Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Fatih Çil

Üye
  • Toplam İleti

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Fatih Çil tarafından yazılan her şey

  1. Fatih Çil

    Chiptuning

    4-5 ay kadar oldu ben sigara bırakalı. bi ilac vardı champix diye. 3 aşamada idi ben ilkinde biraktim diğerlerini kullanmadım bile. pek sıkıntı cekmedim ama 12 kg aldim =) 4kg sini verdim kalan 8 kg yi vermeye calisiyorum..
  2. Fatih Çil

    Chiptuning

    bizim moderatör diyerek, bu kadar kısa bir zaman iÇersinde seni sahiplenmiş ve seni benimsemişim işte başka ne istiyosun. bundan güzel birşey mi var. bağlı bulunduğum bi işyerim var. eğer o tarihte ekstra bir şey Çıkmaz ise kesinlikle gelmek isterim. sigarayı bıraktım ve muhabbetim iyidir. ümraniyede ikamet ediyorum. yakın Çevrelere kadar da gelebilirim.
  3. Fatih Çil

    Chiptuning

    bu arada o aracın deposu 70 LT imiş. ayrıca ford %25 az yaktı demiş. 2161 %25 dusersen 1620 km yapmıs olur.. 70 Litre mazotla 1620 km yapmıs gazetelere cıkmıs.. o da bise mi bizim moderator 53 litre mazotla 1450 yapiyor. ama kimse sasirmiyor bile..
  4. Fatih Çil

    Chiptuning

    ve sen buna inandın ? bu kesinlikle bir ford reklamı olamaz. 15oo kg lik 1.6 tdci arac o km yi yaptı ve sende buna inandın.. hehe =)
  5. Fatih Çil

    Chiptuning

    suan ki mazot lt fiyatı 3.80 krş 18.3 x 3.80 = 69.54 TL 69.54 / 500 = 0.139 kuruş eder. diğer bi hesapla; 18.3 lt ile 500 km yol yapan bir focus, 53 lt mazotla kaç km yapar ? hemen içler dışlar çarpımı yaparız, 18.3 lt x 500 km 53 lt x x km ----------------------------- = 1448 km neden hic bir site sakini buna itiraz etmiyor ? gerçekten orjinal bir focusun bu kadar km yapabileceğine inanıyor musunuz? her türlü de denemesini yaparım sizinle. bu konu hakkında daha fazla konusmak istemiyorum. saygılar sevgiler.
  6. Fatih Çil

    Chiptuning

    bakın yineliyorum, ben birşey vaat etmiyorum. ben ekonomi yaparsın, ne yaparsan yap aracın yakmaz da demedim. sadece o 3.6lt ler şartların tam olarak yerine getirilmesi ve tabiri caizse peygamber sabrı ile olabilecek birşey. bizim ülkemizde o şartlar tam yerine gelemez. yani teknik olarak konusmayalım, bölelim Çarpalım. sence bi focusun 1500 km ler yapması DOĞAL birşey mi? c4 yakıt tankı 60lt. 60 litre bi arac uzun 4.4lt yaksa 1350-1400 km lere tekabul eder. bu da chiple mümkün. orjinalde mümkün müdür bilemiyorum cunku denemedim. şehir iÇi denedim, depo da 100-200 km arası fazla yapılabiliyor. ancak sabırlı ve dikkatli kullanıldığı takdirde. benim savunduğum TEK ŞEY bu. başka birşey değil..
  7. Fatih Çil

    Chiptuning

    sayın moderator, 53 lt olduğunu varsay. 2lt tartısması yapmicam. bu aracla 1450 km yapacağına tekabüldür. yapmayın. elinizi vicdanınıza koyun. krikoya kaldırsan yapmaz o arac o km yi. lütfen.
  8. Fatih Çil

    Chiptuning

    biz sizinle aynı seyleri savunuyoruz. sadece birbirimizi anlamadığımızı dusunuyorum. sizin gazihana, 3 tane veri değişimi yapmak ne zaman programcılık oldu demenize tepkiliyim. nicin bu kadar indirgelediniz bu işi? sakin konusarak da değerinizi arttırdığınızı mı dusunuyorsunuz? ben size resimleri gosteriyorum. yaptığımı diyorum. bu isten kar'ım olmadığını soyluyorum halen bana olamaz, yapılamaz diyosunuz. az sonra gazihan gelip beni odullendirmeyecek. aracım orjinalken ne kadar asabi de kullansam 1 depoya 500 km yapamam. chipli iken yaptım diyorum. burda cok yaktığımı soyluyorum. ama çok kastığımda da ekonomi yapiyor diyorum. ama bunu kaldıracak sabrın kimsede olmadığından bahsediyorum. siz tutmussunuz emisyon diyosunuz afr diyosunuz. Kaç kullanıcı anlar o dediğiniz seylerden. lütfen yapmayın. kimse diesele binmiyorken biz chipletiyoduk. bunu da argo almayın lütfen.
  9. Fatih Çil

    Chiptuning

    focusta 55 lt yakıt deposu var. 3.6 litre 100 km de yaktığını dusunursek bu 55 litre de 15.27 tane 100 km yapar. bu da 1527km tekabul eder. bunun için 2 tane yedek damacana ya mazot koyup ole yola cıkman gerekir. benim icin teknik veri budur.
  10. Fatih Çil

    Chiptuning

    öncelikle 90 değil 99 yazacaktım kusura bakmayın. 90 hız sınırı %10 - + dan dolayı 99 sabitlemistim. 90 km de devir cok dusuk kalıyor. ayrıca diğer tabirleriniz (teknik tabirler) den hiç birşey anlamıyorum. ben yaptığımdan bahsediyorum. mehmet gazihanı tanıyor olabilirim ama aynı işi yapmıyor ve orta da herhangi bir maddi manevi menfaat yok. konuyu çarpıtmıyorum. az yakıyor diye haykırmıyorum. az basarsan az yakar diyorum. ama o gücü ayağının altına alan adam az basmıyor bunu anlatmaya calisiyorm.
  11. Fatih Çil

    Chiptuning

    Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us By ithalatci at 2012-02-29 By ithalatci at 2012-02-29 By ithalatci at 2012-02-29 tekrar tekrar yineliyorum. sakin kullanımda cok daha az yakıyor. fazla basınca da cok daha fazla yakıyor.. 1 depo mazot 20 günde bitiyor. evim ile işim çok yakın. (3km) devamlı rampa inip çıkıyorum soğuk motor ile. bunlar buyuk etken. ama 3 senedir aynı şeyi yaptığım için artık ne kadar yaktığını biliyorum. full depo ile 550-600 km yaptığımı da biliyorum. ama pc de kalan resimler bunlar. tamamen ekonomi hedeflenmiş, şehir içi yakıt tablosudur.
  12. Fatih Çil

    Chiptuning

    hani bu işi kim ne diye nitelendiriyor bilemem ama, çok uzun zaman oldu; 1.6 PSA motorlu 2 tane focus 1 tane c4 eskittim. hani diğer diesel araçlarım psa motor mudur değil midir bilmediğim için onları yazmıyorum. arkadaşların dediği gibi yakıt artıyor. araç uzun vadede zarar da görüyor. ancak tamamen orjinal bir araçta da devamlı dip gaz yapıp, çukurları bonus olarak görüp hiçbirini kaçırmazsanız ne ön takım kalır, ne de aktarma, ne de bilmem ne.. aracın gücünü 109 dan 140 arttırıp önde ki 3.20d yi geçmeye çalıştıktan sonra bu araba neden bu kadar çok yakıyor diyen adamları hiç anlamıyorum zaten. ben 1.6 tdci focus eğer 140 hp altında ise rahatsız olurum. hı, bu güne kadar bu 1.6 olan araçlarda ne bi motor arızası aldım ne de turbo vs.. inanın cok da sert kullanırım. 2008 de 1 kere de drag birinciliğim var diesel grubunda. Geçen yaz burdan erzincana 2 depo ile gittim ama basa bas. 200 den aşağı çok nadir düştüm. motor 1 kaç kez kendini korumaya aldı ve 3000 devirde kaldım. o derece zorladım. (acil gitmeliydim) Dönüş yolunda gerede yoluna kadar 90 KM sabit hızla gelip kalan yolu normal geldim ve istanbula geldiğimde 1 çeyrek depo mazotum kalmıştır. aracın yaptığı km 1100. kalan yakıt tek çeyrek. resimleri kaybettiğim telde kaldığı için ekleyemicem ama bir kaç resim var şehir içi yakıt tuketimini konu alan.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.