Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Arif K

Üye
  • Toplam İleti

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Arif K tarafından oluşturuldu

  1. 14.02.2019 - 22:33 tarihinde, Tuğra Yanık yazdı:

    Servislerin çoğu 1.5 TDCİ motora hatalı olduğu halde halen 5w30 yağ doldurup fahiş fiyat alıyorlar. Ben 45.000 km bakımında WSS-m2c950 onaylı 0w30 kullandım. Fiyatı o kadar uygundu ki inanamazsınız.

    --2 dakika sonra eklendi--

    Ön sayfadaki faturada 5 litre olan yağ 0w30. O fatura kimin?

    --5 dakika sonra eklendi--

    O faturalar geçen senenin galiba.

    Faturalar kasım ayına ait benim aracın 15.000 şirketteki diğer aracımızın 30.000 bakım faturası. 2 gün arayla. 

     

    0w-30 olan benim 4 gün önceki 30.000 bakım faturası. 

  2. 4 saat önce, Cankut Bulut yazdı:

    Motor temizliğini de sordunuz mu acaba 147 tl lik ne yaptınız diye?

    sordum, eski yağı boşaltınca makine ile temizliyorlarmış zorunlu değilmiş ama otosan tavsiye ediyormuş, eski yağ çamur gibi sanki de... bir daha yapmayın dedim.

     

    ayrıca daha vahim bir şey fark ettim, servisin bana kesinlikle 0w-30 yağ kullanmalısınız, yoksa garanti dışı kalabilir dediği aracıma bir önceki bakımda 5w30 yağ konulmuş. şirkette 2 araç var 2 gün arayla benimki 15.000 diğeri 30.000 bakımına girdi, ikisine de 5w-30 yağ kullanılmış.

    --1 dakika sonra eklendi--

    IMG_20190214_164401.jpg

    IMG_20190214_164352.jpg

  3. 18 saat önce, ANIL Ö. yazdı:

    Eğer bakımınızı servis dışında bir yerde orijinal parçalarla yaptırırsanız kesinlikle araç garantiden çıkmaz.Aldığınız parçaların ve bakımın faturası olsun yeter,gerektiğinde beyan edebildikten sonra servis dışında bakım yapıldı diye araç garantiden çıkmaz.

    çıkmaz da ülkede adalet olmadığı için dava süreci ile uğraşmak zorunda kalmak istemiyorum, şirket aracı aslında şirket avukatı uğraşır da o süreci göze alamıyorum

    --2 dakika sonra eklendi--
    13.02.2019 - 11:29 tarihinde, Cankut Bulut yazdı:

    Fiyatlar da maşallah yani Arif Bey 1720 tl nedir ya ? Şu yapılanları dışarda ve tamamen orjinal ürünlerle yaptırsam muhtemelen ödeyeceğim rakam işçilik dahil maksimum 800 liradır. Ama tabii çift kavrama şanzıman olunca garanti dışına çıkmasına gönül razı olmuyo. Yaptırdığım en son bakımda eski yağın içine 30 tl lik temizleme katkısını koyduk ve aracı yaklaşık 10 15 dk rölantide çalıştırıp yağı boşalttıktan sonra yeni yağı koyduk. Motor güya temizlenmiş oldu.Bu adamlar 147 tl lik ne yapmış acaba bende çok merak ettim.

    Balata konusuna gelince kullanım tarzı birebir etken 30 binde bitiren de var 60 bine kadar kullanan da.

    Ve son gözüme çarpan husus; ön fren balataları orjinal motorcraft piyasada 180 tl ye alınabilir. Faturada takım - kaliper yazması dikkatimi çekti.Sizde kaliperleri de mi değiştirdiler? Eğer öyleyse neden değiştirdiler acaba? 396 tl sadece balata için çok çok uçuk bir rakam.

    Bakım kartında da 5w-30 yazısını gördükten sonra bu sabah servise gittim ve danışmana sordum, yok sadece balata dedi. Balatalar iyi gitmiş, asbest oranları düşürüldü eskisi kadar uzun gitmiyor dedi, courier'da 15.000'de değiştirdiğimiz oluyor dediler, fazla yağı verdiler. 

    • Beğen 1
  4. Arkadaşlar merhabalar,

     

    Dün Ankara'da bir yetkili serviste aracımın 30.000 km bakımını yaptırdım. Kafama takılan birkaç soru oldu. Bu aracın yağ kapasitesi yağ filtresi dahil 3,85 Litre, yağ filtresi hariç 3,45 Litre.

     

    Faturada 5 Litre yağ (400,00TL) yazmakta bu yağın geri kalanı nerede? Periyodik bakımda çıkan parçaları diğer firmalarda sağ koltuğun önüne bırakırlardı, Ford'da bırakılmadığını gördüm. Ayrıca her bakımda "detaylı motor temizliği ve koruma" olarak 147,00 TL yazılıyor bu nedir? Ön fren balatalarınız bitmiş dediler, ben çok az fren kullanan birisiyim 30.000 km'de ön fren balatası bittiğini ilk kez gördüm. Bu araçlar balata aşınınca uyarı vermiyor mu?

     

    Toplam çıkan rakam kdv dahil iskonto dahil 1720,00 TL, bir sonraki bakımda şanzıman yağı da varmış daha da pahalı diyorlar.

  5. 13 saat önce, Doğan Kurban yazdı:

    Arif Bey

    Siz anladığım kadarıyla seyir esnasında hem araç içindeki eşyaların güvenliği için hem de Allah korusun kaza ya da bilinç kaybı durumunda içeriye müdahale edilmesi konusunda yardım istiyorsunuz. Peki kumandada olan bir ayarı size anlatıyım belki işinize yarar. Şöyle ki; kumandadan kapı açma tuşuna 1 kez bastığınızda şöför kapısı , 2 kez bastığınızda tüm kapılar açılacak şekilde yani. Uygulama şeklini anlatıyım bir deneyin. Araç dışında kumandadan hem kapı açma hem kapatma tuşlarına aynı ayna basılı tutun. 4 lüler yanıp söndüğünde aktif olur. Beğenmezseniz aynı uygulamayı yeniden yapın devre dışı kalır. Şöför kapısı hariç diğer kapıların ve bagajın kilitli olması sanırım sizin işinize daha çok yarayacaktır. MCA da da vardır umarım bu özellik.

    Çok teşekkürler sabah ilk iş bunu deneyeceğim

    • Beğen 1
  6. 3 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Olmuyor, olması lazım zaten. Usa spec ile Eu spec arasında yazılım farkı var bu konularda. Zaten olsa kullanım kılavuzunda da yazardı.

    Teşekkürler, en azından başlıktaki konunun videolu halini paylaşmış oldum, 3-5 sefer denedim ama olmadı ya da ben beceremedim. 

     

    Araç 13.000 km'de ama filo çıkması olması sebebiyle bazı eksiklerim var, yakıt doldurma aparatı, yuvarlak seyyar küllük ve çakmak yok araçta, bunları temin etmeye çalışacağım.

  7. 41 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Evet yok 2018 Mk3 Mca TR araçlarında.

    2018 trend x 1.5 tdci powershift aracımın üretim tarihi 21.02.2018 ve stop&start yok. aynı motor&şanzıman&donanım kombinasyonuna sahip diğer aracımız 09.01.2018 üretimi onda stop&start var.

     

    güncel araçlarda stop&start kaldırılmış sanırım, ikinci el ilanlara baktığımda 2018'lerde genelde yok

  8. 1 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

    Bu kadar güvenliğe önem verenlerin düğmeye niye basmadığını da analiz etmek ilginç sonuçlar verebilir.

    OV ile benzerliği ise hiç ama hiç yok.

    Soruma cevap alamadım: Sizde işe yaradı mı bu uygulama?

    Bir de hep merak etmişimdir. Kaza anında kapı kilitleri devre dışı kalıyor mu?

    Yoksa şuur kapalı ise arabada hapis mi kalıyoruz?

    Sabah -4 derece soğukta denemedim de şirkete gelince kapının önünde denedim, korna onay sesleri geldi ama çıkıp da denemedim oldu mu olmadı mı diye

     

    kapıların otomatik kilitlenmesi ile kaza anında açılması birbirinden bağımsız davranışlar, siz manuel kilitleyince kaza anında açılıyorsa, araç durup kontağı çekince veya sürücü kapısını açınca tüm kapılar açılıyorsa, otomatik kilitliyken de açılır zaten. ayrıca bunu deneme şansımı zaten yok.

     

    Bu arada bu araçta stop&start yok yerşnde kartlık var, 2018'lerde mi kaldırıldı?

    --1 dakika sonra eklendi--
    4 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

    Bu kadar güvenliğe önem verenlerin düğmeye niye basmadığını da analiz etmek ilginç sonuçlar verebilir.

    OV ile benzerliği ise hiç ama hiç yok.

    Soruma cevap alamadım: Sizde işe yaradı mı bu uygulama?

    Bir de hep merak etmişimdir. Kaza anında kapı kilitleri devre dışı kalıyor mu?

    Yoksa şuur kapalı ise arabada hapis mi kalıyoruz?

    Son satırda yazdığınızla ilgili üniversitede bir olay yaşadım, itü maslak kampüsü içerisinde türk telekom santralinde çalışan bir memur direksiyon başında kalp krizi geçirdi, park halindeki bir araca yavaşça çarpıp durdu ve kapıları kilitliydi. Kurtarılamadı malesef.

  9. 6 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

    Avrupa'da bu programlanın işe yarayacağını hiç düşünmüyorum; sizde yaradı mı?

    Ayrıca araç çalıştırdıktan sonra bir düğmeye daha basmak insanlara niye bu kadar zor geliyor onu da anlayabilmiş değilim. 

    Babamın 2003 model megané aracında bile araç hareket edince kapılar otomatik olarak kilitleniyor. Ben Corolla'da 2 yıl boyunca alışamadım. Şahsi aracım Citroen C4'te otomatik kilitliyor, Punto Evo aracımda da otomatik kilitliyordu... Yani bunu tüm markalar yapıyor zaten.

     

    Şehir içinde aracın bagajı açılıp, arka kapısı açılıp hırsızlık yapılabiliyor, arkada bulunan çantamdaki leica marka lazer metre ve terazi cihazı şu anda 5000 lira. Bu özellik günümüzde clio'da da var. Düğmeye basmak zor değil lakin kimse basmıyor. O zaman otomatik vites araç da almayalım.

     

    Şirketteki ticari Partner Van, Jumper Kamyonet gibi baz donanım araçlarda da mevcut.

    • Beğen 1
  10. Herkese merhabalar, forumdaki ilk mesajımdır.

     

    İşyerim tarafımdan tahsis edilen, 2 yıllık 1.4 d-4d touch m/m şanzımanlı corolla maceramızdan sonra yeni aracım focus 1.5 tdci trend x powershift oldu.

     

    Araç motor şanzıman ve süspansiyon olarak çok iyi ancak donanım olarak çok zayıf.

     

    Otomatik kilitlemeyi ararken bu konuya denk geldim, araştırmalarım sürerken youtube'da ford tarafından paylaşılmış videoya denk geldim.

     

     

    Bu video yardımcı olacaktır.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.