Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Günal Y.

Üye
  • Toplam İleti

    317
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Günal Y. tarafından oluşturuldu

  1. Bugün Otokoç İstinye servisine gittim. Kontrol eden Uğur usta sesin arka taraftan geldiğini, önlerde bir sorun olmadığını söyledi. Arka balataları değiştireli de henüz 10.000 km olduğu için şu anda arka disk ve balata değişimine girmenin gereksiz masraf olacağını belirtti. Arka balata değişim zamanında diskleri de değiştiririz dedi. O zamana kadar sesi idare edebilirsiniz dedi. 

     

    Şimdilik ikna oldum. 

    • Beğen 1
  2. 23 saat önce, Kerem Bozdoğan yazdı:

    Bahsettiğiniz sesin yakın zamanda benim de duymaya başladığım ses ile aynı olduğunu tahmin ediyorum. Baskıdan geldiği fikrine katılıyorum ben de. Araç sıcak haldeyken eve geldiğimde, park manevrası yaparken mesela harekete geçince keisk kesik zonklamalar halinde sürtme ses oluyor ve dreksyonu da hafifçe titretiyor. Tam frenle durup tekrar hareket ettrirsem ses kesiliyor. Orijinal disk ve balataları 1-2 ay önce taktırdım ve sesin fren aksamından geldiğini zannetmiyorum. Kesikli ses yapacak, yamulmuş vs fren aksamı olma ihtimali yok şu an arabamda. Baskının tam kavrama yapmayıp bu sese sebep olduğu u düşünüyorum. Önceki manual focusumda ara sıra araba ilk defa hareket ederken bu ses oluyordu ve kesikli değildi, tek sefer olup bitiyordu. Şu anki otomatik arabamda ise araba sıcakken, seyahat sonrası oluyor ve keskli seslerle oluyor.

     

    Benim araba da 109.000 km de. Ancak bende zonklama olmuyor, titreme yok. Düz yolda 20 km/s hızına kadar olan ve frene hafif basıldığında bile kesilen bir ses var. Bariz bir şekilde de sol ön tekerin oradan geliyor. 

  3. Herkese merhaba,

     

    Genelde frenlere basıldığı zaman ötme sesinden şikayet edilir ama bende durum tam tersi. Frene bastığım zaman ses yok ama araba yerinden kalkarken ön sol tekerden bir balata sürtme sesi geliyor. Bu ses hıza göre değişiyor (sıklığı artıyor). Araç hızlandığında ise kesiliyor. Öncelikle taştan şüphelendim ama araç soğukken bu ses gelmiyor. Trafikte biraz gittikten sonra dur kalklarda oluşmaya başlıyor. 

     

    76.000 km de önleri Motorcraft balatalarla değiştirmiştim. Şu anda araç 106.000 km de ve 2 hafta önce 105.000 km bakımından geçtim. O bakımda arka balatalar değişti ama önlerde sorun yok denmişti. 

     

     

  4. Merhaba, 

     

    Geçen hafta aracımda hızlanma esnasında oluşan bir sesi fark ettim. Site üzerinde benzer konu araması yaptım ama bir şey bulamadım. Sorunum için 45.000 km (yaklaşık 4.000 km kaldı) bakımında servise danışacağım ancak benzer tecrübesi olan varsa diye yazmak istedim. 

     

    Sorun yokuşlarda yaşanıyor. Araba x bir vitesteyken, devir 1250 ye düştüğü zaman hızlanmak için hafifçe gaza basıldığı anda, vites düşürmeden yapılan hızlanmada 1500 devire kadar kayış sesine benzer bir ses duyuyorum. Hani v kayışı eskir de ses yapar gaza basıldığında. Ona benzer fakat çok yüksek olmayan bir ses. Bu ses düz yolda yapılan hızlanmalarda veya aracın yerinde çalıştığı durumlarda oluşmuyor. Sadece yokuşlarda ve 1250 - 1500 devir aralığında. Gaz pedalına sertçe basar ve aracın vites düşürerek hızlanmasını sağlarsam ses oluşmuyor veya duyamıyorum. 

     

    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. 

     

     

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.