Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Obd II Bağlantısı


Serkan Gülhan

Soru

Aracıma takmayı düşündüğüm araç kamerası için OBD II  ara güç kablosu kullanmam tavsiyesi var. Böylelikle 7/24 kayıt yapabilecek olacağı söyleniyor. Ama aklıma takılan nokta; hareket sensörü ile çalışan ve gücü OBD II den alan kameranın işi bitince OBD II den gelen enerji kesilirmi yoksa aküyü bitirir mi?

Buradan kullanılan güç kablosu aracın herhangi bir yerine , elektronik aksamına zarar verme ihtimali varmıdır. Yoksa sigorta paneline bağlanmış çakmaklık soketi ile mi enerji almalıyım ?

Viofo A119 veya B40S araç kamerası  almayı planlıyorum. Başka model önermek isteyen ve bu işte tecrübeli arkadaşlardan yorum ve öneri bekliyorum.

Serkan Gülhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 4 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Hocam almayı düşündüğüm cihaz hareket sensörü ile çalışabiliyor. Öyle oluncada 7/24 kullanabilirmiyim diye düşünüyorum. Ufak tefek önden tıklamalar ( park halinde ) olduğunda da kayda geçer diye düşündüm 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bildiğim kadarıyla OBD cihazı akünün 11.6 V altına düştüğünde elektriği kesiyormuş. Böylece de aküyü bitirmiyor. Cihaz olarak da kullanan arkadaşların da tavsiyesini eklersem A119 almanızı tavsiye ederim. GPS li modelini bir de imkanınız olursa kameranın önüne takılan film var camdaki yansımaları önleyen onu da eklerseniz süper olur. Park halindeki kayıtı da hızlandırabiliyorsunuz. Böylelikle yerden tasarruf yapmış oluyorsunuz. Bir de şuna dikkat edin bu OBD cihazı takılan yerde malum saklama gözü var kapanmayabilir.

Alaattin C. tarafından düzenlendi
Bilgi ekleme.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

OBD II bağlamanıza gerek yok.Yolcu bölümünde radyo anten için olan sigorta olması lazım elektrikçi bilir.oradan enerjiyi alırsanız 24 saat açık kalır.Fakat sizin kamera  kaç saat kayıt yapıyor oda önemli.Bir de akü meselesi var aracı her gün kullanıyorsanız şarj edebilir fakat her gün kullanmıyorsanız sıkıntı olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.