Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Emre YAKUT

Üye
  • Toplam İleti

    43
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Emre YAKUT tarafından oluşturuldu

  1. 1683818 parça kodu ile C-max için tavan barları satılmaktadır. Ben Ankara Tan Oto'dan aldım. Yedek parça bölümünden Sinan Bey ile iletişime geçerseniz kendisi size yardımcı olur...

     

    Aldığımdan beri her hafta sonu bisikletimi taşımak için kullanıyorum. Hatta bir keresinde bisiklet üzerinde toplamda 200 km yol dahi yaptım, henüz savrulmadım... 

    • Beğen 1
  2. Yiğit Bey bahsettiğiniz maalesef balata kokusu... Bir sorun olacağını sanmıyorum ama aracınızın balatasını biraz zorlamışsınız gibi görünüyor.

    İlk defa dizel araba sürüyorum ve Alper Beyin dediği gibi aracımın özellikle dik yokuşlardaki kalkışlarına alışmam çok uzun sürdü. Bu sürede bahsettiğiniz kokuyu maalesef ben de sık sık hissettim. Size tavsiyem; özellikle dik yokuşlarda el freni ile kalkış yapın ve açık ise kalkışlarda klimayı kapatın.

    Balata durumu ile ilgili şöyle bir site linki var :

    http://www.evdeteknik.com/debriyajbalatasi.html

    • Beğen 2
  3. Sony sistemli C-max'larda geri görüş kamerası bulunuyor.

    Örnek video linki :

    http://www.youtube.com/watch?v=n5mn_5IE43E&feature

    Tabi bu videodaki ekran bizim araçlardaki ile aynı mı, onu ben de bilmiyorum.

    Daha önce bu konu C-max konu başlığında tartışılmıştı. Özellikle son sayfada Öcal Beyin yazdığı ilginizi çekebilir:

    Geri görüş kamerası İcin gerekli olan kablo tesisatı aracın içinde varmış.Fabrikasyon olarak bagaja kadar çekilmiş,sadece ekrana bağlanmamış.Tesisatı bulması biraz şans oldu.torpidonun arka kısmına gizlemişler.Şimdi tek eksik modül ve kamera kaldı.

    (C-max'larda böyle bir tesisat var ise Focus'larda da vardır diye düşünüyorum.)

    Konu linki :

  4. Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Bir kaç sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim.....

    1.Araçta hangi yazılımın olduğunu nereden nasıl görebiliriz?

    2.Ayrıca eğer yüklü yazılımın günceli var ise bunu nasıl yükleriz acaba?

    3. Aracın kataloğunda navigasyon tutucu olduğu görünüyor bizim araçlarda varmı acaba? ben bulamadım da!!

    4. Gösterge ışıkları ayarlanabiliyormu acaba? Kitapcığında yazıyor ama nasıl olduğu anlatımıyor!!!!

    Ha..... Araç ne idi derseniz : Cmax 1.6 Tıtanıum X Paket+Otomatik park.....

    Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler......

    Motorunuz kapalı iken direksiyonun sol tarafındaki "OK" tuşuna basılı tutarak debriyaja basmadan start düğmesine basın. Start düğmesine basmayı bırakın, yol bilgisayarında TEST yazısını görene kadar OK düğmesine basyama devam edin. Aşşağı - yukarı tuşları ile test menüsünde gezinebilirsiniz. Menüde EEPROM yazan kısımda aracınızın versiyonunu görebilirsiniz.

    Benim aracımın EEPROM versiyonu 20,202 çıktı. (30 Mayıs 2012 satın alma tarihim)

    Aracınızın versiyon değerini öğrendikten sonra buradan paylaşırsanız güncelleme olup olmadığını ben ve diğer kullanıcılar da öğrenebilir..

    EDIT:

    Benzer uygulama videosu

  5. biliyorum....sessiz 3 d niyeymiş ki...ordan 3 d seyrederim...ses dosyasınıda başka bir aletten indirip veriirim aynı anda ses ve görüntüyü izlemiş olurum...bu kadar basit ha dandik bir lg TV marka o zaten göstermez hiçbirşeyi...

    Daha basiti var; DTS formatını destekleyen bir media player alırsınız,TV'nize bağlarsınız, harici belleğinizi de media player'a bağlarsınız ve filmlerinizi izlersiniz...

  6. Ben okadarını becerebilirmiyim pek bilmiyorum,aklımda olan usb yada harici harddisk alıp film yükletmek,ama bundada olup olmıyacağını garantisi varmı onu anlamaya çalışıyorum.

    İndireceğiniz filmler DTS formatına sahip değilse televizyonunuzdan rahatlıkla izleyebilirsiniz. Ayrıca televizyonunuz bu formatı destekliyorsa (benim bildiğim çoğu Tv desteklemez) sorunsuz şekilde tüm filmleri harici cihazlarla izleyebilirsiniz. :claps:

    • Beğen 1
  7. 3D filmlerin çoğunda DTS ses formatı oluyor. Televizyonların geneli DTS formatını desteklemedikleri için ayrı bir media player'a ihtiyaç duyabilirsiniz. (Televizyonunuz destekliyor mu bilmiyorum)

    Bu yüzden illa ki TV'den direk USB bağlantısı ise izlemek istiyorum diyorsanız DTS ses formatı olmayan filmleri tercih etmelisiniz.

    PS3 için zamanında ufak bir araştırma yapmıştım : PS3'ler sanırım NTFS dosya sistemini desteklemiyor, ve de 4 Gb üzeri dosyaları okumakta sorun yaratabiliyor. Eğer ki böyle ise harici cihazlar ile izlemek biraz zor olabilir.

    ekleme : PS3 sahibi iseniz bir 3d film indirip (tercihen DTS formatlı) denerseniz, ve tecrübelerinizi buradan paylaşırsanız benim gibi PS3 düşünenler için çok yardımcı olursunuz.. :)

    • Beğen 2
  8. Günaydın... :)

    Özellikle eğimli yollarda (Düz yolda dahi yapabiliyor) araba bazen birinci viteste olmasına rağmen turbo devreye girene kadar motor boğuluyormuş gibi zorlana zorlana gidiyor. İlk defa dizel araba kullanıyorum ve C-max'ların kavrama noktası yukarıda olduğu için henüz alışamadım. Acaba bu durum bir sorun mudur, yoksa benim bir kullanım hatam mı var ?

    Teşekkürler...

  9. Cami hafif actiginizda da geliyor mu ayni ses? Bende emniyet kemeri ayar yerinden ses duyuyordum yukseligi degistirdim ses kesildi gibi oldu ancak bir sure sonra tikirti sesi dahada artmaya basladi, ancak cami hafif indirdigim zaman hic ses gelmiyor cami geri kapatiyorum tikirtilar yine gelmeye basliyor. Bi ara servise gidicem cozulebilir bir konu saniyorum

    Yiğit Bey camı indirmeyi hiç denemedim ama emniyet kemeri ayar yerini değiştirdiğim halde ses kesilmedi...

    Biraz daha km yapayım diye düşünüyorum, belki farklı trim sesleri de duyarım. Sonrasında ben de servise gitmeyi düşünüyorum. Siz de giderseniz yapılan uygulamaları paylaşır mısınız ?

  10. Bence büyük bir eksiklik, bunu bir servise danışayım...

    Teşekkürler...

    Ekleme: Az önce Ankara Tur Oto ile görüştüm; bu özelliğin güvenlik amaçlı olarak Ford tarafından iptal edildiğini söylediler. Yarına randevu aldım. Aracıma bakacaklar ve eğer uygulanabilir ise kilitleme özelliğini devreye sokacaklar.

    Servisten şimdi geldim. Maalesef otomatik kapı kilitleme özelliği için seçenek bırakılmamış.

    Bu arada Tur Oto'nun servisinden hiç ama hiç memnun kalmadım, garanti kapsamındaki işlemler dışında burayı tercih edeceğimi hiç sanmıyorum. Kimseye de tavsiye etmiyorum.

    Teşekkürler...

    Ekleme: EEPROM versiyonu 20,202 çıktı. En son19,202 var deniliyordu. Bilginize...

  11. Hayır bulunmuyor Emre bey fakat servisiniz bunu araca tanımlayabilir.

    Bence büyük bir eksiklik, bunu bir servise danışayım...

    Teşekkürler...

    Ekleme: Az önce Ankara Tur Oto ile görüştüm; bu özelliğin güvenlik amaçlı olarak Ford tarafından iptal edildiğini söylediler. Yarına randevu aldım. Aracıma bakacaklar ve eğer uygulanabilir ise kilitleme özelliğini devreye sokacaklar.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.