Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2015 Ford Focus 1.6 TDCI 115 Titanium Donanım Lastik Basınç Sensörleri Algılanamadı Hatası

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
21.12.2024 - 21:04 tarihinde, Serdar Tanhan yazdı:

Yaz başında kışlık lastiklere taktırdığım sensörleri geçen ay kışlıklara geçince tanıttım. Temudan aldığım tpms cihazı ile yaptım. 

Öncelikle fren bas bırak+ kontak aç kapa+ aç kapa+aç frene bas bırak kapat+ aç kapa+aç ve kısa bir korna sesi İle sensör tanıtma işlemi başlayacak.

Benim sürücü ekranında yazdı sol ön lastikten başladım her seferinde kısa bir korna çaldı araç. Dört lastik de tamamlanınca ekranda tanıtma işlemi tamamlandı yazdı. Şu anda sıkıntısız çalışıyor.

Screenshot_2024-12-21-21-03-50-456_com.einnovation.temu.jpg

Öncelikle kolay gelsin.

Ben iki sensörü değiştireli yaklaşık 2,5 yıl oldu sanırım. Yazlık ve kışlıkları değiştirince sadece göstermeden uyarı veriyor. Onu da yol bilgisayarından resetleyip devam ediyorum. Şu ana kadar hiç sorun olmadı. İşin ilginç tarafı bir ay önce kışlıkları taktırdım bu sefer uyarı bile vermedi. Sanırım jantların hepsini çıktıkları yerlere taktı usta. Yani her seferinde tanıtmak gerekmiyor diye biliyorum.

• Yanıt 47
  • Görüntüleme 17,6k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mustafa Çekiç
    Mustafa Çekiç

Merhaba aynı problemi geçtiğimiz haftalarda yaşadım. Dün itibariyle lastik basınç sensörlerimin pillerini  Duracell marka 2025 kodlu pilleri ile değiştirdim. 70 km kadar kullandım bir sorun ile karşıl

• Mehmet Çallı
    Mehmet Çallı

Bizim araçlarda basınç gösterme özelliği yok malesef.Hatayı durup dururken mi vermeye başladı?Bulunduğunuz bölgede büyük bir lastikçi varsa sensörleriniz çalışıyormu test cihazıyla bakarlar.

• Pil olmadan sensörlerin araçla kablosuz olarak iletişim kurmaları pek mümkün değil 🙂   Çok ama çok istenirse pil değişimi yapılabilir bildiğim kadarıyla, ama pile ulaşmak için ciddi bir efor

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Bugün lastikçiye geldim onların cihazıyla kontrol ettik 3 tanesinin pili bitmiş olarak görünüyor bir tanesi çalışıyor. Benim cihazla aynı sol arka sensör çalışıyor olarak gösterdi. Nasıl bir şanssızlıksa üçünün pili aynı anda bitmiş.

Bir de daha bir yıl oldu takalı nasıl bitmiş aklım almadı.

Yanıtlama zamanı:
08.01.2026 - 15:13 tarihinde, Serdar Tanhan yazdı:

Bugün lastikçiye geldim onların cihazıyla kontrol ettik 3 tanesinin pili bitmiş olarak görünüyor bir tanesi çalışıyor. Benim cihazla aynı sol arka sensör çalışıyor olarak gösterdi. Nasıl bir şanssızlıksa üçünün pili aynı anda bitmiş.

Bir de daha bir yıl oldu takalı nasıl bitmiş aklım almadı.

Bende pilerini Nisan ayında değiştirdim şimdi yine Sensörler algılanamadı hatası vermeye başladı. Sebebini şöyle düşünüyorum. Sensörlerin içerisindeki orjinal piller Maxcell CR2032HR. Buradaki HR ifadesi bu pilin datashett inde  -40C° ile +120C° arasında çalışabildiğini gösteriyor. Yani normal CR2032 pillerden farklı. Bende Maxcell CR2032HR pil bulamadığım için piyasada bulunan normal CR2032 pillerden taktım. Nisan ayından geçen haftaya kadar sorunsuz kullandım fakat geçen hafta havalar gece -15 derecelerde olunca normal pil bence aşırı soğuklardan bozuldu. 

Bu sensörlerde kullanabileceğimiz piller;

Maxell CR2032HR veya

Panasonic CR2032B 

Bu pilleri hiç bir seitede bulamadım Maxcell Türkiye de ki hiç bir sitede yok panasonic de stoktar tükenmiş görünüyor.

Bu pillerden piyasada bulabilen olursa buradan paylaşırsa nerede bulunabildiğini sevinirim.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.