Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

çağlar akça

Üye
  • Toplam İleti

    4
  • Katılım

  • Son ziyaret

çağlar akça tarafından yazılan her şey

  1. Merhaba arkadaşlar işlerimin yoğunluğu nedeniyle sizlere izlediğim yolu uzun uzun anlatamadım. Öncelikle aracı ford yetkili sevisine götürüyorusunuz. onlar diyecek ki hiç kayıt açmayalım red oluyor. siz kesinlikle ısrarcı olun. Sonra fotoğraflarını çekip Otosan'a gönderiyorlar. otosan tabiki red cevabını 24 saat içinde iletiyor. Benim kızdığım şey yüzülmeler benden kaynaklanmış olabilir ama hiç bir inceleme yok. belki üretici firma sadece benim aracımda hatalı ürün kullanmıştır. bunların hiç bir önemi yokmuş gibi red cevabını yapıştırıyorlar. üstelik aracı satın alırken hangimize dediler aracınızın garantisi üç yıl ama direksiyona 1 yıl garanti veriyoruz. birde üstelik ben 5 yıl kullanıcı destekli garanti almışım. Servisten ısrarla ürününüzün garanti dışı olduğuna dair yazınızı isteyiniz. veremiyoruz diyecekler. Sizde hukuki hakkınız olan tüketici hakem heyetine başvuruda bulunacağınızı garanti dışı ise kendimi yazılı bir şekilde istediğinizi bildirin. Bu kağıdıda aldığınızda iş tüketici hakem heyetine aracınızın faturasıyla başvurmakta kalıyor. Burda sıkıntı aracı 2. el alan arkadaşlar yaşabilir. Bununda bir çözümü olacağını düşünüyorum. Burda güzel bir dilekçenin ardından bekleme süreci başlıyor. Ben 2 ay bekledim. Sonra bir bilirkişi arayor ve aracı kontrol ediyor. Tüketici hakem heyetini bir ay daha bekliyorsunuz ve bilirkişinin kararına göre değişim onayını veriyor. karar hem size hemde servisi gönderiliyor. Karar serivise ulaştıktan sonra 15 gün içinde itiraz etme hakları var. etmedikleri takdirde değiştirme zorunluluğu var. Aslında gönül isterki otosan hatasını anlayıp araçları geri çağırsın ama bizim ülkede böyle şeyler pek mümkün değil. Acaba yabancı forumlarda durumlar nasıl. onlarda garanti bir yıl mı?
  2. merhaba arkadaşlar tüketici hakem heyeti direksiyonun değişmesi yönünde karar aldı. Yeni direksiyonumu geçen hafta takdırdırdım.
  3. Merhaba arkadaşlar şikayetimi tüketici hakem heyetine ilettim. Kararın 2 ay sürebileceğini söylediler. Ama beni bu süreçte zorlayan olay ford genel merkezi garanti dışı kağıdını baya geç gönderdi. Tüketici hakem heyeti dilekçem
  4. Merhaba arkadaşlar. 2015 focus 1,5 tdci pws titanium sahibiyim. Aracım son derece memnunum 51000km de ancak deri direksiyon simidinde soyulmalar başladı. Özellikle yüzük taktığım elimin tarafında ama diğer bölgelerde soyulmalar başlıyacak gibi. Servisi götürdüm garantiden birşey yapılabilir mi diye , dosya açıldı garanti dışı dendi. Başına böyle bir durum gelen oldu mu? Tüketici hakem heyetine gitsem sonuç alabilirmiyim?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.