Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Hikmet Arifoglu

Üye
  • Toplam İleti

    4
  • Katılım

  • Son ziyaret

Hikmet Arifoglu tarafından yazılan her şey

  1. Merhaba Emre Bey, Geçen aracın turbo emiş kısmını açtığımda yağ kaçırdığını gördüm. ve gaza basıp bıraktığımda turbodan yağsız çalışıyormuş gibi ses geliyor. Zaten el ile rotor salgı kontrolü yaptığımda da bana göre fazlaca boşluk var. Gemi turbolarında bu kadar bile yok kaldı ki gemi turboları hem daha düşük devir. Galiba turbo tamir kiti bulup yaptırmam gerekecek tabii turbo milinde aşınma yoksa...
  2. Teşekkür ederim. Baran bey, dün turbo üzerinde yapmış olduğum incelemede turbo yataklarının genişlediğini ve bu genişleme yüzünden emiş kısmından yağ attığını gördüm. Turboyu komple değiştirmek istemiyorum. Gemi makine turboları ile uğraşan arkadaşlarım var. Bu yatakları değiştirip değiştiremeyeceğimi öğrenecem. Çünkü geÇen yıl bir arkadaşımın 1.8 T passat arabasının turbo yataklarını ümraniyede bir yerde değişmişti. eğer böyle bir imkan varsa fazla masrafa girmek istemem. İlginiz iÇin teşekkürler.
  3. Merhaba Arkadaşlar. Bende 2006 model 1.6 tdci focus var. 110. de aldığım araç şuan 130. kmde aldığımdan bu yana 2 defa aracın periyodik bakımını yaptırdım 2. periyodik bakımdan sonra değiştirilen yağın 5-30W olması gerektiğini öğrendim. ama değiştirilen yağ 10-40W. bunu öğrendikten sonra daha yağı değiştirmeye fırsat kalmadan motorun sesi değişti.özellikle 2000 devirden sonra motor çok bağırıyor ve sanki motorun gücü düşüyor gibi vites değişmelerinde gaza basıldığında araç önce gaz yemiyor ve sonra hızlanmaya başlıyor. tabii hızlanma denilemez. Bu durum her zaman olmuyor bazende hiç düzelmiyor. Tabii bu arada ben yağı, yağ filtresini hava filtresini değiştirdim. ama sesde herhangibir değişme olmadı. Bi tamirci arkadaş 1000 km sonra tekrar yağı değiştir düzelir dedi ama yapmadım. Siz tecrübeli bilgili arkadaşlara danışmak istedim. Bu başlık altında yazılan cevapları okudum. Emre arkadaşın problemine benzer bir durum var ve gaz verip bıraktığımda sanki üst kapak civarından cık cık diye bir ses geliyor. Ama işin ilginç tarafı her zaman yapmaması. Servise gitmeyede korkuyorum. Lütfen yardım edermisiniz.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.