Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2004 Fiesta Motor Arıza Işığı


Serhat Şimşek

Soru

Herkese Merhabalar,

2004 Fiesta 1.4 Yarı Otomatik aracım 1.5 ay önce içerisinde ünlem işareti olan sarı dişli lambasını yaktı. Biraz araştırdım "Vites Kutusu/Motor Sistemleri arıza lambası" olarak adlandırılıyormuş.

 

Bu lamba yandığı sürece şanzımanda ufak sorunlar ile karşılaşıyorum. Misal geri ve ileri viteslerde araç frene basılmıyormuş gibi davranıyor ve Vites Göstergeri Yanıp Sönüyor. Vites otomatik konumda iken gaza basınca vites göstergesi sabitleniyorve çalışmasında hiçbir sorun yaşamadan hem ileri hemde geri yönde çalışabiliyor.

 

Farklı programlar ile hatakodu okumayı denedikten sonra bi usta "Fren Müşürü hatası veriyor. Otomatik araçta 2 adet fren müşürü var. Bunları değiştir hata düzelir" demesi üzerine Müşürleri değiştirdim. Hata kodu temizlendi ve ertesi gün yeniden  aynı lamba yandı. (usta1)

 

Lamba tekrar yandıktan sonra farklı bir ustaya gösteriyim dedim. Bu ustada "Akü zayıf olabilir, Ölçtür düşükse değiştir sorun çözülür" dedi. Ölçtürdüm 9volt çıktı onuda değiştirdim ve hata kodunu sıfırladık. Yine 1 gün sonra aynı lamba yandı.

 

Bu sefer Ford Yetkili servisindeki tanıdık ustaya götürdüm. "Fren Müşürü arızası veriyor" dedi. Değiştirdiğimi söyledim. "Elektrik tesisatına baktır o zaman temazsızlık varsa yapabilir dedi. Baktırdım klipsleri temizlettim tekrar taktırdım, o usta elektronikciye gönderdi oda fren müşürü dedi vs vs sorun hala çözülemedi.

 

Kitapcıkta Sıcak Kip gibi bir açıklama gördüm. Sanzıman yaşını kontorl ettirdim eksiklik varmış onuda tamamlattım hala lamba yanmaya devam ediyor.

 

Bu ve buna  benzer bir durum ile karşılaşan biri varsa yardımcı olabilir mi ?

 

en son benzin döküp yakacam arabayı :(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 1 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Farklı usta be farklı denemeler aracı yakmaya götürür maalesef...

İyi bir usta bulmanız gerek diye düşünüyorum. Söyledikleri arızaları başka bir araçtan sizin araca aktararak denemeniz durumunda daha az masrafla iş çözülebilir...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.