Yanıtlama zamanı: Ocak 4Ock 4 comment_523563 21.12.2024 - 21:04 tarihinde, Serdar Tanhan yazdı: Yaz başında kışlık lastiklere taktırdığım sensörleri geçen ay kışlıklara geçince tanıttım. Temudan aldığım tpms cihazı ile yaptım. Öncelikle fren bas bırak+ kontak aç kapa+ aç kapa+aç frene bas bırak kapat+ aç kapa+aç ve kısa bir korna sesi İle sensör tanıtma işlemi başlayacak. Benim sürücü ekranında yazdı sol ön lastikten başladım her seferinde kısa bir korna çaldı araç. Dört lastik de tamamlanınca ekranda tanıtma işlemi tamamlandı yazdı. Şu anda sıkıntısız çalışıyor. Öncelikle kolay gelsin. Ben iki sensörü değiştireli yaklaşık 2,5 yıl oldu sanırım. Yazlık ve kışlıkları değiştirince sadece göstermeden uyarı veriyor. Onu da yol bilgisayarından resetleyip devam ediyorum. Şu ana kadar hiç sorun olmadı. İşin ilginç tarafı bir ay önce kışlıkları taktırdım bu sefer uyarı bile vermedi. Sanırım jantların hepsini çıktıkları yerlere taktı usta. Yani her seferinde tanıtmak gerekmiyor diye biliyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 8Ock 8 comment_523580 Bugün lastikçiye geldim onların cihazıyla kontrol ettik 3 tanesinin pili bitmiş olarak görünüyor bir tanesi çalışıyor. Benim cihazla aynı sol arka sensör çalışıyor olarak gösterdi. Nasıl bir şanssızlıksa üçünün pili aynı anda bitmiş. Bir de daha bir yıl oldu takalı nasıl bitmiş aklım almadı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 15Ock 15 comment_523662 08.01.2026 - 15:13 tarihinde, Serdar Tanhan yazdı: Bugün lastikçiye geldim onların cihazıyla kontrol ettik 3 tanesinin pili bitmiş olarak görünüyor bir tanesi çalışıyor. Benim cihazla aynı sol arka sensör çalışıyor olarak gösterdi. Nasıl bir şanssızlıksa üçünün pili aynı anda bitmiş. Bir de daha bir yıl oldu takalı nasıl bitmiş aklım almadı. Bende pilerini Nisan ayında değiştirdim şimdi yine Sensörler algılanamadı hatası vermeye başladı. Sebebini şöyle düşünüyorum. Sensörlerin içerisindeki orjinal piller Maxcell CR2032HR. Buradaki HR ifadesi bu pilin datashett inde -40C° ile +120C° arasında çalışabildiğini gösteriyor. Yani normal CR2032 pillerden farklı. Bende Maxcell CR2032HR pil bulamadığım için piyasada bulunan normal CR2032 pillerden taktım. Nisan ayından geçen haftaya kadar sorunsuz kullandım fakat geçen hafta havalar gece -15 derecelerde olunca normal pil bence aşırı soğuklardan bozuldu. Bu sensörlerde kullanabileceğimiz piller; Maxell CR2032HR veya Panasonic CR2032B Bu pilleri hiç bir seitede bulamadım Maxcell Türkiye de ki hiç bir sitede yok panasonic de stoktar tükenmiş görünüyor. Bu pillerden piyasada bulabilen olursa buradan paylaşırsa nerede bulunabildiğini sevinirim. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın