Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Söker

Üye
  • Toplam İleti

    61
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Mehmet Söker tarafından oluşturuldu

  1. Bekarlığımda çok uğraştım kazalı araba işleriyle. Yarışacak ve arabamı modifiye edecek ek geliri bu sektörden kazanıyordum. Öyle çok şeyler ile karşılaştım ki anlatmaya sayfalar yetmez. Şu açıdan bakın olaya piyasası 45bin olan bir otomobili 31bin liraya mal edebilecek bir durum olsa o araba şimdiye kadar çoktan toplanmıştı ve otopazarda yeni sahibini bekliyor olurdu. Ve o aracı satan kişi o arabayı zaten toplardı. O araç yüksek ihtimalle alt köşeden darbe aldı ki aracın burnunun kıvrılmasına sebebiyet verir az buz bir darbe ile Airbag açmaz o araç

    Yinede karar sizin. Ama ben o otomobile yatırım yapmam şahsen

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hasarli-araclar-otomobil-pazar-oto-dan-citir-hasarli-2012-yeni-honda-civic-1-6-premium-152092149/detay/ ogün hasarlı işi ile uğraştı isen o zaman fikirlerine önem veririm birde fotolarını görmeni istiyorum

  2. Airbag patlatmış hondayı 3000 liraya toplayamazsınız. Çıkma parçalarla toplasanız bile boyası eksiği noksanı vesairesi ile en temiz 10000 liranızı yer. Kazalı araç toplamak şans işidir. Haberiniz olsun.

     

    Airbag patlatmış hondayı 3000 liraya toplayamazsınız. Çıkma parçalarla toplasanız bile boyası eksiği noksanı vesairesi ile en temiz 10000 liranızı yer. Kazalı araç toplamak şans işidir. Haberiniz olsun.

    ogün arabayı görsen gülersin fotoları buraya yüklemeye çalışacağım başkent airbag te 1150 tl ye 2 airbag tamiri yapıyorlar beyinleri ve emniyet kemerleri dahil boyalık birşeyi yok ön sol çamurluk ve şoför kapısı  sadece yeterli

    Bu aracın sıfır fiyatı ne kadar ki 47bin TL'lik hasar kaydı oluşmuş? Bence hiç bulaşmayın bu araca daha görünmeyen kim bilir ne hasarları vardıda sakladılar.. Hava yastığı,kapılar,tamponlar v.s en orjinalinden dahi toplansa üstüne en alasından boya bile atılsa bukadar hasar miktarının çıkacağını sanmam. İleride başınıza büyük dertler açar,açmasa bile satarkan inanın değil 30'a 20'ye-25'e satsamda kurtulsam diye bakarsınız. Bu devirde bu kadar ağır hasar kayıtlı araç alınmaz alınsa dahi satılmaz. 28-30bin bandında temiz kazasız model olarak eski ama daha güvenli ve satarken sizi zorlamayacak araçlar bulabilirsiniz.

    semih benimde anlam veremediğim konu aracı görsen bunamı 47 bin hasar vermişler dersin bence sigorta şirketiyle anlaşmalı verilmiş gibi geliyor bana 

  3. arkadaşlar focusumu sattım şimdi arabasızım ama şuan almayı düşündüğüm honda civic araç var 2012 model premium 28000 km de  piyasası  43 ten başlıyor 50 ye kadar gidiyor benim aracı 28 000 e alma ihtimalim var neden bu fiyat derseniz sormak istediğimde konu bu aracın 47 750 tl lik ağır hasar kaydı var ama aracı görseniz bu araç nasıl ağır hasarlı olur dersiniz( kasko şirketiyle anlaşmalı olduğunu düşünüyorum) ön sol çamurluk ve ön şoför kapısı hasarlı sadece birazda ön tamponun sol köşesi şoför ve yolcu airbagleri açılmış sol çamurluk sol kapı ve ön tampon değişse tamam içlerde hiçbirşey yok heleki kaput ve içinde hiçbirşey yok zaten kazada derin sürtme şeklinde  alsam 5 sene binerim 28 e alsam en baba 31 e mal etsem 5 yıl sonra yada ne bileyim 2-3 yıl sonra 30 satsam gene kardayım bindiğime sayarım ben böyle düşünüyorum siz olsanız ne yaparsınız 

  4. Büyük araçların volanları pahalı olduğundan yüzey bozulmalarında kaçırma yapabileceğinden torna yaparlar.Fakat yapılması gereken parça değişmektir. Balata kesinlikle tornalanmaz !!!

     

    Bizim araçların volanı 500-600 lira civarlarında. Hiç gerek yok tornaya sokmaya.Tornacı iyi değil ise dahada kötü olabilir. SIfır alındıysa torna yaptırmak çok çok saçma.Bile bile kendi arabasını çizmesine benzer insanın.

     

    Baskıyıda tornalamak çok saçma. Baskı balata seti zaten 250 lira civarlarında. Ki eski baskı kullanılmamalı yayları zamanla özelliğini kaybedip sertleştiği için.

     

    Kısaca baskı balata volan üçlüsüne torna değdirilmemeli.

     

    Titremede bununla alakalı değildir. Yüzeyi istediğiniz kadar torna ettirin yine titrer. İş balatadaki yaylardan ve/veya çift kütleli volanın yaylarından kaynaklanıyordur.  Bunuda hiçbir tornacı yapamaz. Çok titremiyorsa rahatsız edici düzeyde sökmeyede gerek yok şanzımanı fuzuli masraf. Alınan baskı balatalar orijinal diye satılsa bile fabrikada ufak hatalı olarak ayrılmış veya farklı maddeler kullanılmış,farklı dizayn edilmiş balatalar olabilir araç üstünde takılı olan fabrikasyon çıkışlı balatalara göre.

     

    Gaza yüklenince sallantı yok ise hayırlı yolculuklar...

    titreme fazla olmuyor değil 1den 2 ye geçişlerde de sallama oluyor  inan araba kullanmaktan soğutuyor ayrıca fabrikada ufak hatalı çıkanlar deyince sen içime kurt düşürdün ben baskı balata ve bilyasını piyasadan 30-40 lira ucuza aldım LUK marka bundan dolayımı ucuza verdiki? 

    yav arkadaş gidiyorum 1500 lira para harcıyorum aman 5 lira 10 lira fazla olsun orjinal olsun kaliteli olsun başım ağrımasın diyorum ama sonuca bakar mısınız araba kullanmaktan soğuyorum.

  5. yeni balata torna işlemi gördü mü, yoksa direk mi takıldı

    direk takıldı

    ben ne sordum arkadaşlar siz konuyu nerelere götürmüşsünüz tornalanmalı mı tornalanmamalı mı neyse anladığım kadarı ile normal değil titreme ve silkelenme ustaya geri götüreceğim .

    balatanın uyumsuzluğu yüzünden,titreme olur.orjinal yada eşdeğer parça kullanılması sorunu düzeltir.önerim valeo yada sachs marka kullanmanız yönünde.

    luk en iyisi diyorlardı ustayı aradım 1 ay kullan gel düzelmezse garantiden değişelim diyor bakalım.

  6. teşekkürler tam krem sprey boya aldım ama tutmadı renk kremin biraz daha kirli koyusu olacak oto boyacılarında vardır inşaallah bi araştıralım bakalım ama herhangi bi numarası veya önerebileceğiniz ürün yok galiba :)

    valla ben ustaya emanet edeceğim havalar biraz daha güzelleşsinde ama sen orjinal ayarı tutturan bir sprey boya bulursan burayada yaz yaz ki herşeyi ustalardan beklemeyelim paramızada yazık olmasın.

  7. benim aracımda açık hava filtresi var aldığımda vardı üzerinde hava filtresi kutusunun üst kapağı sökülmüş o kutunun içine bırakılmış şekilde duruyor.  şahsen ben bu aralar çıkmacıları dolaşıyorum hava filtresinin üst kapağını bulmak için bulamıyorum komple kutuyu satıyorlar oda 150 tl. orjinal filtreye dönme derdindeyim ses olarak tatmin ediyor performansada etki ediyor ama benim yapıma zıt öyle bağıran araba sevmiyorum sen neden taktırmak istiyorsun ses için mi performans için mi bilemem ses istiyorsan güzel bağırıyor performansta arttıyor artık gerisini sen bilirsinbu arada eğer ki ben açık hava filtresi kullanacağım bundan sonra diyorsan hava filtresi üst kapağına talibim:) ayrıca sana şöylede bir güzelliğim olabilir bende ankaradayım irtibata geçelim benim arabayı bir kullan ses ve performans olarak değerlendir seni tatmin ederse taktırırsın.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.