Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Eren Özdemir

Üye
  • Toplam İleti

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Eren Özdemir Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Balıkesir
  • Arabam:
    Toyota Corolla Advance
  • Meslek:
    Yöönetici
  • Cinsiyet:
    Bay

Eren Özdemir's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Aferin sizee öyle devam edin.
  2. Onun kaynağı benm.Ülke satışlarına girerek tek tek elle yazdım.1.5 saatimi aldı.Başka forumlardada paylaştım.Araştırma benim işim.Ama bir tek burada silindi.Size iyi forumlar.Banada güle güle.
  3. Japon araçların emsallerinden biraz daha fazla ses aldığı doğrudur.Ben mesela ön konsolunu çok beğendim,ama siz 80 yıllardan kalma diyorsunuz.Araç alırken çok araştırdım ki bu benim yan işim,corollada karar kıldım.1.6 atmosferik motorlarda corollayı karşılaştrıın hangisi daha az yakıyor.Bahadır bey, yeni corollalarda otomotik vites gayet iyi.Hiç bir sorun göremedim.Bir önceki kasada problemler vardı. Hep biz konuşuyoruz,birazda Dünya konuşsun; 2015 yılı Dünyada en çok satan 10 araba 1-Corolla 1.339.024 adet 2-Golf 1.041.279 adet 3-Ford F serisi 920.172 adet 4- Ford Focus 826.221 adet 5-Toyota Camry 754.154 adet (üst segment kategorisinde ilk ona giren tek otomobil) 6- Hyundai Elantra 746.924 adet 7- WW Polo 698.192 adet 8- Honda CV-R 696.594 adet 9-Chevrolet Siverado 669.683 adet 10-Toyota RAV4 664.382 adet
  4. O verilerin hepsi doğrudur.Defalarca test edilmiştir.Hem hız -hem yakıt değerleri.Resmi sitelerde yazılan değerler 90 km hızla fabrika değerleridir ve hiç birisi tutmaz. Birde şu olayı yanlış anlamışsınız.Ben turbo veya atmosferik motor daha iyi demiyorum.Daha ziyade turbo motor ile karşılaştırma yaparak toyotanın atmosferik motorunun sanıldığı kadar kötü olmadığını dile getiriyorum.
  5. Mehmet Bey Atmosferik motor bahsettiğim.Yeni teknolojili motorlar değinizden turbo motorlar anlıyorumki; Yeğenimin jettasından bir örnek vereyim.1.4-122 beygir-turbo motorda ortlama tüketimi 6.3-6.5 civarında(söylediğine göre).Corollada da 6.6-6.9 civarında.120 den sonrada corollanın moturunda tüketim 1.4 turboya göre daha azdır..Jettanın ilk 100e çıkması 9.8 saniye,corollada 10 saniyedir. Turbo motor özellikle yokuşlarda kendini gösteriyor.Servise girme oranı ve dayanıklık konusuna girmiyorum.Bu bilgiler ışığında corollanın motoruna kötü demek yanlış olur.Toyota namını motorundan alır zaten.Yıllardır turbo motora geçmemesinin nedenide bu sanırım.ama Toyotada turbo motora geçecek.Nitekim ilk turbolu Aurisler 1.2-116 beygir 2016 da Amerikada çıktı..Aslında turbo ile atmosferik motoru mukayese etmemek lazım. Ramazan Bey, Fordun 1.0 nı bilmiyorum ama Golf 1.2 turbo burnundan getirmiyor.İkisininde ilk 100 hızlanmaları aynı ve çıkabildikleri son sürat corollanın daha fazla, biri 1210 kg, diğeri 1330 kg. 1.4 turbonun çıktığı son sürat (220km),corollada (215km).Corolla atmosferik motora rağmen hiçde öyle denildiği gibi performansız bir araç değilmiş.Benimde düşüncem bu aracı almadan önce sizin gibiydi(performans konusunda) ama hiçde üyle olmadığını ve aksine performanslı bir araç olduğunu gördüm. Ben corollanın fanatiği değilim ama diğer bindiğim araçlarla mukayese yaptığımda corolla benim gönlümü kazandı..İlk yedi aylık kullanmamda bende bu düşünceyi doğurdu.Bu kişiden kişiye değişir tabiki. Kişi bütçesine göre aldığı aracını seviyorsa ,memnunsa , en iyi araç odur bence. Herkese kazasız,belasız sürüşler dilerim.
  6. 24 yıllık sürücü olarak bir çok marka aracı kullanma fırsatım oldu..En son aracım focustu.2015 te fordu sattım ve sıfır corolla benzinli aldım.problemsiz bir şekilde 7 aydır kullanıyorum ve araçtan çok memnunum.Özellikle motoruyla ilgili yapılan eleştirilere takıldım. Motoruna dandik denmiş ama hiç öyle değil.sorunsuz ve dayanıklı.Toyotanın exsantrik motoru ile uzun kilometreler yapabilirsiniz,servise girme oranı turbo motorlara göre çok daha az.1.6 132 beygir motorunu hissettiriyor.Mesela 1.6,136 beygir Htundai Elantra bu gücü hissettirmez.Bizzat denedim.Otomatik şanzıman konusunda C segmentinde en iyi Honda bilinir.Toyota 2013 yeni kasa ile oto.şanz. problemlerini aşmış.Aracın yaptığı en maksimum süratlerde bile evde oturur gibi arka koltukta oturabiliyorsunuz.Fanatik bir toyotacı değilim.Şimdilik olamamda zaten,çünkü daha yeni tanıştım.Şehirler arası yolculuklarda araçtaki konfor mükemmel.Yol tutuşu ford kadar olmasada diğer aynı kategorideki araçlara göre çok iyi.Şimdiye kadar gördüğüm en sessiz motor.Yüksek süratlerde gaza basınca motor sesi biraz yüksek(exsantrik motorlarda böyle oluyormuş).7 aydırda sadece 10.000 periyodik bakıma gittim.Arka kısımı D segmenti araç büyüklüğünde yapmışlar çok geniş ve rahat. Sonuç olarak, ilk sıfır arabam oldu ve araçtan şu an için çok memnunum.Biraz daha km yapalım bakalım,ne gibi izler bırakacak. Saygılar,
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.