Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Fikret Ö.

Üye
  • Toplam İleti

    243
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    2

İletiler, Fikret Ö. tarafından oluşturuldu

  1. 31.10.2023 - 22:15 tarihinde, Eser Ekinci yazdı:

    Delphi marka diskler nasildir?  Hic kullanan varmi? Makul olan muadil diskler ile motocraft balata olacak sanirim

    Eser hocam merhabalar,

    Balata ve diskleri değiştirdiniz mi? Sanırım mayıs ayı sonunda bakıma gideceğimden öncelikli olarak arka fran balatalarını değiştirmem gerekecek. Eğer diskleri torna kurtarmazsa onlarla beraber. Eğer değiştirdiyseniz hangi marka taktınız. Fiyatlar ne kadar oldu.

  2. 19 dakika önce, Hanifi ÖZel yazdı:

    Arkadaşlar merhaba. 2016 focus aracım var. Kışlık lastikleri değiştirdikten 1 ay sonra lastik basınç sensörü algılanamadı hatası verdi. Bu süreçte gözlemlediğim üzere hatayı sildikten sonra şehir içi kullanımda aynı hatayı vermiyor. Ama hızım 80-90 ı geçip bir süre devam edince yine Lastik Basınç Sensörü Algılanamadı Hatası Alıyorum. Hatayı sıfırladıktan sonra şehir içi 70-80 km hızlara kadar olan hızlarda haftalar da geçse tekrar hata vermiyor. ama ne zaman hızım 90 ın üstüne doğru çıksa hatayı veriyor. sebebi ve çözümü ne olabilir . Teşekkür ederim

    Merhabalar hocam,

    Lastikler değiştirilirken sensörün b,r veya daha fazlası hasar görmüş olabilir. Ya da sensörlerin pili bitmiş olabilir. Bende de aynı hata vardı. Resetledikten 60 70 km gibi sonra hata veriyor genelde. Lastikç,ler,n bazılarında sensör algılayan cihazlar var. Lastikleri sökmeden belirleniyor. Değiştirilmesi gerekeni bulup değiştirmek gerekir.

    Ayrıca aynı başlıkta konu açmıştım. Yöneticilerimiz konuyu oraya taşırlar sanırım.

  3. 3 saat önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

    Güle güle kullan hocam, kaça aldınız?

    Gürkan Hocam teşekkür ederim. En hesaplı ve güvenilir lastkcimde buldum. 4 tanesi 23.220 tl ye geldi. World karta da 2+5 taksit kampanyası varmış kaçırmayayım dedim.

    22 saat önce, Fikret Ö. yazdı:

    Cem Hocam yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.

    @Cenk Demirel hocam üstteki yanlışlık için özür dilerim. Telefondan yazarken isminizi cem olarak değiştirmiş.

    Kusura bakmayın lütfen. Yeni farkettim.

    • Teşekkür 1
  4. 3 saat önce, Mehmet Demir yazdı:

    benim yeni focus active pc6 ile geldi.. ilk 700 km berbattı.. alışma süresi aşınması lazım denebilir ama gy hiç öyle değildi..ilk günden iyi yol tutuyordu. kısaca  bir goodyear efficientgrip performance kadar iyi değil..

    ultracontact ı bilmiyorum.

    Teşekkürler Mehmet hocam. Biraz önce 4 adet ultracontact sipariş verdim. 2023 üretim. Bunu bir deneyelim bakalım. 

    • Beğen 1
  5. 10 saat önce, Erdem Ay yazdı:

    Ben 215 50 R17 PC 7 aldım ve 1000 km’ dir kullanıyorum. Çok viraj vs zorlamadım şimdilik ama konfor anlamımda da gayet güzel hissiyatı var.

    Erdem Bey ben de zaten ikisi arasında kalmıştım. Ultracontact konfor olarak biraz daha önde gibi. Sanırım tercihimi ultracontaktan yana kullanacağım. Sorun olursa pc7 de alabilirim.

    Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    • Beğen 1
  6. 34 dakika önce, Cenk Demirel yazdı:

    Rica ederim hocam. Pc7 de bunları belli oranda sunuyor ama ultracontact zaten fiziksel olarak da kontrol edildiğinde çok daha yumuşak ve surusun her aşamasında ben konfor için uretildim diye bağırıyor. O sebeple aralarında gercekten fark var. Ama  İkisi de sizi tatmin edecektir 😊

    Şimdi araştırdım biraz.

    1-Continental UltraContact 235/50R18 101V XL FR

    2-Continental UltraContact 235/50R18 97V FR

    şeklinde iki model var. İkisininde hız kapasitesi aynı. Birincisinin yük kapasitesi ikincisinden 95 kg fazla

    ikincisinin ise gürültüsü 70 db birincisinin 71 db.

    Yük zaten fazla taşışımıyorum. Sorun olmayacaktır.

    Sanırım bana hitap eden ikincisi. Zaten dört lastikte 3300 Tl gibi fiyat farkı da var.

    Cem Hocam yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim.

  7. Merhabalar,

    Şu anda aracımda kışlık lastikler var. Yazlık lastikler eskiydi ve yeni lastik almam gerekiyor. Continental ile devam etmek istiyorum. 235 50 18 lastikler.

    Arasştırdığım kadarıyla premiumcontact7 ve ultracontact şeklinde iki seçeneğe düşürdüm. Birbirlerinden farkları nelerdir? Hangisini almalıyım. 

  8. 20 dakika önce, Serdar Tanhan yazdı:

    Kış lastikleri için Amazon dan aldım sensörleri. Ama OBD ile nasıl tanıtırım ya da TPMS olması mı lazım acaba? @Gürkan Çakıroğlu hocam her kış tanitmak lazım demişsin sanırım. Nasıl yapılıyor rica etsem anlatabilir misin? Bir de yazlık lastiklerdekiler de tekrar mi tanıtmak gerekecek her seferinde. Teşekkürler şimdiden.

     

     

    Serdar Hocam aldığınız sitede uyumlu modeller yazıyor muydu? Ben de Aliexpresten almıştım. Sol iki lastiğe taktık lastikçide. Yol bilgisayarından resetledim ve devam ettim sorun çıkmadı. Sonra kış lastiklerinine aynılarını taktık ve resetledim. Sorun yok. Sitedeki uyumlu araçları kontrol edin bence.

    Zaten uyumlu değilse OBD ile değil de TPMS cihazla tanıtılmalı. Bazı lastikçilerde bucihazdan var.

    • Beğen 1
  9. Şu anda elektrikli araç denkleminde fazla bilinmeyen var gibi. Tabii ki en önemli bilinmeyen batarya. Üretimi de içine katarsak çok da çevreci gelmedi bana. Bunun bir de sonrası var. 10 yıl gibi bir süre sonunda şarj döngüsü bitecek. Bu kadar batarya çevreye bir şekilde atılacak. Okuduğum kadarıyla şarj dolumları çok da ucuz değilmiş. Cep telefonlarında olduğu gibi bataryalar her sene performans kaybına da uğrayacağından 1000 km giden araç bir kaç yıl sonra belki de 600 km gidebilecektir. Büyük ihtimalle lityum gibi pilin üretiminde kullanılan maddeler petrolden önce gezegenden bitecektir.

    Belki düşüncem ütopik gelebilir ama nükleer enerjiyle çalışabilen araçlar tasarlansa ve çok üst düzey önlemler alınsa belki de hiç şarj edilmeden 50 yıl kullanılabilen araçlar üretilebilir. Çevre ile nükleer biraz tezat oldu ama neyse.

    • Beğen 2
  10. 3 saat önce, Tuğra Yanık yazdı:

    2018 üretimi 2019 Nisan çıkışlı MK4 ST line aracım 5. yılına ilerliyor. 54.000 km'ye geldi. Michelin pilot sport 3 lastikleri bu kış attım. Yeni yazlıkları takarken sibopları yenilemek istiyorum ancak mevcut sensör (TMPS) ile uyumlu kaliteli lastik sibop bulamadım. Bu konuda tecrübesi olan varsa yardım rica ediyorum. 

    Tuğra Bey merhabalar,

    Ben de daha önce araştırdım bu konuyu. Bununla ilgili konu var aslında. Belki moderatörlrrimiz konuyu birleştirirler.

    Türkiye'de pahalı olduğu için bradan getirttim.

    https://tr.aliexpress.com/item/1005003697323045.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.43ca397dmSS59V&algo_pvid=9dae3368-55df-46f0-94fe-28a23dbab136&algo_exp_id=9dae3368-55df-46f0-94fe-28a23dbab136-0&pdp_npi=3%40dis!TRY!823.74!659.1!!!!!%40211bf2da16878738006484641d0787!12000026845243042!sea!TR!0&curPageLogUid=xqpGr4RbpMox#nav-review

    İki lastikte sorun vardı. Takım aldın 4 tane. İkisini taktım. Diğer ikisi yedekte.

    Program tanıtım falan gerekmedi.

  11. Bir saat önce, Semih O. yazdı:

    Ben teşekkür ederim hocam. Benim çenem düşüyor bu konu açılınca, aslında sayfalarca yazılır çizilir ama çok uzak olmayan bir gelecekte değişimi yaşayıp göreceğiz zaten.

    Konu çevre ve geleceğimiz olunca ben de duramayıp yazıp çiziyorum. Maalesef ağaçları kesip kağıt yaptıktan sonra üzerine ağaçları koruyalım diye bize yutturanlar da aynı kişiler.

  12. 19.01.2024 - 17:21 tarihinde, Semih O. yazdı:

    Forumun uçan gönderileri arasında daha detaylı bir tartışma vardı ama o kadar detaya uğraşmaya üşendim.

     

    Sıfır emisyon saçmalığı tamamen bir pazarlama stratejisinden ibaret. Kapitalistler size bir şey satmak istediklerinde kaçınılmaz olarak ne kadar mükemmel bir şey olduğundan bahseder. Karbon ayak izi filan bunlar da fasarya tartışmalar. Bu dönüşüm tamamen politik ve bir sermaye dönüşümünden ibaret. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama bilim bazen sermaye lehine güzellemeler yapmak için manipüle edilir. Kısıtlamalar, vergiler, teşvikler filan derken daha kazanmadığınız gelirlerinize göz dikecekler. Küresel ısınma, dünyanın geleceği filan diye biz de bu ürünleri seve seve alacağız. Almanya'daki Hans çevreciliği ile gurur duyarak EV aracına binerken, kullandığı arabanın bataryaları enerjisinin %77'sini hala kömürden elde eden Çin'de günlüğü 10 dolara çalışan adamlar tarafından üretilecek. Bu sırada kobalt için Kongo'nun altını üstüne getirecekler, yağmur ormanlarının ırzına geçecekler falan filan.

     

    Sözün özü bu düzenin paradan başka efendisi yok. Satın almamızı istiyorlarsa alacağız.

    İlave

    -----------------------------

     

    Genel kültür olsun diye bazı madenlerin üretimlerinden kaynaklanan ton başına CO2 emisyonlarını yazayım.

     

    1 ton çelik - 1.9 ton CO2

    1 ton katot bakır - 4.1 ton CO2

     

    1 ton kobalt için - 9 ton CO2

    1 ton lityum - 15 ton CO2

     

    Bu arada bunlar sadece madenden metal üretimi sırasında ortaya çıkan CO2 miktarları. Bunları nihai ürüne dönüştürmek için çoğunlukla yüksek sıcaklık gerektiren ısıl işlemler gerekiyor Bilin bakalım bu enerji nereden elde ediliyor? 😄

    Aslında ben de bir şeyler yazmak istiyordum. Ama benim kafamdakiler de dahil teknik olarak her şeyi çok güzel açıklamışsınız. Teşekkür ederim Semih Hocam.

     

     

    • Teşekkür 1
  13. 07.01.2024 - 02:58 tarihinde, Mehmet Demir yazdı:

    kesin değişmeli.. bir akü 8 sene  gitmez..

    yolda kalmamak için 5-6 yaşında değişmeli ki kars gibi soğuk iklimde nasıl gitmiş 8 sene şaşırdım doğrusu

    Mehmet hocam 2001 Marea ELX almıştım sıfır olarak. Üzerindeki akü 8 yıldan biraz daha fazla gitmişti. Soğuk bir günde Eskşehir'e gidip kapının önünde arabayı park ettim Sabah marş basmadı ve orada değiştirdik. Sanırım kullanılan yerin iklimi de etkili. Hatay'da kullanmıştım hep. Bir de araç ithaldi akü de kaliteliydi herhalde.

    • Şaşırmış 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.