Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Tolga Ata

Üye
  • Toplam İleti

    226
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Tolga Ata tarafından oluşturuldu

  1. Murat Bey ben bu sese 3 senemi verdim ve sonunda nedeni buldum 3 kere dreksiyon kutum değişti ama çözüme ulasamamistim. Sonunda kendim rastgele buldum. Bozuk sesin çıktığı yollarda klimayı komple kapatin tıkırti sesi kesiliyor. Klimanin fan motorunun gobeginden geliyor ses. Deneyin bakalım sonuç ne olacak

    Bu ses problemi yüzünden mahkeme aracılığıyla tespit yaptirmayi bile düşünüyorum.

    Garanti bitmeden ilgilenecek birisini bulamazsam trspit yaptırmak lazim bakalim

    Umit bey murat beye yazdığım tavsiyesi okuyup aracinizda denermisiniz.
  2. Arkadaslar araniza yeni katildim , o söylediğimiz sesin aynisi benim aracimda da vardi. Stabilzede yamada luku luku luku liki liki gibi sanki kutusesi gibi sanki on takim gibi. Sesin kaynagini bulmak için çok ugrastim, kafaya çok taktik. Ve sonunda ses klimadan geliyordu. Stabilize de ses gelirken klimayi kapatin eğer ses geçiyorsa sorun klima fanindan geliyor. Eğer SeS kesilmiyorsa alt takimla alakalidir. Gelelim bizim sese, fan kisminin klima komplexine baglandigi yer geçmeli ve boşluklu. Oda fan hava uflerken likirti yapiyor. Fan ile arabanin motor düvari arasına sünger sikistirarak gecirebildim. Su an hic bi likirti kalmadi. İlgilenenlere...

     

    Dostum aynı sesten bende şikayetçiyim bende farkına vardım klimayı tamamen kapatınca sesin yüzde 90 ni geçiyor çok bozuk yollarda hafifden duyuyorum fakat bu çok az duyulan sesine yine klima bolumunun aşırı sarsilmasından olduğunu düşünüyorum. Zahmet olmazsa nerde yaptırdığınizi nasıl bir işlem yapıldıgini söyleyebilirsiniz. Bende servise gidince şikayeti anlatacağım ama hiç karşılaşmamisssa Bu işlemi yapması zor olacaktır sizin yaptırdığıniz yerden bilgi alabiliriz. Tesekkurler

  3. Daha önce de yazmıştım ve vallahi yalan yazmıyorum...

    Kullandığım ürün linki: http://www.hepsiburada.com/liste/tarz-ford-focus-iii-3d-havuzlu-special-paspas-seti-2012-sonrasi/productDetails.aspx?productId=otelf17441&categoryId=20035778

    Halıları çıkarıp bir yere attım, nereye attığımı da unuttum. 

    Yaklaşık 10 aydır kullanıyorum.

    Ne kokuyor, ne ötüyor, ne eskidi, ne kaplamadığı alan kalıyor ne de şikayet edilecek şekilde kayıyor (ayaklarıma bütün vücut ağırlığını aktarıp gerinirsem belki 1-2 cm oynar).

    Gene alırım ve öner

    Cem Bey bu paspasların arka bolumu tek parça şeklindemi (şarf parcasıyla beraber )  yoksa şaft bölümü ve arka bölümler birbirinden ayrımı 

  4. Dediğim gibi uzun dönem kullanım notlarımı paylaşmaya devam edeceğim.

    Herhangi bi garantisi olacağını sanmıyorum. Sonuçta 3 yıl garantim var. Ancak tekrarlarsa, jantlarımı bahane edebilirler. Bu sefer de, "janttan önce vardı bu problem, yapıldı, tekrarladı. kronik olduğu kanısındayım" demeyi planlıyorum.

    Teşekkürler herkese..

    Kerim bence bu yaşanılan durumu servise aktarabilirsin.. Yada otosan merkeze şikayet olarak iletebilirsin. Onlar çözüme ulaştırırlar..

    Yekta bey uzmek istemem ama ben 2 kere değiştirttim eski paylasımlarımdada var bunlar ama yine aynı ses kısa sürede oluştu.Hatta aracı servisten cıkardım 1 hafta sonra tekrar oluştu 3 üncuye yanasmıyorlar bende iyice artmasını bekleyip tekrar gideceğim ama ne işe yarayacak bilmiyorum Sonuç olarak bu ses kronik garantiniz boyunca servisi ikna ederseniz 2 değişim yapıyorlar; 3 uncude farklı boyutlara ulasıyorki kanuni olarak yanaşmıyorlar değişime.Fakat ben 3 cuyude yaptıracağım bakalım o zaman ne olacak. 

  5. Niye servise uğradığını anlamadım, ayrıca ne bilmeleri gerektiğini de, eğer senin aracın yazılım bilgileri ise hiç güncelleme gözükmüyor, dolayısı ile birşey yapılmasına da gerek yok.

    Mesela bende gövde kontrol, gösterge, ses sistemi ve direksiyon sistemi modülleri için güncelleme düşmüş, ama henüz uğramadım. Ayrıca ne işe yarayacaklarını da bilmeden güncelletmem. 

    Cem bey aracımın bilgisini yayınlıyorum size ve ben bu bilgiyi aldıktan sonra çeşitli nedenlerden dolayı 3 kere servise uğradım üçünde de söyledim herhangi bir güncelleme olmadığını söylediler. Siz yorumlarısanız sevinirim kendi aracımın sayfasını yayınlıyorum.wOV5M5.png

  6. Niye servise uğradığını anlamadım, ayrıca ne bilmeleri gerektiğini de, eğer senin aracın yazılım bilgileri ise hiç güncelleme gözükmüyor, dolayısı ile birşey yapılmasına da gerek yok.

    Mesela bende gövde kontrol, gösterge, ses sistemi ve direksiyon sistemi modülleri için güncelleme düşmüş, ama henüz uğramadım. Ayrıca ne işe yarayacaklarını da bilmeden güncelletmem. 

     

    KlEMBk.png

     

    Cem bey daha önce aracımın sayfasında bulunmayan  araç yazılımı bölümü çıkmış. Bu yeni çıkan bölümde resimdeki gibi Araç yazılımı bilgisi mevcuttur yazısını görünce mesaj olarak yazılım güncellemesi geldiğini düşündüm. Size gönderdiğim ilk resimde de bu mesajın içeriği vardı 

  7. Videoyu cekerken yanimda arkadasim vardi bu normal bi dizel titremesi dedi. Sonra gidersin servise falan dedi 30.000 bakimida yaklaştığında caydım, ama %90 eminimki aküden. Ilk çalıştırmada klimayi ve muzigi acmadan bi 5-10 km gidersem titreme olmuyor ama çalıştırdığım an muzigi açarsam ilerde ışıklarda hissediyorum. Bilmiyorum belki piskolojik, cunku azda olsa yapmadığı oluyor.

    müziğin sesini titreme anında kıs azalıyor mu bak bakalım.Muhtemelen bas sesleri de motor titresimiyle birleşince problem oluyor..

  8. ön düzende ses vardı bide araç sağa çekiyordu ama farkedilmeyecek kadar hafif sıkıntının ön düzenden değil vites kutusundan olduğunu ford firmasının toplantı yapacağını ona göre ya vites kutusu değişecek yada arıza giderilicek dediler

    tabi bu 2012-2013 araçların tümü servislere çağrılıcak dediler

    Bu dediğiniz insalah dogğudur bizde boşuna uğaşmayalım. Ne kadar bir süreden bahsettiler acaba.Garantisi biten araçlar ne olacak peki 

  9. Kayma sıcakla ilgili, en azından bendeki, sürüş sırasında hiç bozulma olmuyor, ama ne zamanki 40 derecede arabayı park edip bırakıyorum bütün gün, akşam geldiğimde ayna arka koltuğu gösteriyor oluyor.

    Siz de bir düşünün bakalım kışın oluyor muydu?

    Servis Otosan'a yazmayı planlamıştı ama ben önemseyip takip etmedim maalesef. 

    Bu hafta uğrayacağım sorarım tekrar...

    Cem Bey ben Otosan a  Mail attım ertesi gün dönüş yaptılar servise yönlendirelim dediler. Bende kendilerine anlattım servisi bunu inandırmak sürec meselesi ki inanıp değiştirdiler oda aynı olacak siz araştırma yapın inceleyin diye yazdım dedim kusura bakmayın servise başvurmadan bir şey yapamayız dediler.Adamlar bizim derdimizi anlayamıyorlar inceleyip çözüm geliştirsinler diyorum bu sorun herkesde var yenisinde de var ama onlar direkt benim arızamı giderme yoluna gidiyorlar profesyonellik zayıf bence yada ben yanlış düşünüyorum

  10. Ben mesaj gönderdim:

    "2011 model Titanium HB 1.6EB aracımın iç dikiz aynasının ayarı sıcağın etkisi ile gün içerisinde kendi kendine bozulmaktadır. Her gün en az bir veya iki kez düzeltme ihtiyacı doğmaktadır. Çevremde aynı sorunu yaşayan başka kişilerin de bulunduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Tasarım hatasından kaynaklandığını düşündüğüm bu sorunun giderilmesi için gereğini rica ederim."

     

    #direnayna

    bu tarz bir yazıda ben gönderdim ama aynanın yuvasını araca yeni bindiğimde elimle aynayı oynatarak deniyorum ama gercekten sert  oynuyor yani nasıl oluyorda o kadar sert bir ayna yuvası sıcakta aynayı salıyor anlayamadım .

    • Beğen 1
  11. Bence bu sorunla ilgili hepimiz otosana mail atalım bunun yeniden dizayn edilmesi gerekli, yeni takılacak olan aynada aynı olacak ben değişimin çözüm olacağını zannetmiyorum. Eğer hep beraber yoğun bir şekilde aynı konu hakkında mail atarsak bir girişim olabilir. Tahminimce bu konu hakkında çok fazla şikayet almamışlardır. Daha kendimiz bile nasıl aynanın düştüğüne ne kadar sürede düştüğüne karar veremiyoruz servise nasıl anlatacağız ve İNANDIRACAĞIZ  :kızgın:

  12. Ben bir kere kapatmak zorunda kaldım dik bir rampa çıkarken yolda kar vardı araç durana kadar patinaj engelledi ama çıkamadım. TCS  kapatınca araç ptinaj çekerek de olsa çıktı gerçi bunu tartışmıştık lastiklerin ebatının büyük ve geniş olması yere yapılan ağırlığı azaltıyor ve karda, buzda aracın yere tutunmasını düşürüyor diye karara varmıştık .Çünkü  bir UNO yanımdan vııııızt diye çıkmıştı aynı yokuşu

  13. bu mesele ile ilgili ilk yazdığımda 3-4 arkadaş kendilerinde de olduğunu yazdı.

    peki bu sorunu servise iletip, değişim veya müdahale ile çözen oldu mu?

     

    sanki aynanın aşağı eğilmesi ben arabayı kullanırken değilde, akşamları yatarken, parkta oluyor. (hayalet mi var acaba :) )

    sabah ayarı yapıp çıkıyorum, müzik, aynada titreme vs, park et, ertesi sabah otur ayna aşağıda. diyorum acaba koltuk malzemesi mi sabaha genleşiyor da boyumuz uzuyor, 1 hafta kadar aynaya hiç dokunmadım ayna neredeyse arka camı gösteremeyecek kadar aşağı düştü. dedim koltuk malzemesi bu kadarda genleşip beni yukarı taşımaz ki.  birde şunu denesem mi; ayna her aşağı inişte bende koltuğu aşağı indireyim belki aynanın duracağı bir nokta vardır :fikir:

     

    aslında servise değiştirtmeyi düşünüyorum ama sökülünce iyi montajı yapılır mı diye çekincem var, sonra diyorum cam kırılsa illaki başına böyle bir sökülüp takılma gelecek.

    Mehmet bey aynı sorunların tamamı bendede var bende buraya yazmaya cesaret edememiştim yav bunu damı takıyorsun kafaya diyecekler diye. Ayna gayet sert inmesinin imkanı yok gibi ama dediğiniz gibi aşagı kayıyor yada ben koltuk ayarınla oynuyorum sırtıyla öne arkaya gelince açı kaybından aşağıya kayıyor gibi görünüyor.Ama titreme kesin var bunu servise anlatmamız imkansız gibi bir şey adam binecek yol yapacak o kadar kısa sürede kaymayacak tabi sorun yok diyecekler. Sabaha kadar beklese de anlayabileceklerini sanmıyorum bence bunu servise kanıtlayabilirsek herşeyi kanıtayabiliriz.

    • Beğen 1
  14. Merak ettim boya koruma yaptırdığımızda benzinlikteki makinelerle yıkatır ve fırça Kullanırsak dahi o kılcallar olmuyor mu.Arkadaşlar geçin bunları tamam belki yüzde olarak çizikler daha azdır ama illa yine kılcal cizikler vardır. Çiziklerin az olmasının sebebide kaporta üzerindeki kayganlıktır. Siz kendiniz  6 ayda hatta 3 ayda bir yapabilirseniz daha iyi sonuçlar alabilirsiniz marketten kaliteli bir cila alın yeterli. 

  15. Artik devir degisti Yakup.

    Yuksek devir cevirebilmenin verdigi zevk 98 model, 250 bin km deki 80 hp lik bir motora sahip r 19 ile bile bir baska. Kaldi ki guclu atmmosferik bir motorla neler yapilabilir.

    Ya da bunlari bir kenara birakalim. Dizelin gazi gec yemesine karsilik atmosferik benzinlinin gaz yeme suresi bile yeter. Ssanki devir saati gaz teline bagli gibi atmosfwrik motorda. Dizelde ise bu surec cok izun bence.

    O dizelde ki gazın geç vermesi olayı tamamen yazılımla engellenmiş bir olay o engelleme olmasa aracın kalkış ve vites atma sonrası gaza basmalarda şiddetli vurma ve yolcuları rahatsız etme olayı gercekleşmekte yüksek torklu araclarda gücün pedala basar basmaz verilmesi tercih edilen birsey değil tabi arac normal aile aracıysa spor araclar farklı tabi .Bu gecikmeyi oratadan kaldırabilirsiniz sprintbosster takılabilir tabi kullanım rahatlığını terketmeyi göze alarak.http://www.youtube.com/watch?v=12-_z2j6oak

  16. Gözün aydın..

    Orwell'in dediği gibi: "Tüm direksiyon kutuları eşittir, ama bazıları daha çok 

    Bazılarının az tıkırdadığı kesin benim 2 ci değişti ve sistemden diğerleri değiştirmiş mi yoksa yalan mı diye baktım onlarda değişim yapmış ilkinden beter olmuştu. Demekk i tüm direksiyon kutuları tıkırdar ama bazıları az tıkırdar. ^_^

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.