Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

arif tüysüz

Üye
  • Toplam İleti

    56
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, arif tüysüz tarafından oluşturuldu

  1. Buzlanmanın kısmi çözülmesiyle ilgili bende hiç sorun yaşamadım bu zamana kadar. Hatta arabamın en sevdiğim  özelliklerindendir cam ısıtma. İstanbul 'da , denize yakın yerlere nazaran daha sert kışın yaşadığı Başakşehirde yaşıyorum (Fotoda görünmeyen Focus benim örneğin). Geçtiğimiz kış -8-9 gördüğüm sabahlarda dahi elimi cama sürmeden 1 dakika da yola çıkmanın zevkini yaşıyorum. Komşular önce motoru sonra fanı ısıtıp ellerindeki aletleriyle camı kazıyana kadar herhalde 7-8 km yol alıyorumdur.

    IMG_3206.JPG

    • Beğen 1
  2. Merhabalar , Focus 3 'ümün sol ön kapı cam kumandası 3-4 saniye çalışıp 3-4 saniye bekleme konumuna geçiyor. Yani düğme ışıkları yanıyor bekliyor sönüyor yanıyor. Sol ön camı açmak için ışıkların yanması gerekiyor , söndümü çalışmıyor. Fakat diğer camları ışıklar sönükkende açıp kapatıyor. Resetleme yapmak istesemde tam kapanmadığı düğmeyi basık tutsamda işe yaramıyor. Başına gelen varsa bilgi verebilirse sevinirim , Teşekkürler

  3. Merhabalar, geçtiğimiz hafta bir sabah arabayı çalıştırmak için power düğmesine basmamla tık tık tık deyip marş basmadı. Aynı anda tüm göstergeler sıfırlandı , motoru bir kez aktarma kablosu ile çalıştırdım. Son 3-4 günde de 2 sefer vurdurmak zorunda kaldım. Bana akünün bitmiş olması biraz erken geldi , sizlerin akü değişimleri kaç km yada senelere denk geldi merak ettim. Sanırım aküden farklı bir durumda da değildir diye düşünüyorum. Ve de akü marka model tavsiyeniz varsa öğrenmek isterim.

     

    Teşekkürler

  4. Çalıştığım sektör gereği akaryakıt indirim yada zamlarından 2-3 gün önce bilgim oluyor. Benzindeki fiyat değişkenliği , açıkçası gerek aracımın dizel olması gerekse ülke genelindeki motorin satışı ağırlığı nedeniyle pek ilgimi çekmediği için paylaşmakta aklıma gelmiyor. Bundan sonra sizlerle daha çok paylaşmayı planlıyorum. Motorine pazartesiye kadar zam beklenmiyor şu an için.

    • Beğen 1
  5. On 12 Kasım 2015 Perşembe, Murat Kavuk said:

    Ben bir şeyi anlamadım. Anahtar sizde kaldı ise, siz aracı terk ettiğiniz andan itibaren arkadaşın "anahtar algılanmadı" mesajını alması gerekiyor. İnsan merak edip aramaz mı bu nedir diye?

     

    İlave olarak , normal sinyal seslerinden daha kalın ve sürekli bir seste çıkarıyor. Ben bir sabah anahtar cebimde ofise çıktığımda güvenlikçi arkadaşlar aramışlardı , abi biz park sensörü falan sandık ama bunun sesi susmuyor diye :) aa anahtarı bende kalmış diyerek inip vermiştim anahtarı.

  6. Nasıl hızlandığınız önemli, vitesleri doldura doldura gelmeniz lazım ayrıca en önemli etken çevresel şartlar;

     

    Yol eğimi,rüzgar,lastik ve dahası.

     

     

    Vitesleri çok  yüksek devirlere çıkmadan değiştirdiğim halde bile F3 1,6 Tdci ile 205 km hız yaptığım olmuştur. Dolayısıyla sizin benzinli ile aynı şartlarda bu hızları rahat  yapmanız lazım. Ama bahsedildiği gibi yol etkenleri önemli , mesela benim bahsettiğim hızlara bir örnek otoyolda adapazarı - hendek arasındaki eğimsiz yolda olmuştur.

  7. Ön koltuk kafalıklarının metallerinin rengi atmamış mı konu sahibinin :)

     

    Garanti kapsamında kafalıkları değiştirdim iki üç ay sonra neredeyse ham demir haline geldi.

    Üzüldüğüm şey 20 binlik 2005 model Hyundai araçların aynı malzemeleri yıllarca parıl parıl duruyor biz 58.750 TL verdik 2011 de aynı sene gitti :)  Arabayı bırak eve bir dolap yaptırdım 3 sene önce , 5-10 TL'ye aldığım kulplar ve ayaklar bile parıl parıl duruyor hala.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.