Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 1 Jant Et Problemi

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

2004 model 0 km den beri ailemizde olan 89 bin km bir aracım var.(araç sedan) ufak çaplı modifiye ederek bir müddet daha kullanmak istiyorum.malumunuz lastik jant bu işin olmazsa olmazı forum dahilinde de birçok yerde aracın orjinal ölçüsü 185.65.14 denilse de birçok yerde orjinal ebatın 185.70.14 olduğu yazıyor,  aracın depo kapağı içerisinde uygun lastik ebatları yazıyor ve 215.45.17 lastik kullanabileceğim yazıyor.185.70.14 ebatı orjinal kabul edip lastik hesaplama proğramı ile hesaplama yaparak 205.45.17 falken lastik almaya karar verdim ve aldım.fakat iş jant almaya gelince kafam daha çok karıştı   http://www.mutlulastik.com.tr/faydali-bilgiler/lastik-nedir/lastik-jant-hesaplama-modulu/ bulduğum jantları bu site üzerinden hesaplatıyorum tamamı birebir uyumlu çıkmıyor.orjinal ebat değeri olarak 185.70.14 5.5 j 47 et giriyorum piyasadaki birçok jant 7,5 j 35 et değerine sahip bunlada 22 mm çaurluğa doğru taşma olacağı yazıyor.yine 7.5 j 45 et 1 tane jant bulabildim ondada 12 mm dışa taşma 8 mm amörtisörlere yaklaşma diyor.8 mm nin  kurtaracağını düşünüyorum fakat 12 mm den şüpheliyim.aracı 5 cm alçaltmayı düşünüyorum ve kalabalık seyahatlerde sürtmesinden endişe ediyorum.aslında almak istediğim jant 22 mm dışa taşma yapar denilen jant bunun çok yüksek ihtimalle sürteceğini düşündüğüm için alamıyorum.burada sorum şu orjinal ebat 185.70.14 mü 65.14 mü? kaç mm ye kadar çamurluğa taşmalara aracımız müsade eder? aynı aracı jant lastik kombinasyonu ile kullanan arkadaşlar et değeri belirterek yardımcı olabilirlerse çok memnun olurum.şimdiden teşekkürler.

Levent Kahraman tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

http://arababara.com/lastik-jant/ford/focus-1.html

bu kaynak farklı söylüyor bunu bulabileceğimiz bir kaynak yok sanırım

 

 

ModifikasyonLastik ölçüsüJant eniJant çapıJant ofsetiSomun ölçüsüSomun sayısı (PCD)Somunlar arası yarıçap (PCD)Merkezi delik çapı (DIA),

1.4i          185/70 R14    5.5" 14"   47mm   12mm *1.5"    4adet.108mm    63.3mm

1.6i          185/70 R14    5.5"14"    47mm   12mm*1.5"    4adet.108mm     63.3mm

 

Yanıtlama zamanı:

Siz dilediğiniz yere bakmakta özgürsünüz fakat Focusclubtr kaynağı genelde resmi verilerdir ? Ayrıca lastik ölçülerinde değişiklik yapılabilir küçük farklara takılmayın. Keza farklı yerde yazılan bilgiler de doğru olabilir, çok farklı bir ülke donanımları tercüme edilmiştir, velhasıl nereye bakacağımızı bilmemiz gerekiyor şu anki bilgi çağında. 

Bkz: 

 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

çok teşekkürler.çok aramıştım aslında bu klavuzu.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.