Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Yakit Ofset Miktari Maksimum Limitte


Ahmet KILIÇ

Soru

Merhaba, 1.5 senedir 2012 model 95 bg dizel focus kullanıyorum, arabamda bugüne kadar pek bir sorun yaşamadım biraz gürültülü ve titremeli çalışması dışında ama satmaya karar verince bilgisayara bağlandı hata kodları aldım. Bu hata kodlarını düzeltmek için 1.5 aydır uğraşıyorum. 

Sorun 4 silindirdede yakıt ofset miktarı maksimum limitte gibi hata veriyor. yabancı forumları takip ettim burada aynı sorunu yaşayan arkadaşların yaptıkları gibi enjektörleri temizlettim, forscan ile pilot öğrenme prosedürü uygulayıp 40 km kadar otoyolda 3000rpm hızlanarak 1500 rpm kadar gaz kestim. ilk yaptığımda hata kodlarını temizledim sonra tekrar baktım hata yok.Aradan birkaç gün sonra tekrar kontrol ettiğimde aynı hata kodları ile karşılaştım.Forscan sürümü benim araca uygun olan versiyonu indirip tekrar aynı prosedürü yaptım.Hata kodları anlık siliniyor ama bir zaman sonra tekrar oluşuyor. bu konuda bazı formlarda yakıt filtresini değiştirmek gerekiyor diyende var, bu prosedürü yaptım (pilot öğrenme hatası)hata kalmadı diyen de var.arabanın çekişinde veya başka birşeyinde problem yok ama hata kodları canımı sıkıyor ne yapmam gerektiği konusunda fikri olan var mı? teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 2 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Baskaca ustaya goturdugumde enjektorlerin ic kismindaki tamir takımı dedikleri ic parçaların zamanla aşınması sonucu tamir takımı degismesi durumu ortaya cıktı.100 bin yapmis bir dizel aracın enjektorlerinin temizlenmesi yanın da tamir takımı denen ic kısmının degismesi gerekir. Konu ile alakali sorun yasayan arkadaslar icin tecrübelerim bunlardır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.