Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Hüseyin Uyar

Üye
  • Toplam İleti

    32
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Hüseyin Uyar tarafından oluşturuldu

  1. 5 saat önce, Fikret Ö. yazdı:

    Sorun büyük ihtimalle sizin telefonda olabilir. Zaten normal olan 96 - 97 olmalı. 

    Zaten iki aracında km sayacının aynı oranda yüksek gösterme ihtimali oldukça düşük. 

    Telefondan kaynaklı olduğunu düşünürsek eğer hem benim telefonum mevcut hızı yüksek ölçüyor hem de deneme yaptığım diğer 4 aracın göstergeleri de olması gerekenden oldukça yüksek gösteriyor..

    3 saat önce, Mehmet Demir yazdı:

    iphone ların haritaları iyi değil, demek ki gps de.. bildiğim kadarı ile iphonelu çoğu arkadaş google haritaları kullanıyor... siz ölçümü iphone harita mı yoksa google ile mi yaptınız?

    çevremde çok iphone lu arkadaş var, uzun yolda kaybolanda ? 

    lastik orjinal olupta göstergeden hızlı giden araba hiç duymadım..  yollarda hız göstergeleri var digital, hızınızı gösterip yavaş gidin der.. oraya göre 2, gps e göre 3-4 km eksik benim 1.0

     

    Ölçümleri hem yandex haritalar ile yaptım hem de farklı speedometer uygulamaları ile..

  2. 3 saat önce, Yunus Emre Öztürk yazdı:

    Bu durumda GPS ya da aracın gösterdiği değerin en az biri hatalı olur. Aynı yolu gidip hız farklı çıkıyorsa, zaman da farklı olmalı teorik olarak ama aynı araç olduğundan zaman da sabit. (x=v.t ?) sabit hız varsayıyorum. 

    Belki dur kalklarda veya hızlanmalarda bu durum ortaya çıkıyor olabilir.

     

    GPS anlık hızı araçtaki kadar verimli alamaz tahminimce. Hesaplamak için gittiğin mesafeyi ölçmeli önce, testi hızlanarak yaptığın için ivmeli hareket mevcut, bu durumda hız biraz yüksek çıkıyor olabilir, tabi sadece tahmin.

     

    Gösterge         GPS

       50                   54

        60                   65

        70                   76

       80                   87

        90                   98

     

    bu testleri bir de 90 dan başlayıp 50 ye kadar azalarak denersen ve sabit hızda gittiğin mesafeyi artırırsan tahminimce sonuç değişir.

     

    Gece yola çıkacağım yapabilirsem bir testte ben yapayım merak ettim.

    Ben yaptığım tüm testleri kendi telefonum ile yaptım, telefonum iphone, appstore'da maalesef androiddeki kadar çok seçenek yok uygulama konusunda. Az önce ise kuzenimin telefonu ile yaptığımız ölçümde gösterge 100km/h gösterirken, gps 96km/h gösterdi. Onun telefonu ile yaptığımız ölçüme göre herşey normal. Ama bu sefer de benim diğer araçlarla ve kendi telefonum ile yaptığım ölçümleri göz önünde bulundurursak, ya benim telefonumun gps'inde problem var ya da diğer test ettiğim tüm araçların göstergeleri problemli idi.

    2 saat önce, Fikret Ö. yazdı:

    Ölçüm hep aynı GPS cihazı ile mi yapıldı? Gerçi mutlaka değişik cihazla da yapılmıştır ama bahsedilmediği için bir hatırlatayım dedim. 

    Ben de GPS chazı olarak cep tel kullanıyorum. IGO kurulu. 115 km hıza sabitleyince devir 2000 de sabitleniyor ve GPS 112 falan gösteriyor.

    İki araçta da olaması biraz ilginç olmuş.

    Az önce kuzenimin telefonu ile yaptığımız ölçümlerde şöyle bir sonuç elde ettik, aracın hız göstergesi 100km/h sabit iken;

    Benim telefonum; 109km/h

    Kuzeniminki; 96km/h

  3. 6 saat önce, Emre Akbs yazdı:

    Kullanmış olduğunuz araçlarda jant/lastik ebatı nedir? Bildiğim kadarıyla jant lastik boyutu da göstergede sapma yaptırıyor hatta kullandığımız foccus programı ile araca lastik boyutunu tanıttığımızda göstergedeki sapma ona göre ayarlanıyor diye biliyorum. Gerçi jant lastik ebatının bu derecede sapma yapacağından pek emin değilim 2 3 km/h kadar oluyor sanırım.

    Her iki aracı da "0" km olarak satın aldım ve her ikisinde de 205/55/16 lastik mevcut idi.

    5 saat önce, Olcay Sert yazdı:

    eger belirttiginiz hiz farki sabit ise gosternin konumlandirilmasinda sorun olmustur. sifir iken biraz daha asagida duracak demektir. 

    bahsettiginiz testleri 50km ile ve 80km de yinelemeniz durumunda sorun daha net anlasilir.

    sadece 100km deki hiz ile yorumlamak yanlis olur

    Hız farkı sabit değil, 50km/h ve 80km/h değerlerini de ölçüp paylaşacağım en kısa zamanda

    5 saat önce, Serkan Karakoca yazdı:

    Lastik ebadı orjinal ise durum normal değil 

    gösterge değişimi vs oldumu hiç .

    birde gauge menüdeki dijital hız göstergesinden dijital hız  ve gps olarak karşılaştırın eğer sorun varsa yazın sebepleri araştıralım ...

    Her iki aracı da "0" km olarak aldım ve üzerlerinde 205/55/16 lastikle geldiler, herhangi bir değişim söz konusu olmadı. En kısa zamanda gauge menüdeki değeri de karşılaştıracağım.

    5 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Normal değil, GPS de hatalı olabilir. Araçtaki lastik ebatlarını serviste kontrol ettirin. Bu arada sapma hep 5 km/h olmaz %5 ila %9 arasında sapma olabilir.

    Sapma her hızda sabit değil, test ettikten sonra farklı hızlardaki değerleri paylaşacağım. GPS konusunda ise diğer araçlarda yaptığım ölçümlerin doğrulanması üzerine GPS'in doğru ölçtüğünü düşünüyorum. 

    5 saat önce, Mertcan Çelik yazdı:

    Bunu çözmenin en somut yolu vites oranları ve devir iledir. Cem abi MK 3 için bir excel yapmıştı ben de ibre/gps/devir kontrolü yaptığımda beklendiği üzere doğru olduğunu denemiştim.

    GPS de yanılabilir, ibre de yanılabilir de devir şanzıman oranı arabanın orjinalde, kaçırma ve benzeri ekstra durumlar yok ise yanılmaz, ama testi daha zahmetli tabi.

    Belirttiğiniz excele nasıl ulaşabilirim? Birde örnek vermek gerekirse 6.vites 2000 devirde göstergeler 108-110 arası birşey gösteriyor, buradan yola çıkabiliriz belki

    4 saat önce, Günal Y. yazdı:

    Benim araçta hız ibresi 100'ü gösterirken, Google Haritalar, Waze gibi navigasyon programları 95-96 gösteriyor. Sizin lastiklerde bir değişiklik olmuş ve kalibrasyon yapılmamış ise bu durumu yaşıyor olabilirsiniz. 

    Ben de yaptığım tüm ölçümlerde buna benzer değerleri elde ettim, kendi aracımda ise aksi bir durum gözlemleyince sorunun gps'de değil göstergede olduğunu düşünmeye başladım. Kalibrasyon olayı basit mi acaba?

    --0 dakika sonra eklendi--

    Az önce yaptığım ölçüm verilerini paylaşıyorum;

    Gösterge         GPS

       50                   54

       60                   65

       70                   76

       80                   87

       90                   98

     

    Bir de aracın km'sini sıfırladım ve evden okula giderken 23.3 km yol yaptım, GPS te 23.3 verdi. Yani aslında km sayacı mesafeyi doğru ölçüyor. Bu durumda gösterge kalibrasyonu yapılırsa km sayacında sapma olur mu?

  4. Herkese keyifli forumlar... 

    Bilirsiniz ki araçların hız göstergeleri gerçek hızın ortalama 5 km üzerinde gösterir. Yani gösterge 100 gösterirken aslında gerçek hızınız 95tir. 

    Daha önce farklı farklı birçok araç kullandım, telefondan gps vasıtası ile hızı ölçen programlarla yaptığım tüm ölçümlerde de durum böyleydi.

     

    Hyundai Accent Blue; İbre:100km/h, GPS:96km/h

    Fiat Linea; İbre:100km/h, GPS:95km/h

    Opel Corsa; İbre:100km/h, GPS:93km/h

    Toyota Corolla; İbre:100km/h, GPS:94km/h

     

    Şimdi asıl noktaya gelelim;

    Bir önceki aracım 2018 Focus Titanium 1.6Ti-vct idi. Hız ibresi 100km/h gösterirken GPS ile yaptığım tüm ölçümlerde GPS 108km/h gösteriyordu. Durumu servise aktardığımda hata payının olabildiğini durumun normal olduğunu, GPS'e güvenmemem gerektiğini söylemişlerdi ben de üzerinde pek durmamıştım o zamanlar. 

    O aracımı sattım ve şuan 2018 Focus Titanium 1.5 TDCİ'a geçtim. Aynı durum bu araçta da söz konusu, gösterge 100km/h gösterirken, GPS 110km/h göstermekte. Durum böyle olunca eğer gösterge gerçekten eksik gösteriyorsa siz 80km/hızla gittiğinizi sanarken aslında 90km/hızla gidiyorsunuz ve ceza yeme olasılığınız artıyor. Ben durumun farkına vardığım için ona göre tedbirli davranıyorum fakat yine de hata varsa pek de hoş değil.

     

    Sizce durum normal mi ve sizde durum nedir? 

    NOT: Araç çalışırken hız ibresi tam "0" konumunda yani ibrenin konumunda problem yok, dijital gösterge de ibre ile aynı hızı gösteriyor. Hız sabitlemeyi kullandığımda da durum aynı. Özetle, dijital gösterge ve hız sabitleme arasında herhangi bir uyumsuzluk söz konusu değil.

  5. 14 saat önce, Borga Sınıksaran yazdı:

    Aracın eski kasa olması çok önemli mi? Siz eski kasasını sevmişsiniz sonuçta. Al sat yapmayacaksanız sıkıntı yok imkanlar uymuş bence çoook kafa karıştırmamak lazım her şeyi ile aynı ancak pws sahibi olarak keşke pws olsaymış dedim içimden. 

    Manuel sevmeme rağmen o fiyata ben de pws olmasını istemiştim ama kısmet böyleymiş ?

  6. 2 saat önce, Yunus Emre Öztürk yazdı:

    + Renginin tektonik gri (en hoşuma giden focus rengi) olması,

    + Sunroof olması

    + 0 faiz. (50.000 kredi çekecek olsan geri ödemesi 65000 civarı olur.)

    + sıfır araç 4 yıl garanti.

    + iki bakım hediye. (ilk bakım 800 civarı ikincisi 1300 civarı totalde 2000)

     

    - 2018 model.

    - Manuel şanzuman.

    - - - Eski kasa. (Ne kadar makyajlanmış olsa da 2011 tasarımı, yüzü çok eski geliyor). (Bu maddeye 3 eksi verdim)

     

    Karar vermek zor, Ne kadar nakit olduğu burada önemli. 90-95 nakitim varsa bende düşünürdüm 50bin kredi ile.

    Ama biraz daha nakitim varsa ve araç arıyorsam başka seçeneklere yönelirdim. Mesela "Civic Sedan1.6 Executive Eco". (Bknz: Dizel araç arayana tüplü tavsiyesi ?

     

    --1 dakika sonra eklendi--

    Hayırlı olsun: @Hüseyin Uyar

    95.000 Nakitim vardı, önceki aracım 1.6 Ti-Vct Titanium Manuel'di, aslında onu da 6 ay önce "0" km olarak almıştım, 100.000 TL'ye aldım, 2 gün önce 109.000 TL'ye sattım. Focusu oldukça seviyorum, sıkıldığım için ya da beğenmediğim için satmış olsam zaten yine aynı arabaya bakmazdım, benim için tek problem atmosferik benzinli olduğu için yakıtı ve performansı oldu. Bu yüzden dizele geçmek istedim, aynı paralara daha mantıklı alternatif araçlar olduğunu ben de biliyorum ancak benim tercih sebebim biraz da duygusal. Honda Civic çok çok araştırdım ve kullandım da, focusun verdiği sürüş keyfini civicten asla alamadım. Civic benim gözümde sadece tasarımdan ibaret ?

    --4 dakika sonra eklendi--
    1 saat önce, okan ali yazdı:

    Hayırlı olsun  full araç almışsınız.

     

    Dediğiniz gibi dizel otomatik şuan satıyor. Manuel 1 tık daha zor ama olsun her malın alıcısı vardır

     

    50 tl 15 binide geçer şuan faizler 20 bin rahat ordanda kardasınız..

     

    Alınmış alınmıştır.. ek soru Arabanın üstünde rehin var dimi satamazsınız ? ? ek not : 2017 yılında bu araba 99 k felandı ( duz tıtanıum )  hey gıdı gunler hey 

    Kasım 2018'de 1.6 Ti-VCT Titanium Manuel Tektonik Gri Focus aldım 100.000 TL'ye. 10.000Km kullandım, 2 gün önce de 109.000 TL'ye sattım. Düşünün 2017'de dizelinin bu fiyatlara olduğunu söylüyorsunuz ?

    --15 dakika sonra eklendi--

    Bu arada şuan farkına vardım, aracın rengi Teknonik Gri değil yanlış yazmışım ? Araç MANYETİK GRİ.

  7. 5 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Her türlü uzar bence. :)))

    Kesinlikle katılıyorum, ben de uzayacağını düşünüyorum hatta daha da düşürebilirler bence ? Düşerse de bi nevi kumar oynadım artık, hayırlısı böyleymiş ?

    --1 dakika sonra eklendi--
    3 dakika önce, Adem Kazıl yazdı:

    geçen gün sarı sitede yeni kasa gümüş gri dizel manuel trend x için 144 bin fiyat yazmıştı ford bayisinin biri açıklamayada hurda indirimi düşülmemiştir diye yazmışlar.

    --1 dakika sonra eklendi--

    herhalde hurda indirimi düşdükden sonra trend x 130-135 bin tl gibi bi rakama alınabiliyor.

    Doğrudur ancak yeni kasa trend-x yerine titanium eski kasa benim tercihim, tamamen renk zevk meselesi ?

  8. 19 dakika önce, H. Cenk yazdı:

    dizel tabii. demek 40-45 günde yeni kasa fiyatları artmış. 

     

    bir de ötv indiriminde bugün son gün sanırım. İsteseniz de bu kadar sürede yani bugün mesai bitimine kadar vergisini ödeyip araba alamazsınız sanırım. 

    Ben bayi ile anlaşmıştım zaten, tereddütte kaldığım için beklettiler tüm evraklar vs hazır idi. Az önce onayladım ve işlemler başlatıldı. Zaten önemli olan hurda aracın bugün halledilmesi ve araç fatırasının bugün kesilmesi imiş. Aracın tescili daha sonra da olsa oluyormuş. Akşam 5'e kadar yetiştireceklerini söylediler. 

  9. 55 dakika önce, H. Cenk yazdı:

    Bu arabada sunroof olması dışında bir çekiciliği yok. Sunroof şartsa alın yoksa almayın

     

    Nisan sonunda ben yeni kasa STline ı alırken. Yeni kasa titanium manüel HB (yanılmıyorsam 2019 model) 1.5 için 151 gibi bir fiyat vermişlerdi (2019 dizel otomatik SWlar içinde 155-160 arası ) . Aynı şekilde 50bin faizsiz kredi vardı (gerçi o zaman 18 aydı) .

    45 günde fiyatlar arttı mı yav ?

     

    2017 ST linelara (dizel otomatik ) 120 istiyorlar. Ben ST line ı alırken bulsam alırdım. Hep 2016 vardı o dönem şimdi kıyamet gibi  17 var. 

     

    Yeni Kasa Titanium Hb için 151 çok iyi fiyat, araç dizel miydi?

    --12 dakika sonra eklendi--
    Bir saat önce, Mert Yürüyen yazdı:

    onlar eskidendi ?

    --1 dakika sonra eklendi--

    bence şu noktada hata yapıyorsun; aslında arabayı beğenmişsin epey, finansmanı da çözmüşsün. Her şey yolunda. Ama şunu kafandan çıkaramıyor gibisin "satarken ne olacak?". Beğendiysen al, her malın alıcısı ve piyasası vardır. Focus dizel kimseyi üzmez, ortada kalmaz. PWS çok daha keyifli tabiki kullanım açısından yalan yok, ama gücün buna yetiyorsa iyi bir fırsat yakaladıysan satışı düşünme, kendi sürüşüne keyfine odaklan.

    Aslına bakarsanız ben biraz keyif odaklı düşünüyorum, her iki aracıda kullandım nedense yeni kasa focustan eski kasaya göre zevk alamadım, bu yüzden fiyat araştırmasına girerken yeni kasalara hiç bakmadım bile. Yeni kasa nedense hem dış hem de iç tasarım olarak hoşuma gitmedi "ST Line" dışında. Otomatik konusunda ise zaten ben otomatik araç sevmiyorum, başlarda otomatik düşünmemin tek sebebi satarken daha rahat satacak olmam idi. Dediğiniz gibi finansmanı çözdüm, zevk ve keyif konusunda da hiç bir kuşkum yok. Sadece 2018 eski kasa için 147.000 çok mu o konuda tereddütte kaldım, sizin de dediğiniz gibi satarken çok zarar eder miyim düşüncesi. Zaten 50.0000 TL 25ay vadeli olmasa bu fiyata asla düşünmezdim.

  10. 11 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

    2018 Mk4 Trend X 1.5 EcoBlue Manuel sorma şansınız var mı? Mevcut bayiniz veya farklı bayiler. Bu aracı da benzer fiyatlara hatta daha da altına alma şanlınız bence var.

    Trend X ismine ve cismine takılmazdım Titanium'dan temel eksikleri yok.

    Aynı paralara bırakıyorlar fakat 25ay "0" faiz kampanyası yeni focusta geçerli değil

    --2 dakika sonra eklendi--
    9 dakika önce, Osman Türkol yazdı:

    kullanmayacağınız özelliklere para vermeyin bence fakat gönlünüz onu istiyorsa tabi gönül bu bir şey demek zor hayırlısı olsun derim

    Daha önceki aracımda titanium benzinli idi, tüm özelliklerini aktif olarak kullanıyordum açıkçası.. Sunroof konusu ise bayinin elinde kalan araçta sunroof mevcut yoksa özellikle istediğim birşey değil.. Bir de şöyle bir durum var diğer bayilerde sunroofsuz araca 2bin tl daha yüksek fiyat verdiler ?

  11. 36 dakika önce, Cankut Bulut yazdı:

    2018 yılı itibarı ile 1.5 Tdci motorda manuel seçeneği mevcut. 

    Aynen öyle, üstelik 1.6TDCi'a göre yakıt tüketimi daha düşük.. Aslında ben manuel araç kullanmayı seviyorum ve yakıt tüketimi benim için ön planda bu yüzden otomatik olmamasını çok önemsemiyorum.. Başta otomatik düşünmemin tek sebebi satarken daha hızlı satabilecek olmam

  12. 27 dakika önce, Cankut Bulut yazdı:

    Ben şahsen kesinlikle almazdım. Dediğiniz gibi 130-135 bin tl bandında nerdeyse sıfır ayarında çok temiz dizel otomatik araçlar mevcut. Faiz maliyeti ile aynı kapıya çıkması bile bu durumu gözümde değiştirmez. Hele ki Focus'un kasa değiştirdiğini ve alacağınız aracın manuel olduğunu düşünürsek...

    Yorumunuz için teşekkürler

  13. Herkese merhabalar, 

    2018 Focus 3MCA 1.5 TDCİ Titanium Manuel, Tektonik Gri, Sunroof + 2 Bakım hediye.

    Bayi ile 147.000 TL'ye anlaştık, 50.000TL 25 ay "0" faizli kredili. Sizce bu fiyata bu araç alınır mı? 

    Not: Önceliğim 2.el dizel otomatikti ancak çok titiz bi insan olduğum için 15.000km'yi geçmemiş araçlara baktım genellikle.. 130-135 bin TL'lere 2.el 2018 çok temiz dizel otomatikler mevcut ancak o araçlarda bankadan kredi kullanacağımı düşünürsek faizle birlikte bana maliyeti 140-145 binlere geliyor, buna göre değerlendirirseniz sevinirim ?

  14. 8 saat önce, Ugur A yazdı:

    konuyu takipteyim.. özellikle subap sorunu yaşayanlar varsa ve uzun süreli kullananlar,onlardan bilgi alırsak güzel olur..

    Konuyu açmamdaki asıl amaç bu zaten, LPG kullanıcılarının gerçekten memnun olup olmadıklarını, kaç bin km sorunsuz kullandıklarını merak ediyorum 

  15. 2 saat önce, Olcay Sert yazdı:

    https://www.spritmonitor.de/en/detail/811933.html

     

    30bin km kullandım lpg ile. bazen kötü yerlerden alınan yakıttan dolayı bir kaç tekleme dışında problemi olmadı. aracı performanslı kullanmama rağmen atiker gold benim için yeterli gelmişti. Usta yıllık 15bin için atiker yeter demişti eğer 45-50 gibi yapacak olsaydım brc daha fazla km yapacak olsayfdım prins takacaktı. 

    Yorumunuz için çok teşekkürler ?

    1 saat önce, Osman Türkol yazdı:

    anlaşılan vialle hakkında pek araştırma yapmamışsınız.Neyse sizin için hayırlısı neyse o olsun

    Araştırma yaptım ancak uygulanmış çok fazla araç göremedim atmosferiklerde, fiyat olarak da sizin de belirttiğiniz gibi 1150euro fiyat aldım ki bu da yaklaşık olarak 7000TL gibi bir rakama denk geliyor.. Böyle bir durum LPG'nin kendini amorti etmesi 40.000km'leri bulacak bunda benim için uzun bir süre ?

    1 saat önce, Mustafa Karaca yazdı:

    Bende atikerden yana oy kullanıyorum. Çünkü lpg işi ekonomi işi, ekonomi yapacaksak en başta kiti taktırma aşamasında başlamak daha doğru olur. Döviz kurları yüzünden brc prins fiyatları aldı başını gitti. Atiker hem yerli malı hem ustası çok hem parçası bol. En küçük ilçe de bile ustası bulunuyor. Ben sanırım 3 - 4 yıl önce prins lpg taktırdım ama o zamanki fiyat 2150 TLydi. Günümüz şartlarında yerli malı yurdun malı diyerek iyi bir usta ile birlikte atiker mantıklı.

     

    Bir de şu da var. Atiker filtresi ile prins brc filtresi fiyatları da farklı. Yani taktıktan sonra yedek parça da ucuz olur ?

    Lpg konusunda bende montajın kitten daha önemli olduğunu düşünüyorum, Atiker konusun da ise daha önceki aracıma taktırmıştım ve hoş olmayan sorunlar yaşamıştım bu yüzden biraz uzak bakıyorum ama yine de montajına güvenebileceğim bir usta bulabilirsem neden olmasın ?

    Bir saat önce, Haydar Kaya yazdı:

    merhabalar,

    bende 45000 km'de focus 3 aracıma AKL Elegrand kit taktırdım, Atiker Grand ile aynı olduğunu söylediler ve yaptığım incelemelerde de öyle olduğunu anladım. Yaşadığım tek sıkıntı pompa istasyonlarının gazlardaki kalite farkları veya belirli markalardaki istasyonlar da kesinlikle sıkıntı yaşıyorum. Bu sıkıntı rölantıda hafif titreme veya arada tekleme yapabiliyor. Onun dışında tasarruf konusunda tatmin ediyor. Yakıtı Shell'den aldığım sürece herhangi sıkıntı yaşamıyorum. Şuan 70000 Km bahsettiğim gibi ilk günden beri aynı . Kısacası memnunum, kiti de dayımın arkadaşında taktırdım ustalığına kefil oldukları için 2017 temmuzda 1400TL 'ye taktırmıştım. Bu işlerde ilk önce güveneceğiniz yer olması önemli. İnsanın kafası rahat olması lazım. Şuan Filtre değişimini işçilik dahil 30 TL'ye yaptırıyorum her 10000 km'de . Bu işin ne kadar bütçe ayıracağınıza bağlı sonu olmadığını düşünüyorum. Saygılarımla

    Kesinlikle katılıyorum, güvenebileceğim bir ustam olsa zaten bu kadar çok tereddütte kalmayacaktım. 1 ay boyunca Bursa'daki LPG bayilerini gezdim, gezdiğim yerlerde öncelikle daha önce Focus'a lpg takıp takmadıklarını sordum hemen hemen hepsi taktığını söyledi ancak iş referans verme kısmına gelince hiçbirinden referans alamadım. Hal böyle olunca da hala kararsızım ?

    • Beğen 1
  16. 1 saat önce, Osman Türkol yazdı:

    Mehmet beyin dediği 10-12 bin fiyat direkt enjeksiyonlu sistemler içindir. Atmosferikler için 1150 Euro olarak fiyat verdiler. Tabi montaj önemli. Pompa arızasına gelirsek bu sistemde ve bütün lpg sistemlerinde pompa arızası olsun beyin arızası olsun olması muhtemel neticede kul yapısıdır.Karar bağlatıcak olan kişinin. Ben yine söylüyorum sıfır atmosferik benzinli bir araç alsam hiç düşünmeden bağlatırım. Focus aracıma bağlattım çok ta memnun kaldım ibrede uzun süreli 180 km yide gördüm (müsait olan yerlerde) pompa hiç ben çalışmam demedi kışın 500 metre ila 1000 metre arası lpg ye geçerdi ve hiç sıkıntı yapmazdı.Benim aracı sattığım kişide beni 1 sene sonra aradı çok memnun olduğunu belirtti. Yine söylüyorum güç meselesi değil aracını sevme meselesi diyorum ve gidiyorum.

    Yorumunuz için teşekkürler. Elbette ki aracımı seviyorum, ancak ekonomi düşünüldüğünde o parayı vermek pek de ekonomik olmuyor. Ayrıca aracınızı 20bin km kullanmışsınız, benim fikrim 20bin km sistem hakkında hakkıyla yorum yapmak için çok yeterli bir km değil.. Diğer sistemler de zaten 20bin km'leri çok rahat bir şekilde sıkıntısız olarak görüyor ?

  17. 5 saat önce, Serkan erden yazdı:

    Lovato marka sistemi 22 bin km. Önce taktırdım hiçbir sorunum yok. Dediğin gibi yüksek devirlerde kullanırsan sübablar çabuk biter, normal devirlerde 50-60 bin gibi gider. Tavsiyem pahalı olan prins yada likid sistemi seçmemeniz. Amaç zaten ekonomi değilmi. Ayrıca sübablar bittiğinde çelik sübab değişimi yapılıyor ve bu sorunda ortadan kalkıyor. Buda tahminim 2.5-3 bin gibi bir rakam. 

    Haklısınız amaç zaten ekonomi, prins silverline için 4000TL fiyat aldım, BRC platinium için 4200TL.. Sıvı sistem zaten düşünmüyordum, arkadaşın belirttiği liquidsi sistemi araştırdım pahalıymış o yüzden düşünmüyorum zaten.

    3 saat önce, Koray Demir yazdı:

    Hiçbir lpgli Focus aracımda subap sorunu yaşamadım. Focus 1’i 240 bin km de iken sattım Prins kit vardı üzerinde 200 bin km salt lpg ile kullandım en ufak bir problem çıkarmadı şükür. Aynı zamanda diğer aracımız Focus 2 Brc kit sıfır alındı 90 bin km lpg ile kullanıldı sorunsuz bir şekilde satıldı. İkisi de gittikten sonra şu an benzinli Focus 3 Brc kit mevcut 60 bin km dir lpgli kullanılıyor. Öbür aracımız yine Focus 2.5 kasa ama dizel, bunun da LPG’den daha fazla sorunları oluyor. Fordlarda kronikleşmiş subap sorunu yoktur kötü usta/işçilik, yanlış bakım, bilinçsiz kullanıcı vardır. Kaliteli kit ve işçilik ile yıllarca gözü kapalı bir şekilde kullanabilirsiniz.

    Yorumunuz için çok teşekkürler, beni en çok düşündüren de montaj aşaması.. Bu yüzden kaliteli işçiliği olan bi usta bulmam lazım..

    2 saat önce, Mehmet Demir yazdı:

    https://forum.donanimhaber.com/vialle-lpdi-taktiracaklar-birdaha-dusunsun--130669647

    her kitte montaj çok önemli denir.. az önce bende bakayım dedim olurda birgün f4 1.5 benzinli alırsam diye..

    @Osman Türkol arkadaşın bahsettiği vialle nin çok pahalı olduğu söyleniyor, özellikle 10-12 bine taktırdıktan sonra 40-50k da bir 2-3 binlik pompa ihtiyacı var deniyor..

     

    aşağıdaki mesajlarda birde taktırıp söktürenler mevcut maalesef

     

    burada ise fiyat 6500 tl   https://www.ototasarruf.com/lpgsistemleri.php?haberID=855

    Benim bütçemi aşıyor zaten, ki böyle bir sistemi taktırıp aklımda soru işareti kalacağına aracımı satıp dizele geçmek daha mantıklı olur zaten o parayı verdikten sonra ?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.