Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kadir Özbaş

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Kadir Özbaş tarafından oluşturuldu

  1. Yıl 2011.. Pederim karne hediyesi iphone 4 almıştı hb'den. Sorunsuz sıkıntısız şekilde uzun zaman kullandım. 2 yıllık garanti süresinin son 2-3 aylık süreciydi. Distribütör mobitel mi neydi. Bir kaç can sıkıcı ve abartılı problemler ile gittim götürdüm servise. Yaklaşık 1 ay sonra 0 cihaz vermişlerdi. Velhasıl internet alışverişi iyidir hojdur, tavsiye edilir.

  2. 55 dakika önce, Rıza Altıntaş yazdı:

     


    Kadir bey merhaba.
    Ben gecen hafta aracımı bursadan aldım. Aracı aldığım arkadaş ilk sahibi, arkas otodan almış ve garanti sürecinde bakımları hep arkas' ta yapılmış.
    Arac aldığımda çok bakımsızdı. Aldığım arkadaş parasal nedenlerden dolayı son zamanlarda bakımlarını 12 bin km kadar aksatmış. Ben aldıktan sonra butun bakımlarını yaptırdım ve araç inanılmaz derecede şahlanıyor gayet iyi. Biraz yağ kaçakları var onlar yapılacak o da muhtemelen bakımsızlıktan dolayı oluşmuş. Yani bu aracın bakımlarını aksatmadan yaptırmak şart (Servisin bana söylediği).

     

    Paylaşımınız için teşekkürler. Tüm bu bakımsızlıkların ardından sizin aracınıza yaptığınız toplam bakım maliyetini de paylaşabilir misiniz?

    --1 dakika sonra eklendi--
    50 dakika önce, Hasan EKİN yazdı:


    Haftalık motor kaputunu kaldırıp yağını suyunu kontrolediyorsunuz okadarı yeterli. Serviste bakımlarında gerekeni yapıyorlar.

    Paylaşımınız için teşekkürler..

    • Beğen 1
  3. 5 dakika önce, Cenk Demirel yazdı:

    - Otomobil maksimum torku verdiği devirin altındayken ( 1750 d/d sanırım ) hızlansın diye dip gaz yapmayın. Üşenmeyin bir alt vitese geçin ya da yüksek viteste kalacaksanız gazı ezerek hızlanmaya çalışın. Turbonun sağlığı için daha yararlıdır.

     

    Yeni nesil turbo benzinli motorlu araçlar içinde aynı şey geçerli midir?

  4. Bir saat önce, Özer Aksu yazdı:

    Yedek parça konusunda hiçbir problem yaşamadım aksine yurtdışından 3 günde otosanda olmayan parca tedarik edildi . Bu konuda işkembeden sallamış arkadaşınız. Hararet ile ilgili problem yaşadım ve parça 1 günde tedarik edilip değiştirildi.

    Yurt dışından tedarik edilecek parçanın büyüklüğü, ağırlığı ve fiyatı değiştiğinde gümrük sıkıntısı olmaz mı? Ya da yurt dışında ki tedarikçilere ne denli güvenebiliriz?

     

    38 dakika önce, Furkan Tö. yazdı:

    Bahsi geçen aracı 4 senedir kullanıyorum. Bu süreçte bana farklı zamanlarda sadece iki problem çıkardı. Bunlar forumdan bazı arkadaşların da başına geldiği gibi genleşme kabının çatlaması ve bu kaba giden hortumlardan birinin yırtılması. Hortumun yeni modelini sipariş verdikten 4 gün sonra teslim aldım. Genleşme kabı ise stoklarında bulunuyordu ve beklemedim.

    Araçta Start-Stop özelliği var ancak 0-30 derece arasındaki sıcaklıklarda çalışıyor. Bulunduğunuz şehirde sıcaklıklar bu değerleri çok aşmıyorsa ve aracı aşırı yoğun bir trafikte kullanmadığınız durumda, yarı performanslı, yarı sakin kullanımla 7,5 - 8 lt. aralığında yakıt tüketiminiz olur. Şehirler arasında ise 6 lt. civarı.

    Performans konusu göreceli olmakla beraber, tatmin etmediği durumlarda yapılabilecek bazı düşük maliyetli modifikasyonlar var. Forumda ilgili konuları bulabilirsiniz.

    Focus 1.6 EB ikinci el fiyatlarına göre, yakıt tüketimi, sürüş keyfi ve donanım olarak bana göre alınabilecek araçlar listesinde üst sıralarda. Temiz bir tanesi denk gelirse tavsiye ederim.

    İstanbul'da ikamet ediyorum. Start-Stop olayını öğrendiğim iyi oldu. 0ın altına geçmişte ki kadar artık çok düşmüyor, yaz sıcaklıkları endişe verici. Pekala 0ın altına düştüğünde veya 30 derecenin üzerine çıktığında çalışmamasının sebebi nedir? Yani sonuç olarak marşlayacak..

  5. Herkese merhabalar

    Arkadaş gibi bende bu 1.6 SCTİ EcoBoost Focus düşünüyorum. Öncelikle bu arabayı tercih sebebim beygir gücü ve bütçem dahilinde bu motor seçenekli Focus'un full donanımlı olması. Araştırdığım kadarıyla bu motorun üretimi durdurulmuş. 

     

    Bursa'da bir arkadaşım hem Volvo hem de Ford'un yetkili servisini yaptığı Arkas Otomotiv'de çalışıyor. Kendisinden rica ettim ve sağolsun ordaki ustalarına sordu. Bursa'dan gelen cevap uzak dursun oldu. Yakıttan dolayıdır diye düşündüm "yedek parça sıkıntısı" cevabını aldım. Hararetle ilgili bir parçadan bahsetmişti ve sırf bu parça için 8-9 ay beklediklerini söyledi. "Pekala bu sorun düzenli bakımı yapılmış bir araçta mı meydana geldi?" sorusunu yönelttiğimde evet cevabı aldım. Bugün de Keleşler Ford'a gittim. Servis kısmında bir danışmana yine 2. el bu motorlu Focus almayı düşündüğümü söyledim. Kendisi galiba pek acemiydi ki emin konuşamadığını sezgiledim. Kendisi bu motorun çok iyi bir motor olduğunu ve yukarıda ki sürenin aksine 2-3 hafta gibi bir süreçten bahsetti yedek parça temini için. 

     

    Açıkçası bu motorlu Focus'u almak istiyorum. Kendimi soğutmamaya çalışıyorum motora karşı. Ancak herkes gibi emeğimin karşılığı bir miktar para bağlayacağım ve üzülmek istemiyorum. En net bilgiyi bu motorun kullanıcılarından alacağımı umuyorum. Değerli bilgileriniz için teşekkürler.

    • Beğen 2
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.