Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Benzinli Focus 3' ün yokuş performansı hakkında bilgi lütfen

Featured Replies

• Yanıt 44
  • Görüntüleme 14,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yanıtlama zamanı:

FIII'e hele de dizeline fiyat konusunda denmedik laf kalmadı. Şimdi de EcoBoost neden dizelden daha ucuz sorusu aklımı kurcalıyor doğrusu. Üstelik bana göre yeni bir teknoloji de değil. Araştırın bakın. Sadece isim farklı.

Eski teknoloji değil bi yanlışınız var turbosu farklı borg wagner diye bişey ama dizellerde hala garret kullanılıyor. Araştırdım ecoboost hakkında eski teknoloji diye bişey göremedim ve zannetmiyorum.

1.6 ecoboostlarda neden powershift yok vw 1.4 motora dsg koyarken ??

Yanıtlama zamanı:

Tabi ki de böyle düşünürseniz değil. Tdci o zaman 20 yıllık oluyor ..

Biz FORD VE FOCUS için YENİ TEKNOLOJİ diyoruz ki BÖYLEDİR.

Tamamdır Boss. Yanlış anlamışım. Eyvallah... :D

Yanıtlama zamanı:

Eski teknoloji değil bi yanlışınız var turbosu farklı borg wagner diye bişey ama dizellerde hala garret kullanılıyor. Araştırdım ecoboost hakkında eski teknoloji diye bişey göremedim ve zannetmiyorum.

Olacak :):D

taktik ve deneme aşmasında..

1.6 ecoboost powershift c-max test sürüşü için Türkiye gelmişti.

Yanıtlama zamanı:

Küçük hacim sayesinde düşük sürtünme ve buna ilaveten aşırı besleme ile yüksek güç alma furyasını piyasaya yayan, satın alınabilir hale getiren Vw oldu ancak teknolojinin ilk kez kullanımı Lancia nın '80 li yıllarından geliyor.

Ecoboost ise benzer tasarımlar arasında en iyi dengeli güç üretimi/ekonomi-emisyon/performans dengelerini kuruyor, bunu yarışlardan gelen tecrübeye dayanarak günümüzün en ileri teknolojisiyle üretilen turbo sistemleriyle elde ediyor.

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

yaklaşık 2 aydır F III titanium ecoboost kullanıyorum. istanbul karma ortalama 7.2lt klimalı 8lt gibi değerler var. şimdiden 4000 km oldu. şunu diyebilirim alınız bir ecoboost yokuşmuş düzmüş düşünmeyiniz. yokuş yukarı gaza dokunduğunuz anda çeker alır sizi... :blink:

haa bu arada araçla otoyolda giderken ne kadar yapıyor bir bakalım dedik 200km/h te kilit mevcut 6. vites 4600 d/dk :)

toxoplasma tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

yaklaşık 2 aydır F III titanium ecoboost kullanıyorum. istanbul karma ortalama 7.2lt klimalı 8lt gibi değerler var. şimdiden 4000 km oldu. şunu diyebilirim alınız bir ecoboost yokuşmuş düzmüş düşünmeyiniz. yokuş yukarı gaza dokunduğunuz anda çeker alır sizi... :blink:

haa bu arada araçla otoyolda giderken ne kadar yapıyor bir bakalım dedik 200km/h te kilit mevcut 6. vites 4600 d/dk :)

Aha hocam öyle birşey mümkün değil internette 240 gören 150 hp videosu var 2. olarak bu aracın teknik verisi 220kmh diyor neden 200 kmh de sınır olsun 240-250 ye kadar yolu var yani ve size son söyleyeceğim aracın son hızını 6.viteste değil 5.viteste deneyiniz.Güle güle kullanın.

Yanıtlama zamanı:

Garett dünyanın en iyi turbo üreticisi kardeşim gartett ten yana sıkıntı yok

Aracın rodajı bittimi ?

Rodaj bittiyse viteslerde redline göre göre deneyin birde

Yanıtlama zamanı:

6. vites uzun düzlüklerde hızı sabit tutup devri düşürmek içindir hızlanmak için değil; maksimum hıza genellikle 5. viteste erişilir.

6. vitesin uzun dişli oranı asfalta aktarılan gücü düşüreceğinden 230-240km yapabilecek bir arç zorla 200-210km yapar kaba bir örnekle..

Yanıtlama zamanı:

Belirli bir devir bandının üzerinde geçilirse 6. vitese hızlanma devam eder. O yüzden 5. viteste sınır zorlanıp 6. vitese geçilirse kadranın dibini görmek mümkün. 5. viteste 220-240 gibi hızların görülebileceğini zanetmiyorum 6 ileri bir araçta.

Yanıtlama zamanı:

Belirli bir devir bandının üzerinde geçilirse 6. vitese hızlanma devam eder. O yüzden 5. viteste sınır zorlanıp 6. vitese geçilirse kadranın dibini görmek mümkün. 5. viteste 220-240 gibi hızların görülebileceğini zanetmiyorum 6 ileri bir araçta.

Görülüyor Ogün; Astra 1.4T ile 4 te 221 ve eğimli yolda 5 te 247km/h de gaz kestiren arkadaşlarımız var.

Bu şekilde kullanılırsa belki dediğin gibi 6 ya geçilip hızlanma elde edilebilir ama oranlarına dikkat etmediğimden 1.6 Eco ile düzde yapılabilir mi bilemiyorum..

Yanıtlama zamanı:

Benimde anlamadığım konu şu. Dizel ile benzinli arasındaki fark yaklaşık 9.000 TL. Az km yapacak biri için gereksiz yere ödenen fark. Peki arabayı diyelimki 90.000 km de satmak istedik. Aracı benzinli fiyatınamı satıyoruz yahu. Yine araç dizel deyip belirli bi fark ile satıcaz dimi. 90.000 km de yapılan kar en az 9.000 TL dir. Aracın dizel olmasındaki fark kendini amorti etti bile ve satarken dizel farkı size kar kalmıyormu ?

Yanıtlama zamanı:

Satarken o fark çıkarılamıyor kimse sırf dizel diye fazladan 6000-7000 vermez hele insanımızda 100.000 de dizel biter mantığı varken kilometresi de fazla ise o fark iyice düşer.

turbin tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.