Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

osman ünal

Üye
  • Toplam İleti

    300
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, osman ünal tarafından oluşturuldu

  1. 1 dakika önce, Ahmet Dursun said:

    Cevaplar ve dilekler için herkese çok teşekkürler...

     

     

    Pek Mümkün Değil Yakup; bütçeyi zorlayarak aldık, malum otomatik farkı ve çok uzun süre kullanmak zorundayız; uzatılmış garanti yaptıracağım ama ilk serviste. Biraz şans/zar işi biliyorum, umarım hep-yek gelmez:)

     

     

    En güzeli manüel vitesli almak, doğrudur ama biraz da abartılıyor bu dsg mevzusu bence; sonuçta bu firma grup içinde bir çok markada, bu şanzumanla yüzbinlerce araç satıyor ve sorun hatta çok sayıda sorun olması kaçınılmaz. Umarım düzgün kullanırız da bizde az olur ^_^

     

     

    D'de kalacak; ani gaz-fren yok(huyum değildir zaten); frene dip basılacak; tam durmadan D-P-R değiştirilmeyecek bunları net anladım ama sıkışık trafikte manüel kullanımı anlayamadım; dip fren yapınca boşa alıp çekince 1'e alıyorsa; bu durumda yarım debriyajda kalmaması gerekmiyor mu? Uzun süredir Octavia dizel dsg kullanan arkadaşım sıkışık trafikte bile d'de bıraktığını söyledi; ki oldukça sert ve hor kullanır aracını; 30 Bin bakımında şanzuman herhangi bir sorun çıkarmadı. Bilmediğimden soruyorum, uzun süredir kullanıyorsunuz, deneyime güvenirim...

    Şöyle anlatmaya çalışayım, yoğun trafikte durdunuz araç boşa aldı, frenden ayağınızı çektiğinizde araç 1. vitese geçip ilerlemeye başlıyor bu sırada hafifçe gaza dokunuyorsunuz, araç 5-10 metre gitmeden hemen 2 ye geçiyor trafik yoğun olduğu için gazdan ayağınızı çektiğinizde veya çooook hafif gaza dokunmaya devam ettiğinizde hız çok düşük olduğu için araç 2. viteste sürekli yarım debriyaj yapıyor. Ben bunun için çok yoğun trafikte manuel kullanma taraftarıyım, hafif hafif akan trafikte manuele alıp kendiliğinden 2. vitese geçmesine engel oluyorum, zaten şöyle bir güzellikte var manuel kullanırken kendiliğinden vites yükseltmesi yapmıyor(red line a kadar denemedim) fakat vites düşürmesi gerekiyorsa kendiliğinden düşürüyor. 2008 veya 2009 yılından beri dsg kullanıyorum demiştim şimdiye kadar tamamında bunlara dikkat ettim hiç birinde dsg patlamadı belki de ben çok kısmetliydim, hatta ilk kullanmaya başladığım 1.4 tsi dsg nin canını çıkarıyordum.

    • Beğen 1
  2. 2 saat önce, Ahmet Dursun said:

    Dsg kullanımında tüyolar ve ömür uzatmak adına yapılması gerekenler nelerdir? Biraz araştırdım ama içimden bir ses "en anlaşılır buradan cevap alırsın Ahmet" diyor ^_^

    Araç; eşime aldığım (ama Focus'umdan sonra kendime ait asla hissedemeyeceğim) Seat Leon 1.2 Tsi Dsg

    Ansızın Vag Grubuna dahil olduk, umarım pişman olmayız :blink:

    Hayırlı olsun, sürekli yetkili serviste bakım yaptırın 3 kez de bozulsa garantiden hallediyorlar bu konuda kafaya takılacak bir şey yok. Kullanım esnasında biraz dikkat etmek, olası problemlerin oluşmamasına veya gecikmesine sebep olacaktır. Çok sıkışık trafikte manuel kullanmaya çalışın araç sürekli 1-2 arasında gidip gelmesin, ayrıca bu şanzuman her neden ise tekerler döner dönmez 2. vitese geçiyor ağır ilerleyen trafikte bu şekilde sürekli kullanılırsa yarım debriyajda kalıyor buda balatanın erken bitmesine ve titremelere yol açıyor. Yokuş yukarı durmak gerektiğinde aracı gaza dokunarak dengede tutmaya çalışmayın doğrudan frene basın kavramanın en büyük düşmanı bu. Mekatronik arızalarını çözdüler yenilerde artık bu problem oluşmuyor. Araç durduğunda hiç bir şey yapmayın D de dursun zaten kendisi boşa alıyor. Ben 2008 veya 2009 dan beri dsg kullanıyorum henüz bozulan olmadı üstelik hepsinin şirket aracı olduğunu da belirteyim, yapılan yorumların bir çoğu kulaktan dolma hikayeler çok fazla dikkate almayın, son olarak bu şanzumanın baskı balataya sahip olduğunu bilmeli ve bir gün bu balatanın değişmek zorunda olduğunun farkında olunmalı.

     

    Edit; Garanti bitince satayım derdine de düşmeyin, 2 ay evvel arkadaşıma ait olan 2009 A3 ün mekatronik arızası oluştu garantiden yapıldı, garanti sonrası da servise devam ederseniz sıkıntı yaşamazsınız.

    • Beğen 1
  3. 24 dakika önce, çağlar çetinkaya said:

    Fiyat aldığı fiyata ayrıca sitedeki en düşük fiyatlardan biriydi.hatasiz 45 bindeydi 2012 model 2013 çıkışlı.golf 7 comfortline 60 bine 1 senede ancak verebildi 5-6ay once 

    Orada bir hata var bence ben 2014 ün sonunda sıfır 1.2 comfort dsg golf ü 63.750 ye aldım.

    • Beğen 2
  4. Ben de bugün nihayet elime ulaşan SSD'ye CD'den temiz kurulum yaptım. En fazla 15 dakika falan sürdü kurulum. Windows 8.x'de olduğu gibi Kart okuyucunun driverını kuramadı. Onu da 8.1 driver ile çözdüm aıkıntısız. Nvidia da dahil olmak üzere bütün driverları, yükleyip güncelleştirdi. 6.7 saniyede kullanıma hazır masaüstündeyim  :)

    Lisanslama işi nasıl oluyor.

  5. ...kursta böyle bir şey öğretmiyorlar tabi ki. O arkadaş ya "salladı" kurs'a katılmadı, ya da kurs boyunca uyudu (..ki kış uykusu hesabı iki gün boyunca uyumuş olması lazım) veya bildiğin mankafa ... hiç bir şey anlamamış. 

     

    ...teknik eğitim kurslarında (örnek şanzıman) belli bir prosedür var.

     

    Araç lifte alınıyor, şanzıman/transaxe indiriliyor, tezgaha alınıp komple sökülüyor ... arıza arama / onarım prosedürü gösteriliyor ve sonunda şanzıman araca geri takılıyor. 10 kişilik ( 8 ile 12 arasında değişim yaşanabiliyor ) sınıf en az bir ( normalde iki ) eğitmen ile bu işi defalarca yapıyor. 

     

    Powershift kuru! diyen arkadaş ( o kurs'a gerçekten katıldı ise) en az 4-5 kere o şanzımanın iniş - sökülme - toplanma - geri montaj işlemine şahit olması ve en az bir kere de şanzımanı indirme - sökme - toplama - geri montaj işlemini bizzat yapması gerekiyor.

     

    ...buna rağmen hala sertifikasını aldığı şanzıman için "kuru" diyor ise .... bende söyleyecek fazla bir şey kalmıyor. (bkn. çüş be adam!) 

     

     

    Problem eğitimi alanda değilde eğitimcide ise durum nereye varır acaba. :smiley2k:

  6. Hayırlı olsun araba bulabildiniz mi ? Manüel golf bulmak zor, DSG bulmak imkansız gibi. Varsa şanslısınız. 

     

    Bu arada yeni nesil DSG hem daha başarılı hem de bir yağ değişimi yapıldı. Sorun çıkma olasılığı çok daha düşük . Yine de tavsiyem çok rampalara gireceksiniz fazla yüklemeyin

    Golf focusa göre biraz daha sorunlu sanırım. Benim arabada garantiden radyo değişti. Başka bir arkadaşta manüel şanzıman değişti, arabanın kapısında menteşeyi tutan  somun diş yemiş tüm göğüs söküldü o somun değişti vs vs.. 

     

    2015te 1.2 tsi 110 bg 1.4 tsi 125 bg olacak. Ancak 1.2 nin tüketimi 0.1 artıyor . Şu anki hali bence  yeterli. Beygire takılmayalım, torkta değişiklik yok. 

    Ben hala 1.4 tsi 122 bg DSG high+ULED adaptif bixenon +renkli ekranlı yol bilgisayarı hayalindeyim ama  fiyat 80bin oluyor yavvv

    Sağolasın, beygire takıldığım yok çok önemli değil.

    Cepten çıkacak para varmış demekki, var mı dedim varmış.

    Ford ta az mı sorunlu daha doğrusu hepsinin bi sorunu var, Focus un kapı fitili 4 kere yapıştırıldı satarken yine açıktı, sabahları çalışınca dizel di mübarek, el freni kabzası 2 kez kırıldı en sonunda oturduk arkadaşla metalden özel tırnaklı parça yaparak çözdük olayı. Demem o ki bence problemsizler capon diğerlerinde çıkıyor birşeyler.

    Bunuda biraz daha kassak oraya gelecek zaten. :P

  7. Golfte elektronik elfreni ve auto hold da olunca inan DSG ile kullanmak inanılmaz konforlu ve kolay. Golfteki  auto hold bildiğimiz hill holder lardan değil. Mekanik elfrenli araçlardaki hill holder belli süre mesela 2 saniye tutuyor. Golfteki autohold  ise sen gaz verip hareket eden kadar tutuyor. (manüelde debriyajı bırakana otomatikte gaz verene kadar) . Elektronik park freni de ne devreye alırken ne devreden çıkarırken düğmesine basmana gerek bırakmıyor . Bu nedenle sadece direksiyon + pedallarla araba kullanıyorsun. Muhteşem rahat.  Fakat bu VW grubunun büyüklüğü , her ihtiyaca cevap verebilmesi vs sayesinde oluyor. Golf çok olgunlaştı ve belli bir yaş grubuna hitap eder oldu bence bu grup için konfor önemli. O yüzden Doğuş kafadan tüm araçları elektronik elfrenli getiriyor. Aga ben elfrenli dönerim diyen için al orada rocco var di mi.. Focus öyle değil FORD sever olup kompakt almak isteyen herkes mecburen focus alıyor. Konfor isteyeni de bıçkın delikanlısı da . VWde öyle değil bıçkın delikanlıya rocco, tam premiumluk isteyene A3, bagaj isteyene octavia vs var. Eskiden böyle değildi. Bıçkın delikanlı da golf alıyordu, babaanne de, işyerindei müdür de. Neyse konuyu uzattım. 

     

    Golf 1.2 deki manüel 6 ileri şanzıman çok vites değişimi gerektiriyor. 60-65 de 6 ya çıkıyorsun. İlk başta bana kullanım zor geldi ben bu 6yı nerede kullanıcam dedim ama kısa sürede alıştım. Şimdi en çok 6da geziyorum. Yol durumuna göre atlama yapıyorum 1-2-4-6 , 1-2-3-5 vs gibi.  Focusu o yüzden otomatik istiyordum onda da stop start olmaması, klasik otomatik olması kafamı kurcalamıyor değil.. 

    Evet sonunda sen ve Yakup un söylemi sebebiyle DSG ye terfi ettik, biraz daha hafifledik bu sayede :)

    • Beğen 1
  8. valla bendeki 1.2 tsi düz vites. ben aldıktan 6 ay sonra kayınbiradere benimkinin DSG sini aldık. DSG de ayrı bir dünya imiş. sorunlu morunlu bilmem. comfortline alacağıma midline DSG hatta leon tsi DSG alsaymışım diye pişman olduğum da oldu.

    Hah şimdi kafamı tam bulandırdın, ben zaten DSG ye hayranım. Sorununu falan kafaya takmıyorum sürekli yetkili servisi kullanırsan iyi niyet falan idare edilir.

    Değiştirsemmi acaba, daha doğrusu değiştirirler mi acaba.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.