Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Kalmış

Üye
  • Toplam İleti

    69
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Mehmet Kalmış tarafından oluşturuldu

  1. Aracı teslim aldığım gün titreme yapmıştı ancak ertesi günden beri kullanıyorum titreme kayboldu. Kavramadan sonra son çıkan yazılım atılmış olsa gerek, araç tepkilerime daha çabuk cevap veriyor gereksiz vites değişimleri yapmıyor. Bu arada Aracımın normal garantisi 2018 martta dolacak tüm işlemlerim garanti kapsamında halledildi hiçbir sorun yaşamadım. Teşekkürler izmir otokoç.

  2. Merhabalar aracım 2015 model 1.6 focus powershift. Aracım kalkışlarda 1 den 2 ye geçerken silkeleme yapıyordu. İzmir otokoç servisine götürdüm ve kavrama değişimi olacağı söylendi ve değişim yapıldı. Aracı bugün aldım. Silkeleme olayı gitmiş geçişler gayet güzel ancak Eve gelirken ışıklarda durduğumda frene tam bastğımda titreme oluyor bu 5 10 saniye arası kadar sürüyor sonra geçiyor. Devire bakıyorum 1 in altına inince titreme kesiliyor. Frene tam basınca kavrama ayrılıyor kendini boşa alıyor diye duymuştum acaba kavrama yeni olduğu için mi yapıyor bunu yoksa anormal birşey mi tekrar servise gitmelimiyim ?

  3. Merhabalar dün serviste aracıma bakım yaptırdım. Faturada değiştirilen yağa baktım Ford formula d trans 5w30 yazıyordu. Netten bu motor yağı satışı yapan bazı sitelere baktım dizel araçlara için yazısını gördüm. Benim aracım 1.6 benzinli sıkıntı yapar mı? Çok km yapmadım yarın servisi arayacağım. Olayı büyütmem gerekir mi yağı değiştirmelerini istemelimiyim ?

  4. Hazır kapıdan konu açılmışken. Focus 4 HB aracım var. Geçenlerde AVM otoparkına girerken güvenlik görevlisi bagajı kapağını açamadı. Bana içerden açmamı söyledi, ben de içerden açılmıyor orada düğme var dedim. Sonra bir şans eseri dugmeyi buldu açtı. Bizim araçlarda bagaj kapağı içerden açılamıyor mu. Neden böyle yapmışlar ki.

  5. Merhabalar aracım benzinli 1.6 powershift. Benzinli powershiftler kuru tip oluyor öğrendiğim kadarıyla. Peki bu şanzımana bakım yapılması gerekiyor mu? Mesela 3 yıl/ 45 bin bakımında otomatik vites sıvısı ve filtresi değişimi yazıyor ancak bunun dizel motorlu modeller için olduğunu belirtiyor. Kısacası benzinli powershift aracımın vites kutusu bakım gerektiriyor mu? Not: bulunduğum ildeki ford servisi 8 bin kmdeki aracımın 1 yıl bakımında bujileri değiştirmeye kalkıştı. Bakım tablosunu gösterdim bu seferlik değiştirmeyelim dedi vazgecti.. Amacım benim araç bakımı hakkında en azından değişecek ekipmanlar hakkında servisten önce bilgilenip mudahale etmem :/ teşekkürler

  6. Bu ürünlerin hiçbirisi focus 3.5 e olmuyor bende çok araştırdım. Serviste gösterilen yuvaya tam oturuyor ama cılız  kalıyor. En sonunda muradıma erdim Tan Oto Ford Ankara böyle birşey yaptırmış arka koltuk için ama on kol dayama olarak kullanıyorum iki koltuk arasına cuk diye sıkıştı buda benim kol dayamam tavsiye ederim. Fiyatta 50 60 tl gibi birsey olmasi lazim.

    20160816_180443.jpg

    20160816_180458.jpg

    20160816_180507.jpg


    Orta konsoldaki bardaklıkları kapatıyor. Çok işlevsel degil gibi.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.