Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Haluk Hekimoğlu

Üye
  • Toplam İleti

    20
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Haluk Hekimoğlu tarafından oluşturuldu

  1. Benim aracımdaki demirlerde matlaştı. Önce parlattılar yine matlaştı tekrar götürdüm garantiye girmediğini söylediler.

    2. olay ön camın kenarlarındaki siyah yumuşak plastiklerden birisi muhtemelen basınçlı yıkamadan dolayı yıpranmış

    bununda garantiye girmediği söylendi.

    Merak ediyorum acaba ne  garantiye giriyor

     

    Haklarınıda yemeyim sağ ön kapı fitilini açılma yaptığı için garantiden değiştirmişlerdi.

     

     

     

    Neyse insan yaşadıkça öğreniyor. Herkese iyi dilekleri ve tavsiyeleri için teşekkürler. İyi forumlar.

  2. öncelikli olarak geçmiş olsun

     

    baskı balatanın, motorla bir ilgisi olmaması lazım, her türlü motorda bu başınıza gelebilir, eb 1.0 suçlamayın bence, ama daha kuvvetli motorda, çekiş kuvvetli olacağı için bunun başınıza gelme ihtimali daha az olurdu diye düşünüyorum

     

    aktarma organlarındaki bu tür parçaların garantiye girmediğini ben de biliyorum, 3000 tl de bu iş için oldukça pahalı, orj parçalarla dışarıda halletmek akıllıca olur

     

    yokuş kalkış desteği olan bir aracın da bu konuda avantajı olmalı bilmiyorum sizde var mı?

     

    Malesef dedikleri gibi yokuş kalkış desteği yok bizim trendx lerde. Dışarıda fiyat aldım ve hemen hemen otokoç ile aynı fiyatı verdiler.

    Belki de aynı gün geçtik o yoldan.Yol yapım çalışması nedeniyle trafik çok sıkışıktı.Herkes Şİle-Ağva taraflarından denizden geliyordu.Ben de Sofular'a denize gitmiştim.Sizin dediğiniz gibi modeli düşük araçların birçoğu yol kenarında kaput açmıştı.Ama henüz 15000deki aracın orada balata yakması normal değil bence.Biraz diretilse sonuç alınır mı bilemiyorum.

     

    Bİlmiyorum aynı gün mü geçtik ama oranın trafiği çok kötüydü. Bana da normal gelmiyor o yüzden diretiyorum da tüketici hakları, hakem heyeti ... biraz zorlayacam bi umut bi şey çıkarsa diye.

  3. Dediğniz gibi dik bir rampa ve 1,5 saat boyunca o şekilde gittiyseniz balata sıyırması  doğaldır.O tür durumlarda çekeceksiniz veya öndeki araçla dip dibe gitmeyeceksiniz.Aradaki mesafe açılınca kalkacaksınız gideceksiniz dibinde duracaksınız.Sürekli dip dibe gidince ve sürekli rampa yukarı dur kalk doğal olarak çok yük biniyor.Ki en çok ilk kalkış anında sıyırır balata. Neyse yapacak bir şey yok. Serviste 3000 lira.Aracınızı özel bir servise çektirin 1250-1500 liraya halledin işçilik dahil orijinal parça ile. Yedek parça konusunda yardımcı olmamı isterseniz özelden yazabilirsiniz.

     

    Canınızı sıkmayın. Ama volan içindeki dişliler kırılmış yazmışsınız. İçinde dişli yok ki? Çevresinde dişli var onuda kırmak zordur. İçindeki yaylardan mı bahsettiniz acaba ?

     

    Yaylarda sorun varsa balatayı sıyırması daha kolaydır.Bu durumda  volanı kesinlikle ödemesi lazım !

    Bende geçenlerde dik bir rampa çıktım toplamda 30 metre bile yoktu ve 8-9 saniyede çıktım.O günden sonra arada sırada homurtu yapıyor araç düşük devirde gaza basınca.Servise götürdüm anlattım.Teste çıktık farkına vardılar.Debriyaj kısmının sökülmesi lazım büyük ihtimalle yüzeyinde zorlamadan dolayı sertleşme vardır gibi saçma bir cevap verdi. Sökülecek durumu Otosana atılacak onay verirlerse değişecek yoksa sizden sökme takma ücreti olarak 490 lira alacağız dediler. Kumar mı oynuyoruz dedim?  Otosana şimdiden sorun onay vermeyecekse niye söktüreyim aracımı dedim. Bizde bilemiyoruz onay verip vermeyeceğini dedi. eee sorun işte böyle böyle bir sorun var müşteri soruyor diye dedim. Öyle olmuyor fotoğraf istiyor dedi. İşi yokuşa vurdular kısaca.Lanet olsun dedim içimden çıktım.

     

    Özel servislerde 200 liraya baskı balata volan değiştirilirken,yetkili servislerde 490 lira :)  Yedek parçada da benzer oranlarda geçiriyor bilmeyenlere. Özel servislere yönelin..

     

     

    Gal

     

     

     

     

    Öylşe bir şey söz konusu değil. Rampada berbat ötesi bir trafikde kalma söz konusu maalesef.

    Geçmiş olsun demekki girmiyor garantiye. Normalde girebilecek şeylerde sorun yapmazlar çünkü .

    Geçmiş olsun tekrar kolay gelsin.

    Benim iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi

    Teşekkürler.

  4. Aslında bu problemlerin 1.0 ecoboost ile doğrudan ilgisi yok genel parçalar yani.

    Geçmiş olsun tekrar.

    Sizin tekrar bireysel olarak bu düşüncelerinizi Ford'a mail yoluyla iletmenizi tavsiye ederim.

    Benim iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi

    Düşüncelerimi bildiren bir mail attım zaten kendilerinden cevap olarak garanti genel müdürlüğü reddetti cevabı geldi.

  5. baskı balata bir nebzede volan dişlerinin kırılmasınında suçunu size atmamaları lazım. sizin karşılaştığınız durum, ankara ist trafiğinde her zaman insanların başına gelen bir şey. tamam yarım debriyaj her arabaya zararlıdır fakat bu kadar kısa sürede arızalanması saçma. piyasada bu şekilde kaç araba vardır ki suçuda kullanıcıya atılsın.

     

    araba sürüşte ve rampa kalkışlarında acemilik var mı acaba, baskı-balatayı ısıtmakta o kadar kolay değildir. kalkışlarda devri ayarlayamadınız sanırım.

     

    bütün bunların evvelinde kalkışlarda debriyaj pedalından ayağınızı çektiğiniz anda ses geliyor muydu, kluk-çluk gibi kalın bir ses.

     

    ben ve birkaç arkadaşta sonradan ortaya çıkan böyle bir ses var, bu ses yüzünden baskı-balata-volan ı değişmiş bir arkadaşta var, ses gitmedi yazmıştı. keyfe keder veriyor bakalım sonu sene olacak. bu yaz uzun yolda test edeceğiz arabayı.

     

    O gün o rampada eminim birden fazla kişi yakmıştır balatayı. Çok dik bir rampa ve tam 1.5 saat sadece 1 metre gidip duruyorsunuz. Çok araba kenara çekip kaputu açmıştı. Benim acemiliğim yada güvencim bnm arabam ford bana bir şey olmaz dememdi. Ben arabayı aldığımdan bu yana 3 defa uzun yol (İstanbul-izmir) yaptım bu güne kadar en ufak bir ses, şikayet yoktu ne baskıda ne başka yerinde.

  6. Herkese merhabalar,

     

    Başıma gelen talihsiz olayı siz focus kullanıcıları (özellikle ecoboost 1.0) ile paylaşmak istedim. Aracımı alalı daha 1 yıl olmadı ve aracım 15000 km de idi. Araçla Şile otoyolunda dik rampalarda yaklaşık 1-1.5 saat arası 1 metre aralıklı dur-kalklar ile hareket etmem gerekti ve bunun sonucunda aşırı ısınma sonucunda aracımın baskı-balatasını yaktım. Bunun ardından bir miktar çekiş kaybı, kavrama sorunu olmasına karşın çok ciddi bir sorun görmediğim için aracı 3 bin km kadar daha kullandım fakat geçen gün yolda bir anda gaz iletimini kesti araç. Aracı Taşdelen Otokoç'a çektirdim ve sonuç: Baskı-Balata ve Volan değişimi. Volan'ın içindeki dişliler kırılmış. Usta bile çok anlam veremedi. Baskı balatanın yanması yük bindirmiş herhalde dedi.Benki aracımı asla zorlamam sadece o gün yokuşta çok dur kalk yapmak zorunda kaldım.

     

    Neyse dedim ve konuyu garanti ile veya en azından bir kısmını garantiden karşılayabilir miyim diye düşünerek Garanti genel müdürlüğü ile yazışmalar yapıldı ve sonuç: Garanti değişimi yada desteği söz konusu bile değil. Malesef su anda 3000 tl lik bir arıza ve gider sonucu aracımdan ve Ford markasından ciddi bir şekilde soğudum. Özellikle Ecoboost 1.0 motor sahipleri aracınıza çok nazik davranın aracın teknolojisi yeni olduğu için yedek parçası bulunmuyor ve orjinal yedek parçalar da baya can yakıyor.

     

    Bu arada Taşdelen Otokoç'a da ilgi ve desteğinden dolayı ayrıca teşekkür ederim.

     

    Biraz uzun olduysa affola insanın yeni aldığı ve çok nazik kullanmaya çalıştığı arabasının başına böyle bir şey gelince insanın canı fena sıkılıyor.

     

  7. İstanbul şehir içi karma tüketim 5.9 l yakıyorum ki bunun çoğu dur kalk sebebi ile oluşuyor, istanbul için dışı fark etmez uzun yolda sakin kullanımda 4-5 lt arası yakıyorum ecoboost 1.0 ile. Sakin kullanımdan kastım hız sabitleyici ile 100-105 arası kullanım diyebiliriz. Fikir vermesi açısından yardımcı olabilirse ne mutlu bana.

  8. 2300 devirden aşağıda vites yükseltmeyin..4.5.6 viteslerde 1750 devirden aşağı arabayı sürmeyin.. bu devirden aşağıda 1000 motor güçsüz kaldığı için motor titriyor..sizin duyduğunuz ya titreme sesi yada turbo sesi..şunu deneyin düz yolda 1900-2000 devirde iken 4.vites (60 km) veya 5. vites (75 km) hız sabitleyiciyi ayarlayın bakalım yine o ses gelecek mi..çok sakin kullanırsanız ecomode 1900-2000 devirde vites yükseltin diyor ki bu 1.0 motor için bence facia..4 den 5 e atın.. 1400 devire düşer kendini toparlayıncaya kadar motor titrer buda 1700 devir üstüdür..

     

    birkerede bana oldu sanki sol arka kapı..ama arabama binen inen olduğu için, emin olamadım..henüz bir kez daha olmadı..

     

     

     

     

     

     

    bir üstteki mesajımı okumalısınız, arabanızı devirsiz kullanmamalısınız..2000 altı vites geçişleri motoru titretiyor..

     

    Sizin söylediğinize göre otomatik vites (DGS-Powershift) 2300-2400 de vites atması gerekirdi. Ama yeni nesil otomatik vitesler 2000 deviri görmeden vites atar buna 1.2 tsi motor dahil.Örnek olarak golf de 60'ı geçer geçmez 5 vitese takar dgs de. Çünkü araçlar bunlar düşünülerek design edilmiştir. Titreme yapması durumunda zaten hemen size vites küçültün uyarısı verir.  Aracınızı sakin kullanmanız halinde araç size 1800-2000 devir arasında vites değişim uyarısı verecektir. Vites değiştirdikten sonra gaza bir anda yüklenmez yavaşca arttırırsanız rahatlıkla titremeden yola devam edebiliyorsunuz.

     

    aracım bana %60 2000 devirde vites atmamı söylüyor %35 2500 devirde vites at ikazı veriyor %5 yani çok nadir şuan hatırladığım iki yada üç kere 1750 devirde vites ikaz ışığını yaktığını gördüm , genel olarakta dikkat ediyorum zaten o ikiza ona göre vites atıyorum , hatta son 10 gündür ecomode vites değişimlerimde 5 yaprak dolu şekilde

     

    Aracınız size böyle uyarı veriyor çünkü demek ki siz aracı agresif veya daha performanslı kullanıyorsunuz ve araç da sizin kullanım stilinizi fark edip ona göre size vites geçiş uyarısı veriyor. Tüm verileri sıfırlayıp çok sakin bir kullanım deneyin 2000 deviri geçmeden vites atmasını istediğnii göreceksiniz.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.