Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mustafa Karakaş

Üye
  • Toplam İleti

    29
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Mustafa Karakaş tarafından oluşturuldu

  1. Merhabalar. 2008 model dizel focus 2 aracımda direksiyonu,araç park halindeyken sağa sola çevirince ses geliyor. Bugün de hiç olmayan bir şey olarak bozuk yoldan manevrası çok olan bir yer ordan geçerkende değişik bir ses geldi. Amartisör olabileceğini düşündüm ama direksiyondan da ses gelince anlam veremedim. Yardımcı olurmusunuz? 

  2. 1 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

     

    Burada çelişki var gibi ama sanırım söylenmek istenen son cümle kullanım esnasını anlatmak için. Sesin ne olduğunu buradan duymadan konuşmak zor eğer havalandırma bölümünden gelen ses ise bu normaldir ve motordan bağımsızdır ayrıca forumda çokça konusu geçmiştir.

     

    Ses garip geliyorsa servise uğrayınız :)

    Çok garip değil gelen ses. Birazcık performanslı kullanınca bahsettiğim ses gelmeye başladı. Aman aman bişey değil ama tık ses gelse takarım bu sesi. Birazcık titizleniyorum araba söz konusu olunca :)

  3. 21 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

    Görünüşe aldanmamak gerek.

    Ancak hava saatlerinin kalibrasyonu da ayrı bir aldanma konusu olabilir. 

    Lastikçiniz güvenilir ise, hava saatine güveni tamsa standart değerlere uyun, görünüşe bakmayın. 

    Alternatif bir yerde ölçüm yapıp emin olun. 31-33 Psi arası normaldir.

     

    Beklediği yerde lastikleri korumak amacı ile yapılan bir uygulamadır ve bayiler aracı teslim ederken indirmeyi unuturlar bazen, dorumda bunu sıkça yaşayan oldu. 

    Bilgiler için çok teşekkür ederim efendim. Aracı zaten sürekli kullanmıyoruz hafta sonları sadece. Başka bir lastikçi de ölçtürttüreceğim basınçları. En kısa zamanda 

  4. 21 saat önce, Cem Boneval yazdı:

    Bunu neye dayanarak yazıyorsunuz?

    Resim atmayı çok isterdim, daha iyi anlatmak için ancak şu an mümkün değil. Lastik yanakları olduğundan fazla dışarda duruyor. Bu da acaba havası yeterli değilmi sorusu oluşturdu bende. Umarım anlatabilmişimdir. Birazda yumuşak lastikler. Lassa bu kadar yumuşak değildir diye tahmin ediyorum. Uzattım ama lastikler 41 di aracı aldığımızda lastikçi indirdi havasını. 

    --1 dakika sonra eklendi--
    20 saat önce, çağlar çetinkaya yazdı:

    basınç değerlerini  fazla yükseltirseniz  kanguru gibi yolda zıplaya zıplaya gider arabanız :) güvenlik düşer, araç daha çabuk kayar ,konfor düşer vs. vs..

    Bence 32- 33  205 55 16 için ideal basınç

    Kanguru olmaktansa yağ gibi kaymayı tercih ederim :)

  5. Keyifli forumlar. Kitapçığında ve aracın muhtelif yerlerinde mevcut olan lastik basınç değerleri ne uyduğumda lastiklerin havası yeterli değil gibi duruyor. Belki ben ayarlayamıyomdur. Bu lastiklerin havasının az gibi görünmesi normal mi? Basınç değeri 33 lastik ebat boyutları 205/55 16 inç. Birde bu değerlere uymayıp basınç değerini yükseltmek fazla yakıt dışında herhangi bir sorun açarmı? 

  6. 15 saat önce, ER-OL Otomotiv yazdı:

     

    Nikelajıyla birlikte yansanayi takımı tercih edebilirsiniz. 35 tl fiyatı var.

    Tabı ki alınabilir ancak internet sitesinde İzmir merkezli olarak gördüm ankarada ki yerinizi bulamadım veya online mı alabiliriz bu konuda yardımcı olursanız alabilirim. Birde motor plastik koruyucu arıyorum o da varsa bilgilendirirseniz düşünürüm. 

  7. 28 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

    @ER-OL Otomotiv'e sordunuz mu?

    Bi kaç tane yer buldum ancak onlarda da orijinal sıkıntısı var gibi. Serviste değişimi daha sağlıklı olacak sanırım. Sorduğum yerlerden bi kaçı topuzu ile değişiyor bazısı sade körük ile diyor kimi komple vitesin bulunduğu yer sökülmesi gerek diyor. Servisine götürmeyi düşünüyorum. 

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.