Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 2011 Hidrolik Direksiyon Pompası


Abdullah Ören

Soru

herkese merhaba,

2011 model focus HB 1.6 benzinli otomatik vites bir aracım var. 2,5 makyajlı kasa dedikleri. aracı 2 yıl önce aldım ve geçen yıl itibarıyla bir süre kullandıktan sonra inanılmaz yüksek bir uğultu sesi yapmaya başlamıştı.hatta öyle ki yolda giderken dururken veya boşta bile affınıza sığınarak söylüyorum adeta yüksek bir tonda böğürme sesi veriyordu.servis sanayi ustası kime gösterdiysem pompa arızalı dediler.sanayide 2 defa pompayı tamir ettirdim sözde ama 5-10 gün sonra yine aynı şeyi yapmaya başladı.sonrasında servisin verdiği fiyat çok yüksek olunca bosch marka bir hidrolik direksiyon pompası alarak serviste montajını yaptırdım.yağı orjinal yağ konuldu.yağ deposundan pompaya giden borusu değiştirildi.ancak araç hala 1 yıldır çok az da olsa bir uğultu yada vınlama sesi veriyor.özellikle gaza basınca bu ses az da olsa bariz şekilde duyuluyor.bazıları fordların hepsinde olan bir ses özelliği bu diyor.daha önceki hiçbir aracımda böyle bir sese şahit olmamıştım.gerçekten bu fordlardaki kronik bir ses midir bilmiyorum ama beni ford tan soğuttu.tüm fordlarda böyle bir ses duyuluyormu acaba?birde araçta lpg takılı kontağı ilk çevirdiğimde çalıştırmadan önce 1-2 saniyeliğine sanki bir yere birşey pompalıyor gibi ilginç bir uğultu duyuluyor.bu sesler lpg kiti takılı olmasındanmıdır yoksa kendine has bir özellikmidir bilemiyorum ama buz gibi soğudum ford tan.

Abdullah Ören tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0
7 dakika önce, Abdullah Ören yazdı:

tüm fordlarda böyle bir ses duyuluyormu acaba?

Sesi duymadan yorum nasıl yapacağız bilmiyorum ancak direksiyon pompasından uğultu sesi geldiğini ilk kez duydum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ben zaten çok anlamam ama inanılmaz yüksek bir ses tonu vardı sanayide ustalarda serviste hidrolik direksiyon pompası arızalı dediler.direksiyon sabitken zaten çok yüksek bir ses oluyordu ama sağa sola çevirdiğinizde dahada artıyordu ses. ford serviside aynı şeyi söyleyince pompayı değiştirdim.ama o sesin ilk başlangıç zamanlarındaki gibi çok hafif bir vınlama yada uğultu diyebiliriz yine duyuluyor. sizlerde böyle bir olay yaşandımı acaba diye merak ediyorum.yada başına buna benzer bir olay gelen varmı.

ayrıca birde aracı motor soğukken ilk çalıştırdığımda bildiğiniz traktör çalışyormuş gibi bir ses başladı son zamanlarda. ustaya götürdüm herhangi bir sorun yok dediler ama benzinli bir araçta böyle bir dizel motor çalışma sesini ilk kez ford ta görüyorum.cidden merak ediyorum fordların çalışma sistemi böylemidir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ses bu sesin birebir aynısı. gaza en ufak bir dokunuşta 1500 devir civarı duyulmaya başlıyor. az da olsa bu sesi duyuyorum araç içinde. özellikle yokuş çıkarken daha belirgin oluyor.

 

--2 dakika sonra eklendi--

pompa değişmeden önce ilk başlarda böyle başladı sonra iyice katlanılmaz bir hale dönüşmüştü.hidrolik direksiyon pompası değiştikten sonra yine böyle az duyulur bir halde.

--4 dakika sonra eklendi--

ve bu sesin fordların kronik sesi olduğu söyleniyor ama ben bunun normal olduğunu düşünmüyorum.

neden yapabilir acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.