Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

Partikül temizliği hk.

İrfan M.

Soru

Abiler/kardeşler 2020 focus un partikül filtresini temizlettirdim. Bir usta söktü ve egzoscu da makinaya bağlayarak temizlik yaptı.(Temizlik aşamasını ben görmedim)

Bir hafta herhangi bir uyarı ışığı yanmadı, çekişte ve yakıttada biraz da olsa fark var gibiydi, akabinde bir hafta sonra arıza ışığı tekrar yandı ve partikülü söken ustaya tekrar gittim haliyle, bilgisayara bağlayarak hata koduna baktı ve "EGR abi, EGR değişecek" diyerek kaputu açtı ve işte bu parça dedi. Velhasıl ustaya güvenmeyerek(çünkü daha önce ilk bilgisayara bağladıgında NOX sensörü değişecek ama önce partikülü bir temizletelim demişti) ford özel servisi buldum ve burası da bana partikülün o şekilde temzilenmeyecegini söküldükten sonra kaynak yerlerinden kesilerek içinin temizlenmesi gerektigini ve tekrar kaynak yapılması gerektigini söyledi ve egzos çıkışına parmagı ile baktı ve partikülün dolu olduğunu söyledi, EGR hatasını dile getirdigimde EGR dolmaz, temizliğide olmaz, yapanlar EGR yi bozuyolar dediler. Şuan arıza ışığının tekrar yanmasını bekliyorum, ışık tekrar yanarsa bu ford özel servisine götürecegim ve duruma birde burda bakacaklar, muhtemelen partikülü keserek işlem yapılacak ama benim kafam çok karıştı. Sizce durum nedir, ilk işlem yapan yer mi beni kandırdı, yoksa ikinci gittigim yer mi bu duruma sokmaya çalışıyor, birde bunlar hep iptal edelim uğraşma diyip durdular bunu da yapmak istemiyorum, ileride farklı bir durum olabilir diye, neyse bana bir akıl verebilecek varsa lütfen cevap versin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

• 0

Dpf arızalı, benim araç 50 binde garantiden komple egzoz dahil dpf değişti(revizyonlu değil, yeni takıldı)

Şu an arabam 78 binde ve arıza lambası arada yanıyor. Yeni nesil dpf lerin ömrü daha azmış artık. Bu şekilde idare ediyorum, arıza lambası yanıyor ve bir süre sonra ben silmeden kayboluyor. Bir de Savaş usta süzgeç gibi bir parça var (ismini unuttum) temizliyor ve 2-3 ay sorun çıkarmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
18 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

Dpf arızalı, benim araç 50 binde garantiden komple egzoz dahil dpf değişti(revizyonlu değil, yeni takıldı)

Şu an arabam 78 binde ve arıza lambası arada yanıyor. Yeni nesil dpf lerin ömrü daha azmış artık. Bu şekilde idare ediyorum, arıza lambası yanıyor ve bir süre sonra ben silmeden kayboluyor. Bir de Savaş usta süzgeç gibi bir parça var (ismini unuttum) temizliyor ve 2-3 ay sorun çıkarmıyor.

Benim araç bilgisayara bağlanmayınca silinmiyor hocam malesef, sürüş ve performansı etkileyen bir durum yok ama can sıkıyor işte ışık orda yanınca, birde aldıgım yakıt opet değiştirsem acaba fark eder mi sizce ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.