Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Yusuf Kavrama

Üye
  • Toplam İleti

    6
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yusuf Kavrama tarafından yazılan her şey

  1. Hocam usta aynen bahsettiğiniz şeyleri söyledi. ''Sadece biri değişmekle olmaz 4 ü değişecek kapak taşlanacak sübaplar en doğru şekilde alıştırılacak'' vs dedi. Sekman atılması motor rektefiye olması anlamınamı geliyor ? Bujiler ilk ikisi aynı durumda renk farklılığı falan yoktu söktüğümüzde. Birde şu kısmı anlayamadım ben --'''Eğer silindirlerden sadece bir tanesinde sorun yaşanıyorsa ya enjeksiyon zamanlamaları ya da süreleri yanlıştır. Herşey bittikten sonra bunu düzelttirmeyi ihmal etmeyin ki bir daha aynı şey başınıza gelmesin'''' Lpg ayarlarınımı kasteddiniz acaba burda ? yoksa benzin enjeksiyonlarınımı ? Bir kaç ay önce bir lpg ustası araca lpg kalibrasyon yaparken dediği bir söz kafama takılmıştı. Aynen yazıyorum ''' Aracınızın manifold basıncı benzer araçlarda rölantide 350 civarı gzinirken sizin aracınızın manifold basıncı 250 civarı geziniyor, silindirlerden biri zayıf sanki'' demişti ama pek ihtimal vermemiştim. Rölantide düşük görünüyordu map basıncı ancak klima vs açıp aracı yüke bindirdiğimizde ise 400-450 arası görünüyordu ekranda, Aracınız yükte iken map basıncı normal ancak rölantide map basıncı düşük (aynı araçlara göre) demişti. Bir diğer dikkatimi çeken şey egzoz çıkış ucunda rölantide far far far diye ses var, elimi egzoz çıkışına tutuyorum, hava düz değil aralıklı aralıklı çıkıyor egzozdan. Bu neye işaret ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
  2. ilçedeki sanayiye gidip kompresyon testi uygulattım. Durumu anlattım arabayı çalıştırırken usta sesi dinledi kompresör kaçırıyor dedi ,,1. ve 2. silindire tepesinde ölçü aleti olan bişey taktılar sırayla. marşa basıp 1. ve 2. silindirlerde ölçüm yaptı sadece 1. silindir 7 dedi usta 2. silindir 10 dedi ( Hangi birimde bilmiyorum) Arada fark var 1. silindir sibop yakmış dedi. yağlı olmadı sadece yağsız ölçüm yaptı. Şimdi başka yerlere götürüp tekrar yağlı ve yağsız diye ölçüm yaptırayımmı ? yoksa carbon clean yaptırmamımı tavsiye edersiniz ? ( Bazı sayfalarda siz bu şekilde tavsiye edilmiş) Bundan sonraki aşamada ne yapmalıyım ? Şimdiden teşekkür ederim.
  3. Hocam şimdiye kadar bir problem yoktuki. Brc sıralı sistem takılı hiç şikayetim yoktu , ne olduysa son bir ayda oldu.
  4. Peki 1. silindir buji kablosunu çıkarıp yaklaştırdıkça aracın fazla tepki vermemesi neye işarettir sizce. Aynı işlemi diğer 3 silindire yapınca araba sallanıyor resmen. Ama ilk silindir pek tepki vermiyor. Ve motor rolantide sallantılı çalışıyor.
  5. Merhaba. Cevaplar için teşekkür ederim. Arıza lambası ilk yandığında araç lpgde 120km hızla giderken yandı. sonra benzinde 15 dakika kullanınca kendiliğinden söndü. Sonra benzinde 100km hızla giderken yandı ama sönmedi hiç. Akü kutup başını çıkardık söndü. Lpg ile kullanırken tekrar yandı. Servis arızaya bakıp söndürdü ve ben arabayı benzinde kullanmaya başladım 25 km sonra benzinde kullanırken tekrar yandı. Yani benzindede yanıyor lpg dede. Bujilere bakmadık daha. Ama sizce bobin, buji veya buji kablosu olabilirmi ? Boğaz kelebeği ve rolanti valfi temizlendikten sonra rolanti dalgalanması daha arttı açıkçası. Arıza lambası yanması bu temizlikten önce olmuştu zaten. Ne yapacağımı şaşırdım.
  6. Merhaba. 2004 model 145.000 km Focus Collection aracım var, sıralı otogaz takılı. Araçtaki rölanti dalgalanması ve arıza ışığı yandığı için servise götürmüştüm. Arıza kaydına baktılar '' 1. silindir ateşleme arızası '' yazıyordu. Servis usta başı kaputu açıp motoru dinledi, bujileri söküp yaklaştırdı vs ''bu araç subap kaçırıyor conta yakmış olabilir'' vs vs dedi. 1. silindirde buji kablosunu bujiden uzaklaştırınca pek tepki vermiyor gibi ama diğer 3 silindire yapınca araç sallanmaya başlıyor, bişeyler oluyor. Motor rektefe etmekten bahsedince gözüm korktu. Cumartesi olduğu için hiç birşey yapılmadı, sadece rolanti dalgalanması için yazılım atılmasını istedim. ''Son versiyon yüklü zaten, biz kam ayarı yaptık'' dediler, arıza ışığını söndürdüler. 25 km sonra tekrar arıza lambası yandı. Rölanti dalgalanması biraz daha arttı. Araç durana kadar bişey yok ama durduğum anda rölanti 250 devire kadar inip geri çıkıyor bir kaç kez, sonra 700 devirde falan sabitliyor. Klimayı açınca daha rezil bir durum var. Üstadlar aracın son zamanlarda çok hissedilmesede çekiş azda olsa azaldı. Motor rölantide biraz sallantılı çalışıyor. Sanayide bir usta ''Araç sanki biryerden hava alıyor gibi'' dedi. Bu sorunların sebebi ne olabilir ? Üstadlarımız yardımcı olursa çok sevineceğim, yoksa servise kalırsak komple motor yeniletecekler. Not: boğaz kelebeği ve rolanti valfi 15 gün önce temizlenmişti.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.