kaza yaptım eksik noksan yaptıkları şeyler oldu arabanın üzerinde ama sadece söylemem yetti. Arabayı getirin düzeltelim dediler ve dediklerini de yaptılar ve bu hata onlardan kaynaklandığı için mutlaka bir şeyler hediye ettiler.(mesela Pasta-cila).Evet sizin bu sorunları yaşamış olmanız yetkili servisler adına bir talihsizlik, keşke olmamış olsaydı.Ama sizin böyle sorunlar yaşamış olmanız bütün Ford yetkili servislerinin kötü olduğu anlamına gelmiyor, aynen benim yaşadıklarımın da bütün Ford yetkili servislerinin iyi olduğu anlamına gelmediği gibi. Yetkili servis ismi vermedim ama gerekirse verebilirim. Bana bugüne kadar tek bir sorun çıkarmadılar. Ne garantiden ne de diğer işlemlerden.

    Haklısınız, açıklamalarında bir genelleme yapmadım.  Hatta gerekli indirimi yine bir yetkili servisin yaptığını da belirttim. ? paylaşımım başıma  gelen bir olaydı. Başka bir marka araca geçmedim.  Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah diyorum.  Saygılar. 

    --1 dakika sonra eklendi--
     
     
    Çok teşekkür ederim.  
  6. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim kendi adıma. Genel veya değil, yetkili servislerlerin olumsuz tutumları , ford araçların benzer sorunları var mı? var!aracımı yetkili servise götürüyor muyum? Hayır! 

    Bir örnek veriyorum kişi veya kurumlar üstüne alınmasın. yaşadığım bir olayı yazacağım..olayın üzerinden 4-5 yıl geçti .

    Antalya Bilaller konunun öznesi..

    Antalya Özel Uncalı hastanesi önünde aracımın aküsü bitti. Aradım yol yardımı . Telefondaki ses sadece gelmemiz (araç garanti dışı) 70 tl dedi o zaman. tamam dedik geldi, baktı evet tık tık tık ses, akü bitik. değişmesi lazım . değişsin 230 tl .  o da tamam . değişti işimiz bitti . Memleket kahramanmaraşa döndük. bir kaç ay sonra baktım akü çevresinde asit sızıntısından zarar gören yerler var. akü yeni garantili.. Gittik yetkili servise (kahramanmaraş) baktılar aküye, akü hasarlı dedi üsta. yahu nasıl olur? bir kaç ay önce Antalyada bilaller yol yardımı taktı bu aküyü. sonrasında çok şükür kapağı dahi açılmadı. akü köşelerde ezilmiş. tabi ben o sırada aküye bakmadım adam taktı , tamam dedi . ben yoluma gittim. aradı maraş servisi Bilalleri evet tamam aküyü biz taktık , ama bizde öyle sey olmaz. adam kaza yapmıştır. !!!! dedim ya kapağı dahi açılmayan araca bana kaza yapmıştır dedi. 

    Sonra ne oldu. Kahramanmaraş yetkili servisi mümkün olan indirimi yaptı yeni bir akü aldık . sonra akü çevresindeki soyulmalar , dijital klima düğmelerindeki ve direksiyondaki kabarmaları da bahane ederek aracımı değiştirdim..şimdi yine bir focus kullanıyorum. yetkili servise gider miyim? Kesinlikle hayır!!

     

     

    • Beğen 2
  7. On 21.04.2016 at 14:28, Serkan erden said:

    beyaz candır. bakımı kolay ve lokal boya sıkıntısı yok.

     

    On 21.04.2016 at 15:45, Ahmet Dursun said:

    Güneşi bir nebze az hissettirir beyaz; yıkamadan sonra daha uzun süre temiz görünür; ezik-çizik daha az belli olur; kuş arkadaşların hediyelerini bile daha az gösterir; "beyaz arabalı prens" narsistliğine kapılabilirsiniz; pahalı araba bile olsa naif görünür (masumiyet rengi olmasından olabilir, bilemedim); filmli camları daha çok gösterir...:D

    Belirtildiği gibi beyazın artıları bunlar. Kalbin sesini dinlemeye gelince ; zar zor kıt kanaat araç alırken kredinin ödenmesi, gününün yaklaşması vs. stresi varken hele de satın alma aşamasında satışta zarar eder miyim  gibi akla zarar soruları göz ardı edebilmek oldukça güç. kalp sadece atsın :)

    On 22.04.2016 at 14:16, Doğan Kurban said:

    Şu rengi beğenmemek hiç olur mu yahu. Asilsin asiiiil.

    ozqp7tVj.jpg

    5r5IXvhq.jpg

    Bu anten ve farlardan edinmek niyetindeyim. tavsiyeler dikkate alınır. :)

    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.