Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Oğuzhan Aslan

Üye
  • Toplam İleti

    41
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Oğuzhan Aslan tarafından oluşturuldu

  1. 12 saat önce, Sercan Yılmaz yazdı:

    H7 de sorun olmuyor ama H1 muhtemelen sığmayacak. H1'in arkasında çok bi pay yok.

    --2 dakika sonra eklendi--

    Ben kapağı deldim ve o şekilde montajladım, herhangi bir sorun yaşamadım yaklaşık 1 senedir. Benim ledler bu görseldekilerden farklı (eski tip) ama yanılmılmıyorsam benikilerinde dışta kalan kısmı 3,5 cm civarıydı ve sığmadı..

    Sığmama konusunda bir kaç video izledim, o yüzden bu kısa olan ledlerden aldım. Türkiyedeki bir kaç satıcıya da sordum bu tipin sığacağını söylediler, deneyip göreceğiz artık ama olmazsada kapağı delmeyi düşünmüyorum farın içi baya nemleniyor çünkü. Sizdeki ledlere göre bu ledler verim olarak ışık olarak nasıl ? birde ledi taktıktan sonra aşırı saçılma varmı yoksa ışığın bi odak noktası mı var ?

  2. 2006 focus aracımın farlarına led  almayı düşünüyorum fakat ledin montajı sonrası farın arkasındaki kapağın kapanmama sorunu olabilirmi ? Farın ve ledin görselinden bakarsak H1 olan ledte, görseldeki "moteng" yazan kısmın lede denk gelme ihtimali var kapakta problem olurmu ? Ledin arka kısmı 3 cm oluyor kurtarırmı kapağı ? diğer H7 led sığıyor fakat H1'de tereddüt ediyorum alan, takan, kullanan varsa durumu anlatabilirmi ? 

     

    ürün linki; https://m.tr.aliexpress.com/item/32859211995.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32859211995&productSubject=32859211995&tt=Ba%C4%9Flant%C4%B1y%C4%B1+kopyala&aff_platform=default&cpt=1552910670584&sk=cAWyZZQs&aff_trace_key=4dce3df27b104779a49436fb730e7933-1552910670584-03319-cAWyZZQs&terminal_id=7a96f282b97744b3a73c962582cd49a1

    13698071242106236531.jpg

    1084304355-1864807373.jpg

  3. 2006 FOCUS El Freni Düğmesini Nereden Bulabilirim ? fotoğraftaki gibi el freninin bastığımız düğmesi kırıldı bu parçayı nereden bulabilirim ? parçacılarda ve çıkmacılarda komple el frenini tabancasıyla satılıyorlar, bugünde tabancayla birlikte çıkmasına 250 tl gibi bir fiyat aldım. El freninde tabancada herhangi bir problem yok, Sadece görüntüsü iyi değil.

    20190308_145254.jpg

    20190308_145249.jpg

  4. 2 saat önce, Alper Sakallı yazdı:

    Bu düğmeler kesinlikle çok daha güzel. 1 2 3 4 tuşunun da yayına dikkat etmek gerekiyor yoksa çevirsiğinizde tam rakama karşı oturmama durumu olabiliyor. Eskiden 206'mda ben de değiştirmiştim. Kırmızı aydınlatmaları da vardı. Güle güle kullanın 

    Aynen kesinlikle daha şık duruyor. vites körüğünüde değiştirdim uyum olarak güzel oldu ama teybe bir çözüm bulamıyorum aux yapamadım birtürlü.

    --32 dakika sonra eklendi--
    32 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Bir de altındaki plastiği eritip bozuyor onu da söyleyelim de dikkatli kullanılsın. Sonsuza döndürülmesin. 

    nasıl yani ? hangi plastik

  5. Bahsettiğiniz sorunu 2006 Dizel focusumda bende yaşıyorum fakat kaputu açıp kokuyu kontrol etmedim. Bende motor soğukken arabayı çalıştırıp belli bir süre sonra mesela 10 km 100 110 Km hız arasında ilerledikten sonra Trafik ışıklarında durduğumda içeriye egzoz dumanının kokusu geliyor, hareket halinde bir koku yok ama çalışır vaziyette motor ısınıpta durunca koku geliyor. Enjektör dibinden  yağ atma sorunu bendede var baya sızdırıyor ve o yağ motorun sağ tarafına aşağıya doğru akıyor. Tamircide Aracı life kaldırıp altına baktık, usta o akan yağın motordan çıkan egzoz borusuna değip yandığını, bu yüzden koku yaptığını söyledi. yağ atma sorununuz kalmadıysa yağ çıkarmak için tamircilerde sprey var bende kullanmıştım 1 defa. o spreyi alıp direk yağlı bölgeye sıkın yağı giderecektir. sanırım 10 liraydı spreyin kutusu. 3 4 kutu çok rahat işinize yarar. ama alt kısımlarda ve egzoz çıkışının çevresinde yağ bırakmayın. Enjektörlerin yağ sorunu için ne kadar masraf ettiniz ? 

    • Teşekkür 1
  6. 04.05.2018 - 14:08 tarihinde, Çağdaş Kolcuoğlu yazdı:

        Aslında çözümü var ama bunu kimse yapmaz bu kadar küçük bir parça için. Sanırım çıkma bir kapı bulmanız gerekecek. Ya da parçanın kodunu öğrenip arayacaksınız nette. Yurtdışından da getirtilebilir belki. Umudunuzu kırmak istemem ama zor bir parça bulunması bence. İnşallah halledersiniz. 

    Parçayı iç sac olarak satıyorlar çıkma olarak onada çok uçuk fiyat veriyorlar. kodunu nasıl bulurum bu  parçanın ?

    --0 dakika sonra eklendi--
    14 saat önce, Yıldırım Başaran yazdı:

    Valla bulduğum yerdeki adam hasarsız araçlardan hurdaya ayrılanları aldığı için fiyat hep yüksek... Kazalı hurda bulursak daha uyguna denk gelir gibi...

    Perte ayrılmış araçlar olursa dediğin gibi daha iyi olur.

  7. 26.04.2018 - 22:18 tarihinde, Oğuzhan Aslan yazdı:

    Sağ ön camı kaldırırken tam orta kısımda ve en üstte “Çat” diye ses geliyor ve cam sarsılıyor, en üste geldiğinde ise yaklaşık 2 parmak boşluk kalıyor, Cam ordan yukarıya çıkmıyor. Cam motoru çalışıyor,sesi geliyor. Bugün kapı yüzünü ve iç demir kısmı kendim söktüm ve cam motorunu çıkardığımda iç mekanizmanın yani cam motorunun dişlisinin karşısına denk gelip, camın hareketini sağlayan yuvarlak dişlinin son kısmında (burasıda tam camın en üst seviyesine geldiği yere denk geliyor) 2 tane dişin olmadığını, kırıldığını fark ettim. Motor tam oraya geldiğinde, dişliyle kırıktan dolayı yarım temas edip tutunamıyor ve ses yapıyor. internet üzerinden yedek parça sitelerinde aradım fakat  o dişliyi bulamadım. Tamirciye götürdüm onlarda çıkma parça olacağını, beklememi söylediler. Fakat bir haber çıkmadı. parçayı nasıl bulurum ? nasıl halledebilirim bu sıkıntıyı ?

    Bahsettiğim dişli görselde işaretlediğim parça.

    A7C8D8E1-FFB0-42A3-A947-63A31B3A331F.jpeg

  8. 29.04.2018 - 16:37 tarihinde, Yıldırım Başaran yazdı:

    Parçayı bulamaz yada fiyat yüksek gelirse burda bi hurdacı da yatan C-Max var... Kapı sacı hala duruyorsa yada kriko sizin için bakabilirim

    --2 dakika sonra eklendi--

    Yada yedek parçacının numarasını veririm arayıp şase no ile ellerinde olup olmadığını yada temin edebilecekleri durum varsa öğrenebilirsiniz

    Bahsettiğiniz C-MAX 2006 focusla uyarmı ? o arcacı araştırabiliriz. 

    --1 dakika sonra eklendi--
    29.04.2018 - 17:19 tarihinde, Çağdaş Kolcuoğlu yazdı:

      Bu parçayı yetkili serviste bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Olmasa da getirteceklerlerdir. Çıkma da zor bulunur. Bulsanız da çıkmacı vermez. Çünkü kapının içinde olacaktır muhtelemen. Onu da açtırmıcağı için içini zor olur. 

    Çıkma parça dıştan darbeli olup iç saç sağlam ise alınabilir o şekilde. Tabi bulabilirsek ?

    --2 dakika sonra eklendi--
    29.04.2018 - 02:36 tarihinde, Ozan Kar yazdı:

    çıkma alacağınıza kaliteli yan sanayi alın bence. W124te aynı durumu yaşamıştık saatlerce uğraştım takmak için en son olmayınca (taktımda ayarları olmadı kastı etti) ustaya gittim parça dandikmiş onun dediği markayı taktı oldu ?

    parçayı bulabilirsek zaten usta takabilir. çok karışık ve ayar isteyen bir sistemi var.

  9. 19 saat önce, Yıldırım Başaran yazdı:

    Küçük yerlerde pek olmuyor ama büyük şehirlerde Ford yedek parçacıları parçayı şase numarası sorgulatıp öyle buluyor. Ellerinde olup olmadığını kontrol ediyorlar var ise veriyor yok ise sipariş ile getiriyorlar..

    --1 dakika sonra eklendi--

    Yada ikinci bir alternatif olarak fiyat sorun (bulursanız) ve çıkmacıdan sağlam varsa yine fiyat sorup öyle alabilirsiniz.

    Yedek parça olarak bulunduğum şehirde bulamadık malesef. Çıkma olarak arayacağım.

  10. 13 dakika önce, Yıldırım Başaran yazdı:

    Sizin ki nasıl bilmiyorum ama bence ki kapı iç sacına sabit montajlı olarak bir bütün... Yani parça olarak değil komple sac olarak değişiyor... Şase numarasından sorgulatıp ayrı bir parça olarak var mı yok mu onu araştırın önce..

    Bendede zaten bahsettiğim parça iç saca perçinli şekilde. İç sacı değiştirirsek baya parça var üzerinde. Şase numarasından nasıl sorgulama yapabilirim ?

  11. 10 saat önce, Çağdaş Kolcuoğlu yazdı:

              Geçmiş olsun ama o parçayı bulabileceğinizi zannetmiyorum. Çünkü Ford bu tür parçaları bütün şeklinde satıyor. Bir ekipmanın parçalarını tek tek satmaz kolayca. Belki tornacıya götürüp aynısını yaptırabilirsiniz. O şekilde olabilir. En kötü ihtimal yenilersiniz 

    Tüm olarakta bulamıyorum parçayı malesef.

  12. Sağ ön camı kaldırırken tam orta kısımda ve en üstte “Çat” diye ses geliyor ve cam sarsılıyor, en üste geldiğinde ise yaklaşık 2 parmak boşluk kalıyor, Cam ordan yukarıya çıkmıyor. Cam motoru çalışıyor,sesi geliyor. Bugün kapı yüzünü ve iç demir kısmı kendim söktüm ve cam motorunu çıkardığımda iç mekanizmanın yani cam motorunun dişlisinin karşısına denk gelip, camın hareketini sağlayan yuvarlak dişlinin son kısmında (burasıda tam camın en üst seviyesine geldiği yere denk geliyor) 2 tane dişin olmadığını, kırıldığını fark ettim. Motor tam oraya geldiğinde, dişliyle kırıktan dolayı yarım temas edip tutunamıyor ve ses yapıyor. internet üzerinden yedek parça sitelerinde aradım fakat  o dişliyi bulamadım. Tamirciye götürdüm onlarda çıkma parça olacağını, beklememi söylediler. Fakat bir haber çıkmadı. parçayı nasıl bulurum ? nasıl halledebilirim bu sıkıntıyı ?

  13. Aracın fan açmadığını ben yeni farkettim hararet son 1,5 aydır çabuk yükseliyor. havalar ısındığından sanırım. belkide açıyordur ama ben daha durduğum zaman denk gelmedim fan sesine. Klimada sıkıntı yok çalışıyor ama sanırım araç harareti algılayamıyor. sensörü falan varsa ondan olduğunu düşünüyorum fanda problem olsa klimada çalışmaması lazım değilmi ?

  14. 2006 model 1.6 Tdci Focus aracımda sanırım hararet yükselince fan çalışmıyor. 3 yıldır aracı kullanıyorum gerek uzun yolda  gerekse kısa mesefede aracı devirli kullandığımda dahi durunca fan çalıştığını görmedim. Klimayı açınca klimada problem yok gayet güzel çalışıyor. Gösterge tam ortaya geldiğindede ortayı geçtiğindede fan çalıştığını daha görmedim araçta. Bugün gösterge 90’ı geçti yine çalışmadı, fotoğrafı durduğumda çektim biraz düştü çektiğimde. Neden böyle yapıyor aracım ? 

    32A38F39-EC6C-4DB9-A6D3-04F753631994.jpeg

  15. Sorunun asıl nedenini tespit ettik ve hallettik fakat buraya yazmayı unuttum kusura bakmayın... şarj dinamosundan dedikleri sesin, aracı kaldırıp altını inceleyince egzoz manifoldunun kartelin sağ tarafına bağlantısını sağlayan vidanın olmamasından (düşmesinden) kaynaklandığını tespit ettik. küçük bir vida ile işi hallettik, ses vs hiç bir sıkıntı yok.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.