Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ahmet Özçelik

Üye
  • Toplam İleti

    35
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Ahmet Özçelik tarafından oluşturuldu

  1. 36 dakika önce, Cenk Demirel yazdı:

    Evet, o başlığı da takip ediyorum. Casus fotolarda da görünen o zaten, kullanılan arka aksı da integral link gibi gördüm ama bu konuda henüz net bir açıklama yok bildiğim kadarıyla. İnşaallah altyapısal kaliteden kısmadan diğer eksikleri kapanır ve biz focus severler daha mutlu oluruz :)

     

    zaten alt yapı geliştirmelerinde öhlins mühendisleri ile ford un çalışmaları var . Gelecek nesilde direksiyon hissiyatı da en azından şehir içi daha hafif olursa yolda fena değil . zaten Cruise control hariçi pek elektronik kullanmıyorum. bide yalıtım ses sistemi akustiği de iyi olsa tadından yenmez. Ford elinde ki malzeme stock u bitiriyor  gelecek için yenilenmeler yolda eksilerin çoğu giderilecek. vag cılara selam focusla yola devam :D 

  2. Şimdi, Cenk Demirel yazdı:

    Yapmayın hocam lütfen,

    1.6 tdci manuel makyajlı focus sürücü + tüm sıvılarla birlikte 1343 kg.

    Mondeo 1.5 ecoboost otomatik yine aynı şekilde 1504 kg.

    Mondeo 1.6 tdci manuel yine aynı şekilde 1493 kg

     

    Diğer tüm markaların ( özellikle ortalamanın da üstünde satanlar ) sitelerine bir girip bakın lütfen. Boş ağırlıkları, focus ve mondeo'nun dolu ağırlıklarına denk neredeyse. Bu markların çoğu sürücüsüz ve sıvısız halde ağırlıklarını yazıyorlar. Onlara sürücü ve sıvıları ekleyince focus ve mondeo'nun ağırlıklarından daha fazla oluyorlar. Hele sürücü ve sıvı dahil mondeo'nun ağırlığı şuan d segmentinde ki en hafif araç büyük ihtimalle. Üretici, araç hafiflesin diye yepyeni, aşırı maliyetli ve aynı zamanda çok hafif alüminyum malzeme üretimli bir arka süspansiyon koymuş mondeo'ya. Sizse hafiflemeli diyorsunuz. 

    Çok haklısınız hocam bundan sonrası hafifletmek için zaten artık karbon fiber malzemeye giriyor ulaşılabilir d segmentinden çıkıyor araba :)   ben alt yapı ve üzerinde ki mühendisliği beğeniyorum

  3. 3 saat önce, Volkan Ö. yazdı:

    Arkadaşlar ford %10 ucuz ne demek.
    Şu anda Ford pazarlama müdürü satış müdürü ve direktörü CEO'su toplamış burayı okuyor olabilir. Zam mi yapsınlar :)
    Ucuz felan değil tu kaka Almayın ford falan biz binelim. Muhaaaahaa :)
    Bu arada wag grubunu sevmem ama bence satış başarısının arkasın daki hikaye aşağıda.
    Hatunla geçen hafta çocuğa mont alacağız ismi lazim değil viaport'ta gittik. Dolaştık fiyat performans kalite uygun bisey bulamadık. Hatun'a dedim Herkes LW alıyor oraya bakalım.
    Dediki bütün sınıf ayni montu giyiyor. İstemiyorum dedi.
    Ordan kalktık arabamıza doğru yola çıktık. Solunda mavi sari vs 3 polo sağın da değişik renkte 2 golf onunda başka sağ arkasinda başka başka wag.
    Arabanın bagajını uzaktan kumandayla açtım. Montunu koydum. Dedim hatun hakli herkes alabilir ama ben herkes değilim. Yürüyün Pendik çarşı'ya gidiyoruz.....
    Almayın ford fiyat farkı %20 olsun....

     bencede abi özgün olmak , sürüden ayrı olmak  bir yaşam felsefesi :) wag ın  mekanik el freni bile yok hareket ederken basınca diiit diye ses çıkarıyor bu bile almamak için büyük eksi :D Not: el frenini sadece parkta kullanırım :D yanlış anlamayın :)  

    • Beğen 1
  4. 18.08.2016 - 10:29 tarihinde, Cem Boneval yazdı:

    Hali hazırdaki akü teknolojisi ile menzilin uzatılması çok zor. 

    Çalışmalar hızlı şarj üzerine.

    Geçici çözümlerden biri hibridlerdeki gibi bir yanmalı motorun bu amaçla kullanılması. 

    Diğer bir çözüm ise daha yüksek voltajlı ağların kullanıma girmesi. Söz gelimi Porsche 800V ile çalışıyor ve yarım saatte akülerin %80 şarjını sağlayabiliyor.

    Ama bu seferde bu şebekenin bütün ülkeye dağılması ve kolay erişilebilir olması lazım.

    Bir de bu süper sporlarda akünün tam performansla yapılan birkaç kalkış sonrasında gücünü önemli ölçüde kaybettiği ve ekonomik sürüş dışında bir sürüş moduna izin vermediğini unutmamak lazım. 

    Yani piste çıkınca pek görkemli Rimac üç turdan sonra La Ferrari'den fark yer, on tur sonra da kenara çeker ve çekici bekler. 

     

    Haklısınız Cem bey ama kısa sürede şarj etmek konusunda kısa sürede şarj edilebilmesi için akülere yüksek akım uygulanıyor buda belli bir süreden sonra akünün kapasitesini ve ömrünü ciddi manada bitiriyor.  Birde elektrikli araçların tam kapasiteli kullanımından sonra bataryadan daha çok motor sürücüleri yüksek akımı elektrikli motora dağıttıgından dolayı ısınıyor ve onları korumak için o önlemler alınıyor. 

    Batarya geliştirme konusunda ise değişik çalışmalar mevzut bakınız : yüksek kapasiteli hidroliz 

     

  5. golf 7 çok güzel önden kayıyor mekanik el freni bile yok yoldan çıksan direk bariyer :D vagcılara selam hayatı focuslamaya devam :)

    3 dakika önce, Volkan Ö. said:

     

    Ww plastikleri yumuşak lafını çok duyuyorum. Ben biraz hissizim ne ise yarıyor torpido yada göüslük yumuşak olunca. Arabayı da ben silip temizlemiyorum. Temas noktalarım direksiyon vites pedal. Birde müzik on off.

     

    Cehaletimden soruyorum. Plastik shore (plastikler sertigi için için kullanilan teknik bir terim) değeri düşük olunca ne katıyor hayatımıza.

    daha çabuk aşınıyor 5 yıl demeden soyulmaya devam ediyor abi :)  ben şuna inanmışımdır arabalarda erkeklik dişilik var bence ford da bu ufak tefek sertliklerle böyle bi erkeksi yapısı var avrupa arabaları kırılgan beyfendi :D 

  6. 16 saat önce, Yasin Karapınar said:

    2015 trend x aracıma lpg taktırdıktan sonra vites yükseltme uyarısının çıkmadığını farkettim.aracı benzinde denedim ancak yine çıkmıyor.Bu sistem açılıp kapatılabilir mi? Eğer bir şekilde kapandıysa nasıl açabilirim? Bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim .Teşekkürler.  

    Vites değiştirme uyarısı tork hp diyagramında torkun verilmeye başladığı en alt devirde yanar lpg geçince tork hp diyagramı büyük ihtimal değişmiştir sensörlerde algılanan optimal değer algılamadığından sistem hatası oluşmuş olabilir servise gidip bilgisayara bağlatıp sorunu çözebilirsiniz büyük ihtimal 

    • Beğen 1
  7. 27 dakika önce, Yakup Çağatay said:

    Eski mesajları görünce hoş oluyorum. Ayrıca iki sene önceki 195 bin tl olan araç bu sene 295 bin tl. Neyse konuya döneyim.

     

    Önceden söylemek istiyorum yazdıklarımın hiçbir amacı yoktur :D Sadece bilgi amaçlıdır. Bugün A45 için Mercedes'e uğradığımı RS konusunda yazmıştım.

     

    Şimdi 2016 Model A45 baz aracın vergisiz fiyatı 125,825 TL bizcesi 284 bin TL ama bu cidden boşmuş. Spoiler bile yok bunda.

     

    • AMG Aerodinamik Paket (Spoiler, tampon bıyıkları): 10.425 TL
    • Karbon-fiber dış dikiz ayna: 8.340 TL
    • AMG Exclusive p.: 6.602 TL
    • Alarm P.: 2.849 TL
    • AMG Gece Paketi (Karartılmış cam, krom,bazı yerler siyah geliyor vs): 4.656 TL
    • Ağırlık sensörlü ön yolcu koltuğu: 659 TL
    • AMG motor ve egzoz ses düzeni: 4.517 TL
    • Kırmızı boyalı kaliper: 2.224 TL
    • Akıllı telefon entegrasyon: 2.085 TL
    • Elektrikli hafızalı ön yolcu K: 1.979 TL
    • Hafıza paketi: 2.396 TL
    • Nappa Deri/Dinamica mikrofiber AMG Per. Spor Direksiyon: 4.517 TL
    • Harman Kardon logic 7: 4.759 TL
    • Ambiyans aydınlatma: 834 TL
    • 19'' mat siyah boyajı jant: 7.992 TL

    Bunların tamamı 349.816 TL %3-4 indirim var. 336 bin lira civarı ediyor.

     

    ilk başta konuyu açınca 195 görünce şok oldum evi damı satıp girecektim oratağa  ama baktım 2 yıl önceymiş :( 

  8. Ford Focus yakında otomobil sporlarına girecek gibi  GYMKHANA 8 in sonunda Ken Block yakında yeni araçı olarak gösterdiği Focus Rs Rx eklemişler teknik detaylara yer verilmese de etkileyici rüzgar kanallarıyla oldukça ciğerli bir makina gibi duruyor..  Gymkhana 9 araçı göreceğiz. 

     

    burdan da KEN BLOCK'S GYMKHANA EIGHT: ULTIMATE EXOTIC PLAYGROUND; DUBAI izleyebilirsiniz.

     

     

    Ford-Focus-RS-RX-001.jpg

    ford-focus-rs-rx-2016-ken-block-gymkhana-9.jpg

    Ken-Blocks-Ford-Focus-RS-RX-02.jpg

  9. Japonlar damla modelini kutuya çevirerek 0.20 cd rüzgar dirençine GTR ile indiler toyota da yeni tasarımlarıyla bir nevi onları özeniyor gibi hele corolla da :D Alt düzen ve aktarma da corolla da inovasyon yapmazlarsa durum vasata gidecek gibi rakipleri ilerliyor bknz : Focus :D  ama fanları pek vaz geçecek gibi değil . Toyota marka olarak üretim felsefesi ile bence dünyanın en iyi markası, Corolla yı 6 saate üretiyolardı Sakarya da ki Fabrikası üretimi bizzat görmüştüm şimdi orası toyata nin yeni SUV üretecek konudan konuya atladım yine bakıp görelim diyorum :) 

  10. Merhabalar ,

     

    Memlekete gideli Focus u kullandığım 3 haftadır geceleri durmadan bana selektör yapıp duruyolar nedenini anlamdım. Araçla hep kısalarla ve asla sis farı veya benzeri ışıklandırmalarım açık olmadığı halde selektör yapıp durdular bu olay çok defa başıma geldi . Bir kaç seferlik durum değil ayrıca araçın far yükseklik ayarlarını yaptım hatta serviste de tanıdık vardı onada yaptırdım tekrar ama hala geceleri karşıdan gelenler selektör yapıyolar bende selektör yapıyorum . Bide far biraz dağınık ışık veriyor gibi geldi ama ufuk çizgisi gayet normal duruyor . Sizce bu durum normal mi sorun ne olabilir ? Çok mu güçlü bu focus un kısaları :D Baya rahatsız etti beni araç bu arada 2 aylık daha 

    Teşekkürler

  11. Merhaba focus severler,

    Bir otomotiv tutkunu ve bu sektörün içinde biri olarak ( yakında foruma kendi tasarım ve projelerimi de sizle paylaşacağım ) otomobilleri sadece bir ulaşım araçı olarak değil bir tutkunun ürünü olduğu kanısındayım .  Sürüş zevki önemli :)

    Dün yolda giderken park halinde F20 118i görünce dayanamadım hemen yanına çektim. Arkadan itişin en küçük temsilcisi benim en sevdiğim otomobillerden birisidir kendisi :)  

    Size şunu sormak istiyorum hayalinizde ki arkadan itiş ve ön çeker hangisi :) benim hayalimde ki üretimde benim el emeğim mühendislik eserim... Ama şimdilik resimde kiler ( Ford Focus 3.5 Trend X ( Babamın arabası ), Bmw (F20) 118i sahibini bilmiyorum )

     

    56afdab26ba2a_aklarm.jpe.4592cdcb615ac09

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.