Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

MeteA

Üye
  • Toplam İleti

    16
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, MeteA tarafından oluşturuldu

  1. Kaliteli bir yay almanı tavsiye ederim,eibach veya vogtland alabilirsin. Apexi denilen marka orjinal hollanda malı olan APEX markanın çakmasıdır. O yaylar bildiğin merdiven altında üretiliyor, arabandan soğursun. Aşırı seker ve güvensizdir. Yaşadım, ordan biliyorum.
    Egzoz için düz boru ve kat iptali yapmadığın sürece tok bir ses alamazsın. Bence almaya da çalışma zaten, sonuçta arabanın motor hacmi belli. Güzel bir hava filtresi kiti yapabilirsin, hem kimseyi rahatsız etmez hem basınca zevkini alırsın.


  2. Ulkemizde kesinlikle sarj istasyonlarinin kurulmasi- yayginlasmasi gerekli. Bir de vergi indirimi sart. 
    Tesla bu konuda oncu denilebilir, P90D yani performansli modelinin yaklasik 500km menzili var. Ama tabii fiyatlar super sport araclarla yarisiyor.
    0-100 sadece 2.8 sn :) Malum benzin-dizel gibi yanmasina gerek yok, bastiginiz an direk gucu hissediyorsunuz.
     

  3. Just now, çağlar çetinkaya said:

    Fransız marka arabalara ön yargı değil, hepsi kendim inceleyerek ,kullanarak,gözlemleyerek vardığım sonuçlar .Genel olarak değerlendiriyorum aracı...Ha her arabanın bazı iyi yönleri olabilir ama bu o arabanın iyi olduğunu göstermez genel toplam değerlendirmek lazım mesela Reno (Renault)torosunda iyi yönleri var bağda,bahçede,tarlada her yerde gider ,hiçbir arıza vermez arıza verecek parça yok çünkü her yer mekanik .Otomobilinde iyi olup olmadığını genel değerlendirmek lazım .Örneğin Reno 1.6 dizel 130-160ps  motor üretti diye o otomobile iyi diyecek değilim.Ha şöyle diyebilirim adamlar güzel motor üretmişler ama arabada iş yok..Scenicin arkası ferahmış veya diz mesafesi genişmiş vs. diye yok bunun bu yönleri üstün bunun bu yönleri üstün diye iki araçta sanki eşitmiş gibi ,çekimser yorum yapmamak gerektiğini düşünüyorum .C max ,scenicten üstün bunu 100otomobil bilgisine sahip kişiye sorsak,araçları inceletsek 90 nından bu cevabı alırız.İki araba arasında kararsız kalmak volvo v40mı iyi focus hb mi iyi ?Demek gibi her arabanın birbirine karşı üstünlüğü olur onlar ayrı ,volvo v40 focustan üstünse c max ta scenicten üstün.Haticeye değil neticeye bakmak lazım...

    Otomobil konusunda fazla bilgiye sahip olmayan bi arkadaşım var bunun Reno (Ranault) sembolü var 2013 model diger bir arkadaşında fiestası var 2013 model...Bunlar hergün 15km 1hafta fiesta ile 1hafta sembol ile okula geliş -gidiş yapıyorlar .Sembolü olan arkadaş diyorki :Benim aracım fiesta gibi yolda güzel ,güven verici gitmiyor diyor..Yani o bile anlamış aradaki farkı hemde otomobilden anlamamasına rağmen.Şimdi sembolun işte bagajı geniş ,fiestanında yol tutuşu iyi vs. bu arabalar aynı ayarda diyelim o zaman .Bu araçlar B sınıfı araç ,arkadaş bile hergün gide gele anladı hangi arabanın üstün olduğunu ! Bmw ile Mercedes kıyaslamıyoruzki yok işte Mercedesin konforu ,kalite hissi ,vs. iyi ; Bmw ninde sürüş dinamikleri,sürüş zevki iyi,hangisi size hitap ediyorsa onu alın diyelim!

     

     

     

    Otomobiller konusunda bu kadar donanıma sahip olupta Fransız arabalarını beğenmek ilginç. Fransızların ürettiği arabalar konusunda da bu kadar kişi olumsuz düşünüyorsa boşa değildir neden Japonların ürettiği arabalara veya İngilizlerin ürettiği arabalara demiyorlar?Pejoların ne kadar sorunlu olduğunu dünyada duymayan kalmadı yukarda örneğide vermiş zaten arkadaş vs. vs .vs. ....Daha bunların dayanıklılığı,sağlamlılığına hiç girmiyorum.

     

     


    Biraz talihsiz bir aciklama olmus. Yerden yere vurdugunuz markanin F1deki basarisini ve ulastiklari motor teknolojisini arastirin isterseniz. Mercedes-Benz suanda CLA ve A serisi modellerinde ''Renault'' yapimi DCI motor kullaniyor. En az Multijet kadar sorunsuz bir motor.
    Ama siz de haklisiniz, ulkemizde bir arabanin kalitesi kapisinin tok kapanip kapanmadigiyla olculuyor.  

    Yanlis anlamayin, marka fanatigi falan da degilim. Ancak senelerdir hem Renault hem Peugeot marka araclara sahip oldum. Hic birinde de problem yasamadim, kaldi ki hala ailemde sorunsuz kullananlar var. Benim '' Fransiz arabalari super yauuu'' demem ne kadar abes kacarsa tam tersi sekilde bir genelleme yapmakta o kadar abes kacar dusuncesindeyim. Araba isi goreceli is sonucta ve cogu zamanda sans isi. 
    Fransiz arabalari sandiginiz kadar sorunlu arabalar degiller. Bir Japon kadar da sorunsuz degiller tabii ki. Ancak bahsettiginiz kadar kalitesiz veya dayaniksiz degiller.
    Konuya donecek olursak ic mekan kalitesi ele alindiginda C-Max ondedir diye dusunuyorum. Sanirim performans konusunda da Ford bir tik onde olacaktir. Gerisi tamamen sizin beklentinize ve zevkinize kaliyor. Benim tercihim %51 Cmax %49 Scenic olurdu. :)

    Keyifli gunler dilerim.

     

    • Beğen 1
  4. Just now, Servet Ö. said:

     

    Ben 3.5 cm düşüren yaylı F3'e bindim. Kesinlikle yay takmamam gerektiğini o dakika anladım. Bence sizde pişman olacaksınız genç dostum. Sırf araba daha agresif görünsün diye yapılan bu modifikasyonu ve yapanları sanırım hiç anlamayacağım. Yay tak 3.5cm düşür, 18" jant tak yanak 45'e belki 40'a düşsün, jantlar zaten replika :) her çukur mezar gibi, her tümsek jant katili, ezdiğin karıncayı böbreklerinde hissetmekte cabası. Eee ne oldu, çok yakışıklı arabam var... Bizim insanımız kendini avrupalıyla amerikalıyla karşılaştırıyor, yahu sormazlar mı adama, hacı o yollar bizde yok biliyon mu diye.

     

    Doğru bir şeyler yapmak istiyorsanız gidin coilover alın, keyfini sürün. Dışarıdakiler sizin arabanızı beğenirken siz sürüş esnasında çile çekmeyin. Şayet mantık sınırlarından öte bir o kadarda trajikomik bir durum. Tabi 250tl yerine kimse 3000-4000tl vermez. 

     

    Keyif seniin, para seniin, zarar da seniin ziyanda... Bana ne ki :)

    Haklisiniz, ozellikle Ankara'da yayli araba kullanmak hakikaten zulum. Bu yay meselesini her turlu tecrube etmis biriyim. Kesik yayli arabayi da kullandim, bir kac kez on tamponu avm girisinde de biraktim, hatta bir keresinde su park ettigimiz yerlerdeki sari zimbirtilarda kaldi tamponum. (ciddiyim, oraya takildi kaldi :) ) Bobrek tasi dusurecek kivama da geldim, kasislerden gecerken arkada oturanlar bana az sovmediler. Ha bunlar hos seyler mi, degil tabii ki. Ben de isterdim Nascar pisti gibi yollarimiz olsun, yere sifir araclarla gezelim. Ama iste zevk meselesi, camurluk arasi boslugu gordugum zaman hic hosuma gitmiyor. Zaten bu sefer de o derece ekstrem birsey yapma niyetinde degilim, hakikaten akil kari is degil. 
    Tum bunlar bir yana pressmis, kesmeymis bunlarin hepsine karsiyim. Bu nedenle en azindan TUV sertifikali, fabrikada gerekli sartlarda uretilmis bir yay alip takmak istiyorum. Bilmiyorum belki de focus icin dedikleriniz %100 haklisiniz, daha once hic tecrube etmedim ama daha onceki kullandigim araclarda kaliteli bir spor yayin etkisini kesinlikle gordum. 
    Coilover seti de arastiriyorum suan, belki buradan donuste getirebilirim . Ama sanirim sadece ST ve RS icin uretilmis kitler var. Bizim 95lik duldule gidecegini pek sanmiyorum.
    Guzel anlatiminiz icin ayrica tesekkur ederim :)

    • Beğen 1
  5. Selamlar tekrardan, yaylari henuz almadim, arastiriyorum. Takar takmaz fotolarini ve detaylarini cekip atacagim. 3.5 cmlik dusunuyorum. Daha once 5 cmlik yay kullandim eski Clio aracimda ve konfor namina hic birsey kalmamisti. Malum amortisorler buna musaade etmiyor.Bu yuzden bu sefer fazla ekstrem gitmeyi dusunmuyorum :) 
    Suanda uc secenek var gibi duruyor, Eibach-Vogtland ve H&R. Fiyatlar arasinda hemen hemen 50 lira oynuyor gibi. Gelismeleri aktaracagim. 
    Herkese kazasiz surusler diliyorum.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.