Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Muzaffer Kalkan

Üye
  • Toplam İleti

    31
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Muzaffer Kalkan tarafından oluşturuldu

  1. Bugün Sancaktepe Atılgan servis ile görüştüm şuan yapılan değişim courier modelleri içinmiş focus içinde farklı bir yol izlenmeye başlamış araç 40-50 bin km hatta 60 bin km ye kadar olanları ses kaydı alıp gönderiyoruz ve değişim için işlem başlatıyoruz dediler benim aracım 127 binde bu km deki araç için debriyaj yanma ihtimalleri olduğu için garanti kapsamı olmaz dedi yapılan işlemde şanzıman sökülüp kontrol ediliyormuş garanti harici değişimde 2.900 TL fiyatı var sesin kesilmesine garanti veriyorlar. İşine yarayan arkadaşlar varsa gidip görüşsün bence yararlananlar olur.

    • Beğen 1
  2. Arkadaşlar dün serviste bir tanıdığımı aradım volant sesi için var mı gelişme diye Abi İyileştirilmiş parça geldi çatır çatır volant değiştiriyor herkes dedi garantiden yapılanda varmış ücretli olanda bilginize. Aynı dert bende de var servise gidip yüzyüze bi konuşucam benim aracın 2011 çünkü garantiden yapılmayacaktır muhtemelen.

    • Beğen 2
  3. Arkadaşlar bu konu ile ilgili çözüm yolu bulan var mı acaba bazı focus kullananlara soruyorum çoğu bizde öyle birşey yok diyor bizim araçlarda eksik olan nedir ki böyle bir ses çıkıyor? Birde izmitte öneriler ile iyi denilen bir ford ustası buldum tel ile görüştüm durumu anlattım fırsat bulunca gidip göstereceğim.

  4. Arkadaşlar benim araçta hem bluetoothda hem usb'de müzik açmadan sesi açtığımda fıyyy seklinde bir ses var.
    Bir de arkadaşın jettaya binmiştim.son seste bile tok bi ses var ve ses bozulmuyor.sadece hoparlör değiştirmekle ses bozulma sorunu ortadan kalkar mı acaba
    Daha önce caddy ve passat kullandım ses kalitesi çok çok iyiydi yanlış bilmiyor isem passat ta orjinal olarak amfi beslemesi var focus ta 2006 ghia kullandım sony ses sistemi vardı oda çok iyi derecede keyif veriyordu şuan 2011 style var. Focus ların orjinal sony ler hariç ses sistemleri rezalet bence. İstediğin ayarı yap keyif vermiyor hoparlör ve teyp değiştirmek şart.
    • Teşekkür 1



  5. Enjektorlerimde öğrenme hatası vardı. Serviste programlama yaptırdım. Bu işlemi gerçekleştiren arkadaşın tavsiyesi üzerine özel bi dizel servisine gidip enjektorleri söktürdüm ve makinaya bağladılar, temizlik suyuna koydular vs. derken bilgisayarda %100 sağlam çıktılar. Çalışma prensiplerini de aracı çalıştırıp incelediler. Sadece bir enjektörün basındaki sibop uydurma idi onu değiştirdiler. İkinci işlem değil ama programlama işleminin yakıtta etkisi olduğunu düşünüyorum.


    Bu işlemin size maliyeti ne oldu acaba?
  6. konuyu acan arkadas muhtemelen buralarda degil ama bir sey soracagim . arabanin kullanma kilavuzunda ic ampullerin w6w ve 6  wat oldugu yaziyor, oysa ilk sayfada gosterilen w5w.  w5w ile w6w birbirinin yerine kullanilabilir mi "?
    son olarak ic aydinlatma icin su ampuller uygun mu  bunda 6 degil 2 wat yaziyor w6w
    ampuller
     
    https://tr.aliexpress.com/item/Wholesale-500pcs-lot-White-Canbus-W6W-BA9S-T10-T4W-182-430-64111-8LED-1210-3528-SMD/32278873126.html?isOrigTitle=true
    --56 dakika sonra eklendi-- Teoman su resimden gidelim. tum lamba grubunun en arkasina tavan dosemesi ile lamba sasisi arasina mi sokuyorum tornavidayi yoksa su yuvarlak ampul caminin altina mi ?
    IMAG1156.thumb.jpg.e90e985dd14158bb0f6cf01dbedc00e6.jpg

    Merhaba bu ön arka aynı anda yanma olayına bende çok uyuz oluyorum bebeğim olduğu içinde bazen ışık yakarak gitmem gerekiyor. Ayrımı konusunda biraz detaylı yardımcı olabilecek var mı? Kablolara erişip ekstra bir buton tarzı birşey mi koymak gerekiyor orjinale yakın ne yapılabilir.?
  7. Sizin sıkıntılar benimkiyle birebir aynı, dediğiniz gibi devirli olduğunda yapmıyor, arıza uyarısı yoksa demekki sadece egr değişecek, temizlik felan yaptırmayın boşa masraf edersiniz önerim sıfır şart, ben temizlettim fakat boşa 2 gün sonra aynısı oluyor temizlik yapıldığı zaman.

    Tekrar değişim yaptınız mı peki şuan ne durumda?
    --3 dakika sonra eklendi--

    Tekrar değişim yaptınız mı peki şuan ne durumda?

    Ve direk egr iptali yapsak daha güzel olmaz mı grupta yapanlar vardı sanırım.
  8. Evet anlatmaniza göre sizdekide aynı sorunların sebebi EGR valfi, birde aracınızda arıza ışığı uyarısı varmı eğerki varsa bilgisayardan baktirin P0234 arızası ve aşırı basınç uyarısı veriyorsa kesinlikle selenoid valfide değişecek ve birebir orjinali olmasınada dikkat edin.

    Arıza ışığı hiç yanmadı şimdiye kadar kalkışlar içinde yüksek devirli ve ara gaz vererek kalktığımda silkeleme olmuyor ama normal şekilde kalkış yaparsam zıplayarak gidiyor araç özellikle günün ilk çalıştırması ve kalkışında resmen hoplaya zıplaya gidiyorum 15 saniye kadar [emoji3]
    • Beğen 2
  9. Focus 3 sahibiyim aracım sabahları çalıştırdığımda devir çubuğu kendiliğinden oynuyordu ve 1 viteste kalkışta 1500 ve 2000 devir arası araç boğulup çarlıyordu 2 viteste de araç sirkeleniyor tekliyordu nereye başvurduysam her biri birşey söyledi kimi beyin dedi kimi debriyaj müşürü kimi egr kimi partikül dedi eni aonu hepsini elden geçirdik sorun maalesef çözülmedi en sonunda pompacıya gittim pompacı enjektörlerimin kirli ve ayardan düştüğünü söyledi ve işe koyuldu temizlik ve ayar sonrası aracım sıfır araç durumuna döndü ne tekleme ne sirkeleme ne carlama kaldı bunu yazmamın sebebi mağdurlara yardımcı olmaktır kendinize iyi bakın aracınızada çünkü sizi sırtlayan tek arkadaşınızdır 

    Aynı sorun bende de var maliyeti ne tuttu size hangi ilde yaptırdınız ve ne kadar sürede bitti işlemler?
  10. Anladığım kadarıyla araç kalkma eylemini bitirmiş olsa bile süresi dolana kadar freni bırakmıyor. 

    Hayır size aracı kaldırmak için 4 saniye zaman veriyor bu süre içinde kalkış yaptığınız anda frenleri bırakıyor zaten ki araç yürümeye başlıyor. Eğer kalkış yapmamış ve frene basmıyor iseniz araç geri kaymaya başlayacaktır yokuş kalkış ı aktifleştirmek için tekrar frene basmanız gerekir.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.