Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.
Junyan far olgunlaştırma çalışmamı güzel bir netice ile bitirdim.
Yapım aşamalarından kareler.
Far camını sökerken zorlanmadım hafif bir ısı ile rahatca açıldı.Çogu yerinde silikon bile yoktu zaten.
Mercek ve uzun hüzme tası ayrı ayrı.Farın birinin mercek sabitleme tırnagı kırıktı tamir ettim.
Angel halkalar bildiğimiz sıcak silikon ile sabitlenmiş bunları ben daha iyi şekilde tutturdum ve üzerinede siyah silikon sıktım.
Ayrılmış haldeler.
Parlak siyaha boyanmış hali.
Hazır aldıgım 50 mili amper beyaz smd led dizili şeritte her biri 9 arlı seri baglantılı ledleri 4 erli seri hale getirip tekrardan dizdim.Angel halka içindeki yaklaşık 4mm lik boşluga sıgdırdım ve güzelce gerekli şekilde sabitledim.
Bu orjinal 2 li paralel baglanmış ve sabit akım ile çalıştırılan 3mm 30 derecelik beyaz ledin karanlıkta görünen ışık şiddeti.Klasik olan bu görüntü halkanın üst tarafı karanlıga gömülmüş durumda.
Buda yaptıgım ledler ile görünen hali.
Park ve diğer ledlerin yapılmış hali.
Park ve 4 lü bölüm için her birinde 1 tane smd 5050 smd ledi seri baglantı ile ve gerekli ohm degerindeki direnci ile ayrı ayrı çalışır duruma getirdim.
Soketinde yalıtım diye bir şey yoktu burayı komple silikonladım.
Eski görünüşü bu halden farksızdı,kablo demeti darmadagınıktı.
Derleyip topladım ve güzelce pvc izolasyon bantı kullandım.
Gece görünecek hali böyle.Park bölümünde ayrıyeten şeffaf pleksi vardı sinyal ile aynı olsun diye çıkardım.Gündüz gözle görünen halide oldukca tatminkar şekilde.Foto makinasında çok belli olmuyor.
Araç üzerinde öglen güneşinin vurdugu andaki görünüşü.Ledler yanık durumda.Çıplak gözle çok daha iyi farkediliyor.
Soru
Oktay Toker
Junyan far olgunlaştırma çalışmamı güzel bir netice ile bitirdim.
Yapım aşamalarından kareler.
Far camını sökerken zorlanmadım hafif bir ısı ile rahatca açıldı.Çogu yerinde silikon bile yoktu zaten.
Mercek ve uzun hüzme tası ayrı ayrı.Farın birinin mercek sabitleme tırnagı kırıktı tamir ettim.
Angel halkalar bildiğimiz sıcak silikon ile sabitlenmiş bunları ben daha iyi şekilde tutturdum ve üzerinede siyah silikon sıktım.
Ayrılmış haldeler.
Parlak siyaha boyanmış hali.
Hazır aldıgım 50 mili amper beyaz smd led dizili şeritte her biri 9 arlı seri baglantılı ledleri 4 erli seri hale getirip tekrardan dizdim.Angel halka içindeki yaklaşık 4mm lik boşluga sıgdırdım ve güzelce gerekli şekilde sabitledim.
Bu orjinal 2 li paralel baglanmış ve sabit akım ile çalıştırılan 3mm 30 derecelik beyaz ledin karanlıkta görünen ışık şiddeti.Klasik olan bu görüntü halkanın üst tarafı karanlıga gömülmüş durumda.
Buda yaptıgım ledler ile görünen hali.
Park ve diğer ledlerin yapılmış hali.
Park ve 4 lü bölüm için her birinde 1 tane smd 5050 smd ledi seri baglantı ile ve gerekli ohm degerindeki direnci ile ayrı ayrı çalışır duruma getirdim.
Soketinde yalıtım diye bir şey yoktu burayı komple silikonladım.
Eski görünüşü bu halden farksızdı,kablo demeti darmadagınıktı.
Derleyip topladım ve güzelce pvc izolasyon bantı kullandım.
Gece görünecek hali böyle.Park bölümünde ayrıyeten şeffaf pleksi vardı sinyal ile aynı olsun diye çıkardım.Gündüz gözle görünen halide oldukca tatminkar şekilde.Foto makinasında çok belli olmuyor.
Araç üzerinde öglen güneşinin vurdugu andaki görünüşü.Ledler yanık durumda.Çıplak gözle çok daha iyi farkediliyor.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş
Bu soruda 3 cevap bulunuyor
Önerilen Mesajlar
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap