Yanıtlama zamanı: Nisan 18, 20242 yıl comment_515572 Merhaba Arkadaşlar 2019 Ford Focus Trend x dizel otomatik aracımda "El Freni Arızalı Servise Götürün" şeklinde hata aldım. Araç el freninden çıkmadı ve aracı hareket ettiremedim. Kontağı açtım kapattım, akü kutup başını - tarafını çıkarıp bir süre bekleyip tekrar taktım yine düzelmedi. Daha sonra kontak kapatıp açınca el freni indi, aracı hareket ettirebildim. Fakat bazen yine aynı hatayı alıyorum. Bazen de hiçbirşey yapmadan düzeliyor. Daha önce böyle bir hatayla karşılaşan oldumu, sorun neyle ilgili olabilir? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 8, 20242 yıl comment_516434 Sorun büyük ihtimalle el freni düğmesi arızalı. Bende de aynı sorun oldu. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 24, 20251 yıl comment_520556 Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Yalnız benim aracımda el freni düğmesinde sorun yok. Çünkü sol taraftaki fren motoru çalışıyor ve el frenini aktif hale getiriyor. Sorun sağ fren motorunda. Bulunduğum yerde yetkili servis yok. Elektronik el freninden de anlayan yok. Ford parçaları satan birkaç yere sorduğumda fren motorunun olmadığını sadece yetkili servislerden temin edebileceğimi söylediler. Bu motor tamir edilebilir mi? Edilemezse sıfırını nereden temin edebilirim? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 4, 20251 yıl Yazar comment_520744 Merhaba Yetkili servise gittim. ABS kablolarını değiştirip sorunu çözdüklerini belirttiler. Sorun yaşayanlara yardımcı olması dileğiyle. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın