Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

MuratÖzçelik

Üye
  • Toplam İleti

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, MuratÖzçelik tarafından oluşturuldu

  1. Bence ne kadar Ford kullanıcısı olsamda ve Ford'ları beğensemde V.İ.P araç denildiğinde bu işte en iyisi Mercedes'tir. 1) Marka algısı var.İsterseniz Mercedesten daha pahalı bir Ford alın gene insanlar onu beğenir. 2)Marka algısından hariç olarakta Mercedes kalite olarak zaten iyi bir araç.Tek eksi yönü fiyatı diğerlerinden daha pahalı.Ek olarakta Uber uyumlu olmam gerekiyor demişsiniz zaten  Uberlerin %90'ı Merdecestir.Diğerlerinden farklı olmamış olursunuz. İyi Günler.. ?

  2. 1) Camların fitillerini kolonya ile silin.

    2) Camları programlayın yani araç çalışırken diyelim ki cam kapalı,açma tuşuna basılı tutun ve cam açıldıktan sonra 5-10 saniye tuşa basmaya devam edin sonra bırakın.Daha sonra aynı işlemi tersten uygulayın. Bu seferde kapama yönüne basın ve cam kapandıktan sonra 5-10 saniye daha basmaya devam edin.

    Umarım işe yarar bende yaramıştı.İyi günler..

  3. 11.07.2018 - 11:29 tarihinde, Tuğrul Toprak yazdı:

    Aynı ses aynı devirlerde benim aracimda da var. Sebep bulundu mu hocam 

    Sorunun çözümünü bulduk;

    Aracın alt bölgesinde vitesin alt kısmında bir yer egzoz koruma saçına değiyormuş.Motor biraz devirlenince titreşim oluşturarak ses oluşturuyormuş.Temas eden yer ayrılınca ses kesildi ve problem kalktı.Yani egzoz koruma saçı bir yere değiyor mu kontrol ettirin.

  4. Yukarıda sorduğum sorunun cevabını öğrendim sizlerle paylaşmak istedim.Ford yetkili servisinden ayrılma bir ustaya sordum ve sorumun cevabı:

     

    ''Eğer DPF filtresi olan bir araca DPF'li araçlara uygun olmayan yağ koyarsanız sorun olur ama eğer sizin aracınızda DPF yoksa ister normal motor yağı(mobil super 3000 tarzı) ister DPF'li araçlara uygun olan yağı(Mobil 1 ESP Formula tarzı) koyun herhangi bir sıkıntı olmaz.Hatta eğer DPF filtresi olmadığı halde DPF ye uygun olan yağı koyarsanız daha iyi olur''dedi.

  5. 2 saat önce, Öztunç Ünal yazdı:

    Bana sanki egzozdan gibi geldi yada bir yerlerde bir parça devir aldıkça diğer metal parçaya değiyor. Bence lifte alıp bir kontrol etmek lazım. Aynısı fluence te başıma geldi belirli devrin üstünde bu şekilde  ses yapıyordu. Servise götürdüm , egzozun üstündeki koruma sacı hafif bükülmüş  devir artınca egzoza temas ederek ses yapıyordu. Aracın altını farkında olmadan bir yerlere sürtmüş olabilirsiniz.

    İlginiz için teşekkürler,bakıma gittiğimde sorayım en iyisi.

  6. 23 saat önce, Yunus Pazarlı yazdı:

    Varsa da yoksa da şu arka sise bağlatıp, ön arka açıp arkadakini kör etmeyin. Gidip far anahtarı alarak o işi yapın ne kendinizi ne çevrenizi tehlikeye atın.

    İlginize teşekkür ederim,zaten aynı tesisata bağlarsam arkadaki sis ampülünü sökücektim.

    --3 dakika sonra eklendi--
    21 saat önce, Göksel Yaman yazdı:

    Herhangi bir tesisat çekmenize gerek yok. Aynı tesisat üzerine rahatlıkla bağlanıyor. Lakin arka sis’e paralel yada başka bir düğme ile ön sisleri yakma gibi bir çare aramayın. Sis Far anahtarı 150₺ gibi rakamlara kolaylıkla bulunabiliyor

     

    9 saat önce, Hasan Tosun yazdı:

    Ön sis farını ayrı kumanda eden anahtarı temin edip takarsanız hiç bir şeye gerek kalmadan çalışıyor, ayrıca gösterge panelinde de ön sis farı bildirim ışığı da yanıyor. Arka sis farları ile çalıştırmak için far anahtarının arkasında ki fiş grubundan köprülemek gerekiyor fakat kablo kalınlıkları bunun için uygun olmayabilir, bunun içinde mutlaka röle takılmalı yine de riske atmayın, muhtemelen elektrik tesisatına ya da far anahtarına zarar verir

    İlginize teşekkür ederim,Ben en iyisi far anahtarı araştırayım.Zaten köprüleme yaparsam muayeneden muayeneye eski haline düzeltmem gerekir buda ekstra masraf ve uğraşı..

    • Teşekkür 1
  7. Arkadaşlar herkese merhaba;

    2010 model Trend X Focus'a sahibim.Araca sis farı takmak istiyorum.Üzerinde sis farı yok ama içeride fabrikasyon hazır döşenmiş kablo var.Yeni kablo çekmeden ve far anahtarını değiştirmeden arka sis lambası ile birlikte yakma imkanımız var mı? Bir de röle denen bir parça varmış bu iş için o gerekli mi?

    Teşekkürler..

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.