Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Tekleme,uyarı Işıkları


Osman Köker

Soru

Merhabalar,

 

Arabam : Focus 1.6 Diesel otomatik vites (cvt) 2006 model GHİA ,136.000 KM.’de.

Geçen gün sabah her zamanki gibi çalıştırıp yürüdüğümde beş yüz metre filan sonra araç  kendiliğinden yığıldı,gaz yememeye başladı.Sağa çektim,baktım araba stop etmemiş çalışyordu.Göstergedeki minik kırmızı ışık yanıp söndü.Kendim stop ettim.Bir süre bekledim ve çalıştı.Normal olarak seyre devam ettim.

 

Bir sonraki gün aracı otoparktan aldım,yüz elli metre sonra durdum.Bagajdan bir şey almam gerekiyordu.Araçtaki bir arakadaşım bagaj kapağını açtı.O esnada ben direksiyonda olduğum için göstergedeki ışıkların çoğu (ABS lambası,şarj lambası filan) yandı ve bilgisayarda normal olarak “bagaj açık” uyarısı yazdı.Bagaj kapandı,sol arka kapı açıldı,yine aynı lambalar yandı söndü.Bilgisayarda “arka arkaya “yakıtta suvar”, otomotik vites kutusu arızası”, “Fren arızası” bir sürür uyarı yazıp yazıp değişti.Stop ettim.Tekrar çalıştırmak isteyince tık bile demedi.Servisi aradım,tam servisle konuşurken bir daha denedim,çalıştı.Normal devam ettim.Servise gittim.Araç bilgisayara bağlandı,beş değişik arıza gösterdi. Usta, arızaların bir tanesinin buna sebep olduğunu,bunun hangisinin olduğunun ise tespitinin imkansız olduğunu,arızaları sileceğini,bir daha sorun yarattığında derhal aracı getirmem gerektiğini söyledi.Bir gün geçti,halen bir sorun çıkmadı. Acaba yorumlarınız ne olabilir?

Saygılarımla…

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 2 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Tekrar merhaba,

Bahsettiğim arıza bir daha tekrar etti;servise uzak olduğum için götüremedim hemn.Sonra servise durumu ayrıntılı olarak izah ettiğimde,arızaların üzerinde hiç durmaksızın  yüzde doksan göstergede sorun olduğunu söylediler.Yakında götürmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.