Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Yusuf Şerbetçi

Üye
  • Toplam İleti

    95
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Yusuf Şerbetçi tarafından oluşturuldu

  1. Kimsenin kimseyi durduk yere takip edeceğini ve açıkçası sattığı araçta unuttuğu gps cihazının faturasını 1 yıl boyunca düzenli ödeyeceğini sanmıyorum. Savcılıktan ziyade bu sistemler artık aile içinde kullanılan sistemler nasıl desem kişi eşini takip etmek istiyor vs. gibi durumlar oluyor. Önce bu kontrol edilmesi gerekir sonrası ise sim kartların üzerinde numaralar oluyor o hattın T.C.'si gibi, hattın bağlı olduğu operatör'de çalışan bir tanıdık vasıta ile bile öğrenilebilir kime kayıtlı olduğu diye düşünüyorum. Arkadaşınızın takip edilmesini gerektiren önemli bir işi veya görevi yoksa savcılık vs. uzun iş. Eğer gerçekten basit bir şey ise buradan çıkacaktır. En kötü ihtimal içi rahat etmiyorsa savcılık yolunu tercih etmelidir.

    • Beğen 1
  2. Açıkçası ben çok araştırdım ne yapabilirim aracıma diye bu body kit'e de bakmıştım, ben olsam ST body kite yönelirdim (ki öyle yaptım şuan boyada:) ) çünkü bu ürün bana göre biraz iddialı ve göreceli bir ürün ama en önemlisi beğenmişsiniz yaptırmışsınız:) , Allahım kazasız belasız güle güle kullanmak nasip etsin inş. :nazar:

  3. Arkadaşlar ben ciddi ciddi düşünüyorum. Konu açılmış olduğu için yeni konu açmak istemedim. Cevap atarken iletimi alıntı yaparsanız takip etmem daha kolay olacak. Aracımı mat ST sarısı, Mat siyah veya mat kırmızı kaplatmayı düşünüyorum. Parlak yada mat aracım için yakışacağını düşündüğüz  renkleri söyler misiniz?

     

    Bu arada linkte bir tane sarı leon var onun rengi de hoşuma gitti. https://www.facebook.com/pages/Auto-Club-Gaziantep/193846044129076?ref=stream&hc_location=timeline

     

    Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler ^_^

  4. Bende çok araştırmıştım aracımda en ön camda Ziebart Termal film var dışardan gelen sıcaklığı %80 azaltıyor diyorlar (bu tamamen şeffaf bir film etkisi gerçekten çok iyi dış çevre ısısından dolayı iç mekana bir sıcaklık hissettirmiyor ayrıca görüşü engellemiyor), ön yan camlarımda da ziebart 2 numara cam filmi var. Düzenli kontrol ettirirsen (çok sık değil tabi ara ara) ömür boyu garanti veriyorlar. Zaman zaman kampanya yapıyorlar ama fiyatları yüksek biraz. 

  5. Ford servisi yapıyor mu bu işlemi?

    Ne kadar tutmuştu peki ?

     

    Sanayi'den 600tl gibi bir fiyat almıştım. Yetkili servis'te güzel bir pazarlıkla 300-400tl arası bir fiyata yaptırmıştım. Zımparalandı, çift kat astar yapıldı, arabamı iki gün serviste bıraktım ama temiz iş yaptılar. Aracımın kaliper kapaklarını bile servis boyamıştı. ^_^  Kahramanmaraş ve çevresinde olan varsa buradaki servis'ten yardımcı olabilirim.

     

    Aracımın resimleri mevcuttur:

    Tabi doğruya para çoksa servis herşeyi zaten yapıyor ama dışarıda da zaten yarı fiyatına yapan var.Hatta o kadar iyi ustalar varki.Servise para bayıldığımıza pişman ediyorlar bence.İyice araştırıp iyi bir usta eli bulunamazsa servis bence en son çare olmalı.

     

    Servisten servise değişiyor. Bu kanıya katılmıyorum, iş almak ve yardımcı olmak isterlerse çok güzel yapıyorlar. Servis ekibi ve bayi ile alakalı bir şey. Bazısı yanaşmıyor yaparsam şu fiyat diyor, bazısı da geleni çevirmemek için elinden geleni yapıyor.

    • Beğen 2
  6. Focuslarin bilindiği üzere difizor ve kapi altindaki parçalar siyah ve pek hoş durmuyor. Boyatinca ilerki zamanlarda boya atması oluyormuş. Bu nedenden dolayı aracimin renginde film kaplatmayi düşünüyorum metalik gri. Sizce film kaplatirsam herhangi bir problem olurmu?

     

    Bir seneden fazla oldu, ben kendi aracıma yetkili servis'te çift kat astar yaptırıp boyatmıştım. En ufak bir sıkıntım olmadı. Hala ilk boyattığımdaki gibi ^_^ .

    • Beğen 1
  7. Merhaba Arkadaşlar,

     

    Haftasonu aracımı yıkarken fark ettim vites kısmındaki gri çerçevenin boyası resmen akmış. Uzaktan bakıldığında sanki kola yada soda kapağı açılmış gibi duruyor ama bir tane çizik bile yok boya kendi kendine dökülmüş ve astar atılmadan direk siyah plastiğin üzerine boya uygulanmış.

     

     Orta konsoldaki plastik aksamı garantiden değiştirirlermi ? Servise gitmeden önce sizinde görüşlerinizi almak istedim. Yorumlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

     

     

    ptmkt.jpg

     

    Aynı sıkıntıya benzer bir sıkıntı bende de oldu ama vites başlığının metal gibi duran parlak kısmında 1 yıl kadar oldu vites başlığım garantiden değişti. Resmini çekip otosan'a yolladılar, bir hafta sonra da takmak için aradılar. Garanti kapsamında değişimi mevcuttur diye düşünüyorum.

  8. Arkadaşlar öncelikle merhabalar..

    Aracıma cylone marka multimedia sistem taktırdım. Herşey sorunsuz çalısıyor sadece flash diske aktardıgım videolarda görüntü yok avi formatı ve 3gp denedim. 3gp oldu fakat görüntü ve ses rezalet!

    Ses ve görüntünün güzel olabilmesi için hangi formata çevirebilirim?

     

    H264/MPEG4 sorunsuz çalışıyor. Hatta normal mp3'lerimden bile ses ve görüntü kalitesi çok daha iyi. Çevirme işlemini yaparken bu formata göre çevirin ayrıca ses ve görüntü kalitesini yüksek olarak seçin öyle çevirin. Hd kalitesinde şuan aracımda videoklip izliyorum, aynı zamanda film bile çevirdim süper oldu.  ^_^

     

    Neredeyse tüm sayfaları okudum, net bir cevap bulamadım, sesli komut özelliği çalışıyor mu ?

     

    Sesli komut sistemi hariç her şey sorunsuz çalışıyor. Bu sistemi taktırmadan önce sesli komutu kullandın mı diye sorarsanız; hayır hiç kullanmadım. Şahsi fikrim özellik mi özellik ama bana gereksiz geliyor açıkcası. Bu aynı samsung galaxy telefonlardaki bazı hareket sensörleri gibi.  ^_^ 

     

    Ayrıca cihazdan çok memnunum diyebilirim genel olarak hiç bir sıkıntım olmadı. Ses kalitesi değişti gibi geldi onu da bagaja 1000 watt'lık bir subwoofer + 2500watt'lık anfi koydum, ses kalitem kalan sistem orjinal olmasına rağmen inanılmaz düzeldi.

    • Beğen 2
  9. Öncelikle herkese hayırlı bayramlar. 

    Aracımın arka camı 18.07.2014 günü (görgü tanıklarına göre) bina çatısından taş veya benzeri bir cisim düşmesi sonucu patladı. Aynı gün Ford Eskişehir servisine gittim ford'un Ak-Kasko ile cam anlaşmasının bulunmadığını bu yüzden Kasko'da belirtilen anlaşmalı yerler dışında yapılırsa %20 ücretin benim tarafımdan karşılanacağını öğrendim. Servisteki arkadaşın tavsiyesi üzerine dışarıda Ak-Kasko ile anlaşmalı bir Oto-cam'cıya gittim. İlk gittiğim camcı Elif otocam (özellikle isim veriyorum) Kaskonun aracım için orjinal cam yollamayacağını ancak istersem farkını ödeyerek orjinal cam temin edebileceğini söyledi, bir şekilde benden maddi çıkar elde etmeye çalıştı. Diğer gittiğim camcı ile orjinal cam takma konusunda anlaştık ve işlemleri başlattık.3 gün sonra camcı orjinal camı piyasada bulamadığından dolayı servise gitmem gerektiğini bana orjinal cam elimizde bulunmamaktadır yazısı kaşeli imzalı bir şekilde yazı verdi, bu yazı ile birlikte servise gidersem ücretin tamamının kasko tarafından karşılacanağını söyledi. Ford Eskişehir servisinin böyle bir yazının geçerliliği hakkında bilgisi yokmuş Kasko şirketinden exper istediler exper zahmet edip 3 gündür gelmedi ve patlak cam ile bayram tatiline girdik, Ford biz yinede sizden %20 ücret alırız diyor. Tüm bu evrak işlemleri yüzünden bayramda patlak cam ile geziyorum şehir dışına çıkamıyorum ve mağdur olduğumu düşünüyorum. Benim tavsiyem Ford araç sahipleri sigorta ve kasko yaparken mutlaka Ford ile anlaşmalı olup olmadığını özellikle Ford servislerinin tavsiye edeceği kasko şirketine yaptırmalılar. Biz araçlarımıza kaskoyu neden yaptırıyoruz, bu kadar zahmet çektikten ve mağdur durumuna düştükten sonra kaskonun ne kıymeti kaldı en basit cam işi bile eziyete döndü. Özellikle Ak-Kaskodan uzak durun. Herkese iyi bayramlar.

     

    Öncelikle geçmiş olsun. Benzer bir sorun bende de oldu. Kaskoyu yaptırdığım yerle şu şekilde anlaştık. Aracım 2012 Focus smart paketli haliyle camım üzerinde aktif şehiriçi güvenlik sistemi monte edili. Servis ile görüştüm, dışarı da yaptırırsan garanti dışı kalır ve bir sorun çıktığında sorumluluk almam dedi. Kasko'yu yaptırdığım yere bunu belirttim. Yan sanayi cam taktırmak istemediğimi ve aracımın garanti kapsamında olduğunu belirttim. Bu arada yetkili servis cam fiyatına +montaj 2500-2600TL civarı fiyat verdi. Kasko yaptırdığım yer beni haklı buldu ve yetkili servis'te yaptırmamı %20'lik kesinti olacağını bunu da daha sonra dilekçe yazıp para iadesi alarak geri ödeme yapacağının sözünü verdi. Bu şekilde hallettik. Bu arada kasko'yu yaptırdığım yerin ford ile herhangi bir anlaşması yok. Yani diyeceğim şudur: anlaşmak isterlerse öyle yada böyle anlaşırlar. Yarın servise gidecektim, unutmazsam görüşür size bilgi veririm. İyi günler dilerim.

    • Beğen 2
  10. şahsi fikrim olmamış, jantlar arkadaşların söylediği gibi, mavi şerit yerine de kırmızı belki olabilir o da kaliperler kırmızı olursa ama bence gerek yok. Folyoyu üste doğru çıkmak yerine plakalığın orayı tek parça gibi göstermek için ara çıtalara yapsak alta kadar indirsek sanki daha güzel olur. Zevkler ve renkler tartışılmaz tabi siz beğendiyseniz sorun yok,  güle güle binin ^_^

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.