Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Uğur Deniz

Üye
  • Toplam İleti

    12
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Uğur Deniz tarafından oluşturuldu

  1. 14 saat önce, Serkan Karakoca yazdı:

    kendi aracınızınkini revizyon yaptırın bekleyin başında 1700 tl revizyon için çok fazla bilginiz olsun ? hakkı eğer ultrasonik temizlik yapılıp parça değişmeden kalibrasyon yapılıp takılacaksa maksimum 1000 tl ? dahada aşşağı fiyat mümkün ...

    ankaraya yolunuz düşüyorsa 3-5 saate hallettirim .... tavsiyem enjektörleri söktürünce kızdırma bujilerinide  orjinal ngk ile değiştirmeniz yönünde 4 tanesi 200-250 tl gibi ilerde doğacak sorunlara karşı önem almış olup yakıt tasarrufuda sağlarsınız iki işlemi birlikte yaparsanız...enjektör temizlik +kızdırma bujileri değişimi

    Hocam ilgi alakanız için tekrar teşekkürler. Bu iş için dahi Ankaraya gelebilirim 2 3 ay içerisinde. Çokta uzak değilim. Görev gereği bilecikteyim zaten şu an. 

  2. 26.01.2019 - 11:13 tarihinde, Serkan Karakoca yazdı:

    risk alıp enjektörleriniz söktürün bobin vs arızası çıkmazsa revizyonu mümkün sonuçta gayet olumlu oluyor burda dikkat etmeniz gereken siemens piezo orjinal makinasında yapılması revizyon ultrasonik temizlik ayar ? 

    bilgin dizel veya uzman dizeli tavsiye ederim istanbulda ....

    bobinde sorun varsada değişimi yapılıyor ....

    Hocam teşekkür ederim cevabınız için kağıthanedeki gittiğim yer arıza kodunu sildiğinden yalçın dizel arızayı net göremedi. Beyaz duman siyah duman durumlarını sesli çalışıp çalışmadığını yakıt miktarında artma olup olmadığını sordular bunların hiçbirinin olmadığını söyleyince. Bir iki  hafta sonra muhtemelen tekrar arıza kodu vereceğini o zaman getirmemi söylediler. Bende yakıt, duman atma vs durumların olmamasından dolayı aceleye getirmek istemedim. Revizyona 1700 tl fiyat çektiler.Bu arada revizyon işleminin 4 5 saat sürmesi nedeniyle hazırda bulunan revizyonlu enjektörleri takıp hemen gönderiyorlar. Kendi aracımınkini takmamaları ne kadar mantıklı zararı var mı bilemiyorum. İstanbul dışına çıktım bugün iki ay sonra tekrar gittiğimde sizin dediğiniz yerede gösteririm. Bu arada yakıt şehir dışı 5.1 şehir içi 6.3 yakıyor.

  3. Merhabalar 2012 focus 1.6 tdci (95000 km) aracımın bakımını yaptırdıktan sonra bosch servisinde cihazla enjektörlerini kontrol ettirdim. Silindir 2, 3 ve 4 enjektör arızası verdi. Müteakibinde kağıthanede bulunan nur dizele gittim . Burada enjektörlere yine cihazla baktılar ve  değişmesi gerektiğini söyleyip (Bu kanıya enjektörleri sökmeden vardılar) ellerinde çıkma enjektör olduğunu 1800 tl ye bunları takabileceklerini   revizyonun tekrar sorun çıkartabileceğini söylediler. Bu iş iyice kafamı karıştırdı, sabah delphin yetkili servisi olan ikitelli organizedeki yalçın dizele gitmeyi düşünüyorum. Bu problemle karşılaşan ve bilgisi olanların görüş ve önerilerine ihtiyacım var. Revizyon gerçekten sağlıklı değil mi? Çıkma enjektör mantık lı mı? Araçla uyum sağlar mı? Tavsiye edebileceğiniz bir usta var mı? Umarım firma ismi vermek forum kurallarına aykırı değildir. Geçmiş konuları araştırdım çıkma enjektörle ilgili bir yorum bulamadım. Teşekkür ederim.

    797461E7-229E-4A96-8BCB-509EF523C287.jpeg

    • Beğen 1
  4. 17 saat önce, Cenk Demirel yazdı:

    Lastiğiniz hayırlı olsun hocam. 4 sene boyunca w651 petlas kullandım. Kışlık lastiklerinin ideal çalışma sıcaklığı 7 derece ve altında ki sıcaklıklardır. Satın alım maliyeti düşük olan vasat kış lastikleri 7 derecenin üzerinde ki sıcaklıklarda, özellikle ıslak zeminde sapıtmaya başlar. Petlas'la bu hususta sakin kullanımlarda bile bir kaç defa kaza atlatmışlığım vardır.

     

    Kışlık lastiklerde 7 derecenin altında hemen hemen her lastik güzel performans sergiliyor hem karda hem ıslak zeminde. Fakat sıcaklık yükselince işler değişiyor. Bu noktada paraya kıyıp piyasanın üst seviye kışlıklarına yönelmek gerekiyor. Petlas'tan sonra Ts 860'lara geçince sıcak hava, ıslak zemin, kar, kuru zemin hiç biri fark etmeden yüksek hızlarda bile gayet stabil ve güvenli sürüşe kavuştum. Ts 860 kış lastiği olmasına rağmen deneyimlediğim bazı yaz lastikleriyle bile kafa kafaya sıcak hava performansı sergileyebiliyor.

     

    Velhasıl; ucuz türevli kışlıkları 7 derecenin üzerinde temkinli kullanmak gerek özellikle ıslak zeminde. Petlas'ınız şuan ilk senesinde diye umuyorum. Sizin lastik performansında ki asıl düşüşü 2.sene itibariyle göreceğinizi söyleyebilirim.

    Yorumunuz için teşekkür ederim . Umarım bizi yanıltır ?

  5. Focus 2012 Aracımda takılı olan yazlık continental lastiklerin ömrü bitmesi ve kışa pek bir zaman kalmaması nedeniyle kışlık lastik alayım dedim. Nokian alacakken, yerli malı olması ve bununla ilgili çevremdekilerin tavsiyeleriyle iki gün önce petlas aldım. Sonuç ıslak zeminde eskimiş yazlık continental lastiklerle sıkıntısız girdiğim viraja petlas snowmasterla girince araba iyi bi kaydı. Forumdada belirtilmiş ıslak zeminde problem olabileceği, bu durum başıma sık sık gelirse ders almış olarak forumda yazılanlardan şaşmayıp yeni aldığım lastikleri atıp nokian veya yakın kalitede bir lastik almayı düşünüyorum. Klasik olacak ama araba 4 lastik üzerinde gidiyor. 

  6. 29 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Profilinizi güncelleme imkanı da var bu arada ? 

    Şimdi oldu sanırım? 

    5 dakika önce, Ozan Kar yazdı:

    verildiği il önemli değil, ikamet neresiyse ona göre çıkar.

    sigorta için kayda değer düşüşün 5 sigorta sonra olduğunu söyledi, yani 40 yaşında da olsan ilk 5i yüksek çıkar dedi. kasko için de geçerli mi bilmiyorum.

    ___________________________________________________________________

    yazmışken a4üde yazayım (babamın adına)

    Anadolu

    527

    1570 (hasarsızlık %50)(full+full, 15 gün D sınıfı ikame vs dahil)(octavia ve a3te D sınıfıymış bu arada ?? )

     

    eureko dan özel indirim alıyordum, focusta ciddi fark çıkıyordu, bunda benim için önemsiz bir fark olduğu için anadoluyu daha doğrusu acenteyi tercih ettim. anadolu premium markalarda daha rekabetçi dedi ? 

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu konularda acemiyim ?

  7. 57 dakika önce, Semih O. yazdı:

    Şehir kesinlikle etkiliyor ancak, aracın tescil ili mi yoksa ikametgaha göre mi yapılıyor emin değilim. Bunun dışında bildiğim kadarıyla yaş, meslek, medeni durum gibi şeylerde var.

     

    Fazlaymış gerçekten, geçmiş olsun.

    Artık yaptık bir kere . Tescilde verildiği il kocaeli, adres ise dediğim gibi çukurca. Tescildeki adres bana sürekli bu sorunu yaşatacaksa ve ruhsatı güncelleme gibi bir imkanımız varsa güncelleyeceğim. Teşekkürler 

  8. acaba yaptırmasa mıydım diye düşünmeye başladım ?

     

    araç 2012 focus trend x 

    kasko anadolu 2300 tl

    sigorta 900 tl

    ilk aracım yaş 26 ve  ikametgahım ruhsatta Hakkari Çukurca olarak geçtiğinden mi bu derece yüksek tuttu anlamadım. Çoğu sigorta şirketi teklif dahi vermedi . Teklif verenler arasında kapsamlı ve en uygun fiyatlı olan anadoluydu. İkametgahımı yeni adresime aldığımda düşer mi ? Ruhsatta yazan ikametgah adresi kasko sigorta bedelini etkiler mi?

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.