Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Alper Karakuyu

Üye
  • Toplam İleti

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Alper Karakuyu tarafından oluşturuldu

  1. 1 senedir besafe kullanıyorum. diğer koltuklara göre artısı koltuğun yüksek konumlandırılmış olması. dolayısı ile çocuk araç içinde sıkılmıyor dışarıyı rahat izleyebiliyor ve uzun süre oturabiliyor. besafe yıllardır en güvenli oto koltuğu seçiliyor. linkteki modelini kullanıyorum. aynı modelin isofiksli olanı ile fiyat farkı çok olduğu için bu modeli aldım. emniyet kemeri ile sabitlenmesi ise güven veriyor hiçbir sıkıntı yok. tavsiye ederim.

    • Beğen 1
  2. 3 saat önce, Ahmet tunçer said:

    Sizin baktıgınızda gözle görülüyormuydu?

    araç geldi ve o uğultu yani üfleme sesi daha da arttı gaza bastıgımda ancak kaputu açtıgımda bir yağ sızması oldugunu gördüm acaba bu yapabilir mi turbo ile alakası varmı yok mu bilemiyorum.

    20160518_225642.jpg

    20160518_225648.jpg

    20160518_225659.jpg

    20160518_225722.jpg

    20160518_225725.jpg

    Benimde gaza bastıkça üfleme iyice artırıyordı ve o parça bildiğin çatlağı bariz belli oluyordu. Sizin o parça sağlam görünüyor alt tarafında çatlak yoksa tabi. Yağ birikintilerine gelince enjektörden kaynaklanıyor. Oring ve pulları değişecek basit ve maliyetsiz birşey üfleme sesinin orayla alakası yok.

    Bu arada dediğim parça sert plastik olduğu için el yordamıyla altında çatlak olup olmadığı anlaşılmaz.alt tarafında oyuntunun içinde çatlak olma ihtimali yüksek o parça sökülmeden anlaşılmaz. Sökün o parçayı öyle bakın.

  3. Bir saat önce, Ahmet tunçer said:

     

    şu körüklü boruyu kontrol ettim ama gözle görülür bişi yok diğer hortumuda kontrol etttim onda da gözükmüyor araba boluda şuan gelsin daha özenle kontrol etcem dediğiniz bölgeleri götürdüğüm tamirciler sözde kontrol ettiler hortumlar sağlam turbo değişmesi lazım falan dediler

    ok o parçanın heryerine iyice bakın.  inş. o parçadır problem çıkaran 100 liraya halledersiniz

  4. emin misiniz kaloriferden geldiğine. aynı üfleme sesi benim aracımda da geliyordu. önce kaloriferden gelen üfleme sesi sandım. meğerse aracı çok zorlamaktan turbo hava emiş plastiği çatlamış oradan çıkan basınçlı hava ön kaputa alttan çarpıyormuş. bende farkedemedim. daha sonra çatlağı bulduk kaynak yaptırdık dikiş tutmadı değiştirdik bizde. parçanın fotoğrafını aşağıya yüklüyorum. bu parçaya kesin baktır yüzde 80 problem bu parçada.

    FOCUS-TURBO-HAVA-EMIS-PLASTIGI-16-TDCI-20052010_13561_large.jpg

    jVMpL.jpg

  5. 3 dakika önce, Serdar Eryürekli said:

    Durduğu yerde ard arda bir kaç kere basılınca her araçta şişyor diye biliyorum. Birde bizim Mondeo'da bazen dediğiniz gibi ilk binişte bile sert oluyor (otomatik vites ama) Normal gibi.

     

    12 dakika önce, Murat Kavuk said:

    Normali zaten bu değil mi? Fren motor çalışınca yumuşar. 

    araç stop halde iken bir kaç kere basınca sertleşir onu biliyorum. fakat ben hiç basmamama rağmen araca binince sert vaziyette buluyorum. dediğiniz gibi bir kaç kere basınca sertleşir ben hiç basmadan sertleşmiş oluyor.

  6. Arkadaşlar 2011 2.5 kasa dizel focusum var. 3-4 gündür sabahları aracıma oturuyorum henüz çalıştırmadan bir bakıyorum fren taş gibi şişmiş. çalışınca yumuşuyor ve kullanırken herhangi bir sıkıntım yok. yalnız stop halde iken 2-3 saat sonra bile araca binsem fren yine şişmiş vaziyette buluyorum. bu bir sorun mudur sizlerde durum nasıl bunun için servise gitmeli miyim?

  7. 35 dakika önce, Cevat Topaloğlu said:

    Arkadaşlar motor bugün tamamen söküldü.Ardından yapılan ölçümler sonucu motor yataklarında aşırı boşluk olduğu tespit edildi. Usta dilersem sadece piston ve sekman takımı değiştirerek maliyet olarak ucuza kaçabileceğimi söyledi. Ama bunun pek sağlıklı olmadığını ve bu işlem sonucu yarım motor olarak devam edebileceğimi söyledi. Yarım motor sonucu ise sürekli yağ yakma ve gaza yüklendiğimde duman atma olacağını ve bunun yanında motorun şakırtılı çalışacağını belirtti. Bunun yerine komple yatak,gömlek,piston ve sekman değişiminin daha sağlıklı olacağını ve motorun ilk günkü haline geleceğini ama bununda en az 3000 liraya mal olacağını söyledi. Sonuç olarak bende motorun komple yenilenmesini istedim. Yarın malzeme ve motor işçiliğinin net maliyetini çıkaracaz. Merak edecek olanlar için herşeyi fiyatıyla beraber tek tek yazacam. 

    3000 lira ise bedava Allahtan araç dizel değil bırak rektefeyi bizim araçlarda sadece enjektörve turbo gitse en az 5-6 bin lira geçmiş olsun. ustalık iyi ise motor düzen tutar inş. eskisinden iyi olur.

    • Beğen 1
  8. On 18.06.2014 at 11:16, Ruhan Muslu said:

    Yeni bi konu açmak istemediğim için bende buradan yazıyım dedim. Naci gibi dün 2009 1.6 Tdci 90Hp sedan aracıma proğram attırdım (chip deniyor ama aslı yazılım). Fotoğraf çekemedim, aslında biraz da ucuz yollu olunca (normalde 600-650TL civarında yapılıyor, ben 400TL ye yaptırdım)makinaya falan da bağlamadılar,  yani dost aracılığı ile yaptırdım. Gözlemlerimi anlatmak istedim düşünen arkadaşlara fikir olsun dedim. Daha önce kılima çalışırken aracın yüksek viteslerde (3-4-5) kendini toparlaması baya uzun sürüyordu, uzun yolda yokuş çıkarken önüme çıkan araç yüzünden ayağımı gazdan çekip frene bastıktan sonra da gaza tekrar basınca, aracın kendini toplaması baya uzun sürüyordu.Söylediklerine göre proğram yurt dışından geliyormuş, %25-28 arasında bir performans artışı yapılıyor denildi, buda 90Hp nin 115Hp olması demek miş. Herkesin istediği gibi yapılmadığını ve onların aracın orjinal proğramına bakılarak, aracın turbo suna ve motoruna zarar vermeyecek kadar oynandığını söyledier. Bende bu arada yetkili serviste çalışan arkadaşımı aradım, ona danıştım  oda zarar vermediğini ancak ARABANIN ARIZA KODLARINI İSTEDİĞİMİZ ZAMAN GÖRÜP GÖREMEDİĞİMİZİ SOR DEDİ, onunla ilgili de sorun olmadını ve arıza kodlarının istenildiğinde görünebildiğini söylediler, bazı proğram larda arıza kodları görünmeyebiliyormuş ve bunun garantisi alınmalıymış. Proğram atıldıktan sonra herhangi bi problem yüzünden eğer makineye bağlayıp aracın orjinal proğramı yeniden üstüne atılırsa eski proğram siliniyor ve araç fabrika haline geliyor denildi, benim arkadaşım olduğu için bana 1 yazılım daha yükleme gerekirse, ücret almayız dediler, bende baya rahatladım, tekrar 400TL vermek var işin ucunda :).Şimdi gözlemlerimi anlatıyım:

    Proğram atıldıktan sonra: Kılima açık iken bile araba sanki kılima kapalıymış gibi oldu, baya istekli ve seri, devir daha hızlı dönüyor hele 1-2 viteslerde inanılmaz hızlanıyor, 5. viteste kılima açıkken 100 le giderken gazı kökleyince de 110-120-130 hemen çıkıyor. Kılima kapalı iken normal sürüşte, 3. viteste 2000 devirde gazı kökleyince de insanı baya koltuğa bastırıyor, sanki 2. vitesteymiş gibi davranıyor araba. Dün akaşam boş bir yolda oğlumla 0-100 arası hızlanmayı ölçtük 11-12 sn. gibi bir zaman da çıkıyor. Yaptıracak olan arkadaşlar düzgün bir yere ve garanti veren yere, gönül rahatlığı ile yaptırabilirler. Ben çok memnun kaldım iyiki yaptırmışım diyorum. Yakıt işine gelince, dün yaptırdığım için henüz bakmak mümkün değil ama bir gerçek var; araba ne kadar istekli bas gidiyim derse, insan da o kadar keyifli kullanıp gaza basıyor ve doğal olarak da araç fazla yakıyor, ne kadar para o kadar köfte :), normal sürüş te yakıtın değiştiğini sanmıyorum ben, şimdiden çoğu zaman arabanın gücü hoşuma gittiği için bu gücü hissederek kullanıyorum, zaten önceden de 3000-4000 nin altında vites atmıyordum araba seri gitsin diye ama bişey fark ettim şimdi, yüksek vites te ve düşük devirde daha güzel topluyor ve daha çabuk hızlanıyor, bu yüzden de yüksek devir gereksinimi kalmıyor. Herkese tavsiye ederim özellikle 90Hp olan araçlar için çok ideal, 109Hp olanlar zaten seri onlara da %25-28 artış yapılınca 140Hp oluyor ama arabanın Aerodinamik yapısı ona göre olmalı fazlası zarar....Birde biraz daha fazla siyah duman atabiliyor bazen dediler ama bende öyle birşey olmadı, zaten dizel araçta siyah duman vardır özellikle gaza fazla asılınca,buda çok az daha arttı. Zaten gücü hissetmek için gazı kökleyince oluyor bu durum, normal kullanırken hiç bir sorun yok. :sofeer:

    iyide 0-100 arası 11-12 sn oldu demişsiniz bu rakam iyi bir rakam değil bana göre zaten şuan 10-11 civarına sahibiz

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.