ferhat tezcan Oluşturma zamanı: Eylül 26, 2012 Raporla Share Oluşturma zamanı: Eylül 26, 2012 (düzenlendi) Silindi sandığım eski İzmir fotoğraf arşivimi bir cd de yedeklenmiş olarak bulunca çok sevindim ve bir kaçını sizlerle paylaşıyorum. Burası varyant Konak meydanı bakınız deniz neredeymiş İnanırmısınız burası göztepe ve susuz dede tepesi Zamanında almak lazımmış o boş arsalardan Yine göztepe feribottan İşte o yıllarda balçova köyü ve fahrettin altay Burası karataş Şimdiki yeşildere yolunun eskiden yol yokkenki hali.Bilen bilir şu an o su kemerlerinin içinden geçiyoruz arabayla İşte en anlamlı fotoğraflardan biri kemeraltı çarşısı soldaki yunan bayrağına dikkat edin.O yıllarda izmir daha kurtarılmamış rum ve yunanlıların. Sanırım 80 li yıllar çankaya Dedem zamanında şu ortada boş duran arsayı alaydı iyiydi valla Konak meydanı yandan görünüş Asansör mevkisi karataş.Bilmeyen için tarif edeyim çamların arasındaki kule tarihi asansör. 90 lı yıllar konak o köprünün üstünde annemi kaybetmiştim hiç unutmam Karşıyakayı unutmadım Karşıyakada şu anki apartmanlar olmadan önceki yalılar. Yine karşıyaka Bakınız kadifekalenin olduğu yer bomboş. Birde size bir bilgi eskiden bu fotoğraf zamanında yani izmir kurtarılmadan evvel müslümanlar yani türkler işte bu gösterilen yerde otururlarmış.Alsancak ve devamının tamamında rum ermeni ve yunanlılar yani gayri müslimler bizim tabirimizle ise gevurlar işte izmire gevur izmir denmesinin sebebi taaa o yıllara dayanır.O yıllarda o bölgeye gidenlere nereye gidiyorsun diye sorulduğunda Gevur izmire derlermiş ki ben çocukluğumda hatırlıyorum rahmetli dedem o taraf için hep öyle derdi. Ki şu an izmirde o bölgelerde gezerseniz bir çok eski kilise sinegog ve havralar ile karşılaşırsınız. Yangından sonra kurulan izmir entarnasyonel fuarı Borsa sarayı şu anki yerini bilenler yanlarındaki boş arsaları görünce şaşırmasın Kordon ve yalılar zamanının gevur izmir bölgesi Ve izmirim yanıyor.Rumlar ve yunanlılar kaçarken. Bu da izmirin ilk otobüsü. Gerçekten öyle şaka yapmıyorum Karşıyaka feribot iskelesi Eylül 26, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi 9 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tevfik Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 emegine sağlık Ferhatım içime baygınlık veren konulardan uzaklaştırdığın kentime birkez daha aşık olmamı sağladığın için... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Serdar yaman Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 ferhat abi ellerine sağlık her fotoğraf karesi mükemmel.... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 (düzenlendi) emegine sağlık Ferhatım içime baygınlık veren konulardan uzaklaştırdığın kentime birkez daha aşık olmamı sağladığın için... Ne mutlu bana ozaman abi.Daha da foto var elimde ama en güzelleri ve temizleri bunlardı. Abi bu arada borsa binasının yanındaki boş arsalar nasıl Ben ilk gördüğümde inanamamıştım Eylül 26, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tevfik Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 ohoooooooo...nereler varmış esas seydiköy ne hale geldi düşünsene gaziemir...köpek kulübesi ev fiyatına gidiyor... Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 ohoooooooo...nereler varmış esas seydiköy ne hale geldi düşünsene gaziemir...köpek kulübesi ev fiyatına gidiyor... Bu agoranın karşısındaki büyük arsa varya 4 5 tane yüksek apartman olan site.Orası dedemin kiraz bahçesiymiş çingeneler gelip çalıp çalıp gidiyorlar birde çok uzak kalıyor bakamıyorum demiş yok paraya satmış o araziyi. Ah demem diyorum hep aklıma geldiğinde Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
T.Mete Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 http://www.izmir.bel.tr/photoGallerie.asp?Pid=4 http://www.fatihcavus.net.tr/resimler/resimler.html Özellikle fatih çavuş sitesinde çok güzel resimler var. Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mete Yılmaz Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Fotoları göremedim, ama bu da benden olsun, 2003 Konak 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bekir B. Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Ferhat emeğine sağlık....çook beğendim......... 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 (düzenlendi) 3 ayrı fotoğraf ama aynı yer Bu borsanın en eski hali Bu karede bir sonraki hali Buda en son hali Eylül 26, 2012 ferhat tezcan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
T.Mete Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 (düzenlendi) Bu agoranın karşısındaki büyük arsa varya 4 5 tane yüksek apartman olan site.Orası dedemin kiraz bahçesiymiş çingeneler gelip çalıp çalıp gidiyorlar birde çok uzak kalıyor bakamıyorum demiş yok paraya satmış o araziyi. Satmış deden ordaki arsayı torunu şimdi 2 çift pabuç satmak için uğraşıyor,vah kardeşim vah Eylül 26, 2012 T.Mete tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Satmış deden ordaki arsayı torunu şimdi 2 çift pabuç satmak için uğraşıyor,vah kardeşim vah Diymi ya işin şakası bir yana Allahıma şükür bi eksiğim yok çok şükür.Orayı satmış ama yinede az da olsa bizi düşünüp bişeyler bırakmış sağolsun dedem Öyle servetini yiyip torunlarına bi kuruş bırakmamış adam değil sağolsun Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
T.Mete Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Ecdada laf edilmez ,çarpilirsin keto gibi olursun Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ferhat tezcan Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Yazar Raporla Share Yanıtlama zamanı: Eylül 26, 2012 Ecdada laf edilmez ,çarpilirsin keto gibi olursun Yok etmiyom zaten ki edicek bir durumda yok :) Dedem ya nur içinde yatsın Allah ondan razı olsun anladın sen onu Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap