Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Halil Yıldız

Üye
  • Toplam İleti

    39
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Halil Yıldız tarafından oluşturuldu

  1. 04.12.2017 - 00:08 tarihinde, Enes Kılıç yazdı:

    Selamlar

     

    Konuyu hortlatıyorum ama bugun aynı şey benim de başıma geldi. Araç 1.6 benzinli powershift trend x. Arabayı temizlerken kapılar ve bagaj açık kaldı bir süre ve sonucunda aküm bitmiş. Takviye yapıp canlandırdık. Fakat bu sefer Şanzıman arızası servise gidin uyarısı vermeye başladı. Hem akü şarj olsun hem şanzımanın durumuna bakmak için biraz turladım, şanzımanın kafası acayip karışmış. Şu sorunları farkettim; S modu deaktif olmuş, D modu ise S gibi çalışıyor.+ - tuşları da çalışmıyor. Sanırım 4.vitese kadar geliyor ve vites yükseltmiyor. 1den 2ye normal geçiyor, 2den 3e de biraz yüksek devirde geçiyor ama çok anormallik hissettirmiyor. Asıl sıkıntı 3. viteste başlıyor, devir 4000de iken üst vitese geçiyor. 4.vitesten de 5e geçmiyor. Böyle bağıra bağıra geziyoruz yani. 3500-4000 devir civarında 70 km saat hızla gidebiliyorum daha da hızlanınca devir 6000 civarına kadar geliyor ama ısrarla vitesi yükseltmiyor. Tüm bunlar akünün bitmesi ve bizim takviye yapmamızdan mı kaynaklı. Bahsedilen yöntem ile silinince tüm bu problemler yok olacak mı? Ne tavsiye edersiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

    Imjg

    --2 dakika sonra eklendi--

    Enes kardeş bugün yazdıklarının aynısı başıma geldi . Benim akü 3 ay önce yenilenmişti. sizde nasıl sonuçlandı olay .bayramın ortası her yer kapalı cvp verirsen memnun olurum

     

  2. Yeni yaşadığım bir tecrübemi aktarayım bilgi olarak bir kenarda dursun. sağ arka tekerin oradan şangırtı şeklinde sesler geliyordu. tamirciye gittim, hareket halinde dinledik bulamadık, tamirci camdan sarktı bulamadık, arka koltukta oturup dinledi bulamadık, bagajı boşalttık bulamadık, hatta tamirci arabadan indi ben yanından çukurlara girerek geçtim yine bulamadı, aradık taradık kaynağını bulamadık. son çare amortisör olabilir deyip sipariş verdik. 2 hafta sonra amortisörü  taktık ama aynı ses yine var. son olarak tekeri sökeyim dedi tamirci, meğerse kapaklı bijonlardaymış biri gevşerse hafif tınlama oluyordu ama hersi birden gevşerse bildiğiniz parça kopmuş sağa sola çarpıyor gibi ses ortaya çıkıyor. Saygılarımla.

    • Teşekkür 2
  3. Merhaba arkadaşlar; aracım 2012 focus PS benzin + lpg li 100.000 km.  1.5 yıldır sabahları manifoltun ordan patırtı sesi geliyordu, araç stop edecekmiş gibi devir düşürüyor sonra düzeliyordu, aşırı çiğ benzin kokusu geliyordu, çekişte düşme vardı, hareket halinde ayağımı gazdan çekince hafif silkeleme yapıyordu. nihayetinde 20.04.2018 de yani 4 gün önce ankara'dan bolu'ya dönerken arıza lambası yanıp sönmeye başladı ve araç çok şiddetli silkeleme yapmaya başladı.şansıma dinlenme tesisine 1 km mesafedeydim. bobinden şüphelendim, kabloları tek tek kontrol ettim ikisinde tepki vermeyince bobin olduğunu düşündüm. yinede riske girmeyerek kasko şirketinden çekici talep ettim. (ek bilgi: araçta birden fazla kişiyseniz kasko çekici hizmetinin yanında yolcular için de araç tahsis ediyor, biz 4 kişiydik ayrıca araç gönderdiler) bindirip bolu'ya getirdik usta bakar bakmaz supaplar gitmiş dedi. bu gün teslim aldım aracı. subap + triger seti+yağ bakımı+tüm balatalar 2.250 tl tuttu. test ettim gayet düzgün ve sessizleşmiş motor, çok rafine bir sürüş hissi verdi bana. şimdilik sıkıntı yok olursa yazarım. saygılarımla.

    • Beğen 1
    • Teşekkür 1
  4. 50 tl lik benzin alınca her şey yoluna girdi :) son 20 gündür kavrama için arabayı servise bıraktığımda servis ikame araç olarak sıfır km mondeo 1,5 160ps tit. vermişti 10 gün onu kullandım diğer 10 gün de kardeşimin honda civic ini kullandım, galiba farklı araçlar kullanınca ibreye bakış açımda kaymalar oldu :):) verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.

  5. 1 dakika önce, Ömer Şen yazdı:

    Benim izlenimlerime göre o ışık depoda örn 5litre yakıt kaldığında yanıyor ve hep aynı kitre kaldığında ibre aynı yerdeyken yanıyor fakat;
    Benzinliğe kalan mesafe diye adlandırdığım yol bilgisayarındaki mesafe uyarısı son bikaçyüz km deki sürüş durumunuza göre (yüksek-düşük hız, ani ivmelenme,durkalk veya sabit gazla uzun yol) tahmini mesafeyi gösteriyor.
    Hatta şöyle örnek vereyim,
    Benim aracımda ışık yandığında kalan mesafeye baktığımda 80km göstermişti, tabi ikazı görünce hızımı düşürüp düşük devir ile benzinliğe kadar 30kilometre gittiğimde kalan mesafenin hiç azalmadığını aksine arrrığını gördüm yakıt için durduğumda kalan mesafe 88km gösteriyordu.

    Bence bu tamamen son kullanım verilerine göre depoda kalan yakıtı ne kadar mesafede tüketeceğinizi gösteriyor

    peki sizce resimdeki ibrenin durduğu yere göre lamba erken mi yandı yoksa  tam kıvamında mı yandı ?

  6. Merhabalar arkadaşlar değerli fikirlerinize ihtiyacım var; 1 hafta önce serviste kavrama değişimi gerçekleştirdim ustalar motora yeterince benzin gönderilemediğinden, benzin deposunun sökülmesi gerektiğinden bahsetti ancak ben kavramanın öncelikli olduğunu, daha sonra halledeceğimizi belirttim. (benden habersiz bir müdahalede bulunup bulunmadıklarını bilmiyorum) aracı teslim aldıktan sonra benzin uyarı ışığı  erken yandı. Depoda benzin ve menzil olmasına rağmen sönmüyor. İbre değişmiyor ancak menzil ise sürekli yükselip düşüyor. 16 km ye kadar bile düştü. (araç LPG li) Ekteki resimden ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz. saygılarımla.

    benzin göstergesi.jpg

  7. Merhabalar; beninde bagaj lambası yanmıyordu lambayı söktüm ancak üzerinde değişiklik yapılması çok zor, lambayı  dağıtırken bir çok tırnağı kırıldı, içinde üç tane daha önce hiç görmediğim mini led var.  ölçtüm biçtim bir led patlamış, ledler birbirine bağlantılı, biri patlayınca diğerlerine elektrik gitmiyor,  patlak olan ledi değişmek isterken yanlışlıkla diğer ledlere  adaptörden direk 12 v verdim böylece hepsini patlatmiş oldum :) , sonra elimdeki basit şerit ledleri lambanın içine monte ettim, gaye güzel oldu ancak ozan beyinde tecrübe ettiği gibi sürekli kızarık yanmaya devam etti. buradan çıkacak sonuç lambanın içindeki bir sürü devre elektronik parça vs. kendi kendimize uğraşıp tamir etmeyelim yada yan sanayi almayalım diye emek harcanarak hazırlanmış bir sistem. kısacası uğraşmayın servisten orjinalini alın, eskisini de atmayın ki yenisi arızalanırsa ledlerini bir elektrikçide değiştirerek kullanabilesiniz.    

    • Beğen 2
  8. Merhabalar değerli Focus sever arkadaşlar; başıma gelen bir sorundan ve çözümünden bahsedeceğim. Frene hafif basınca ön taraftan tık tık tık ses geldiğini farkettim ve geçer mi acaba diyip bir süre bekledim ancak geçmeyince sanayideki ustama gittim. o da test etti ve önden geliyor tekeri söküp bakalım dedi. söker sökmez elini balata papucuna attı ve ileri geri hareket ettiğini gördü. balataların yeni olduğunu belirtmeliyim. balatayı çıkardı ve karşı dükkana girdi, kenar kısmına iki punta attırmış, yani kaynak makinasıyla  iki küçük dokunuş yapmış. zımparayla biraz düzelttikten sonra yerine taktı ve sorunu böylece halletti. aşağıdaki temsili resimler daha açıklayıcı olacaktır sanırım.

     

    mevcut balata pabuçu frene hafif bastığım zaman ok ile gösterdiğim yerlere değerek ses yapıyordu.

    Fren-Diski.jpg

     

    bu resimde ise tamircinin kaynak makinasıyla yaptığı minik dokunuşları ok  ile belirttim. bu durum umuyorum ki benzer sıkıntısı olanlara çözüm aşamasında bir fikir verecektir.

    DiskFrenBalata.jpg

     

    • Beğen 5
  9. Yıl 2006 ford fusion 1.6 tdci almışım keyfim yerinde. 1 ay sonra tık tık tık ses geliyor bir yerlerden, çok aradım ama bulamadım, ben de  servise gittim. arabadaki herşeyi boşaltıp yola çıktık yine ses var. geldiği yönü tespit ettiler. sağ taraf A sütunundaki kaplamayı söktü, içinden anten kablosu geçiyor, onu sütuna bantla sabitlemişler, bant zamanla yapışkanlık özelliğini yitirmiş ve sütuna çarparak ses yapıyor. o kablo hala oradan geçiyor olabilir bakmakta fayda var.

  10. Bir dönem bende yaşadım aynı sorunu; durunca D den direk P ye alarak stop ettikten sonra sabah P den D ye almakta zorlandığını gördüm, bir iki defa tekrarlayınca şanzımana yük bindiği için bu sıkıntının olduğunun düşündüm ve aşağıdaki anlattığım yöntemi uyguladım ve bir daha sorun yaşamadım. Yani durunca önce N ye al el frenini çek ve ayağını frenden çek, araba boştayken yük el frenine binsin, tekrar frene basarak P konumuna al, sıkıntının ortadan kalkacağını düşünüyorum. bir süre tekrarlarsan elin artık buna alışır zorlanmazsın. Yükü N deyken el frenine vermezseniz, P deyken frene basıyor olsanız bile el frenini çektiğinizde araç bir iki santim hareket edecek ve  P konumunda yüke binecektir. umarım bu yöntem işinize yarar.

    • Beğen 2
  11. On 10.02.2016 at 10:54, Ömer Sakallı said:

    megan 2 kullanıcısıydım şimdi  2012 syt focus 3 aldım  dişli yollarda içeri çok ses alıyor (kartipi lastik var üstünde )hepsindemi böyle bu kadar ses alıyor birde arka susuturucu dıştan çok görünüyo gizleme şansımız varmı tşk şimdiden

     

    Merhabalar Ömer Bey; bende 2004 Megane 2 dinamik modelinden 2012 focus 1.6 PS Tit. a geçtim, yol sesi megane göre gerçekten fazla, çevremdeki megane kullanan tanıdıklarımda aynı şeyi belirttiler.  geçen hafta yazlık lastikleri taktım seste çok bir değişme olmadı. Ford a geçişten sonra konfordan ödün verdiğimi ama güvenlik konusunda sınıf atladığımı fark ettim.(şimdiki aracımda xenon far, lastik basınç göstergesi vb. donanım maalesef yok)  Arkadaşların da dediği gibi "araç bu" tadını çıkarın. 

  12. Oturduğum ev dik bir yerde, bir ay önce boluda yoğun kar yağışlarının olduğu zamanda (yerde 20 cm kar vardı) rampayı çıkayım dedim ama mümkün olmadı. tırmanışa başladığında gaza 4-5 bin devir çevirerek yüklendim, araba gazı kesti 2000 devirde sabitleyip rampanın ortasında kaldı, düşük devirde de denedim nafile, diğer gün YB dan sürücü destek kısmını kapatıp şahane bir şekilde çıktım. bu durumu bir ay içerisinde 3 defa farklı eğimlerde yaşadım, her seferinde de sürücü desteğinin karda sürücü kösteği olduğunu bizzat yaşadım.    

    • Beğen 1
  13. Arkadaşlar buğün serviste otomatik vites güncellemesi yapılırken yetkiliye lastik basınç olayını sordum, ben yapıyorum abi ama sistemin mevcut olduğu bir araba lazım, ondan kopyalayıp ekliyorum dedi. bazı parçaları söküp takmaktan bahsetti anladığım kadarıyla yaptığı yöntem biraz emek istiyor. gayri resmi yöntem daha kestirme ve ucuz. 

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.