Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Murat Kalt.

Üye
  • Toplam İleti

    19
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Murat Kalt. tarafından oluşturuldu

  1. 24 dakika önce, Servet Erdoğdu yazdı:

    Koltuğu yatırıp kancanın arkasındaki kaplamayı çift taraflı bantla yapıştırım bakalım çözüm olacak mı?

    --1 dakika sonra eklendi--

    Metal halkanın üç tarafını da elektrik  bandıyla sardım. Ama ses olduğu gibi duruyo maalesef. Döşemeyi çift taraflı bantla yapıştırdım. Bakalım çözüm olacak mı?

    Muhtemel olacaktiŕ , olmazsa da denemeye devam.. illaki kesilecek o ses.. iyi çalışmalar ??

    • Teşekkür 1
  2. 4 saat önce, Kasım ÇELİK yazdı:

    1.6 focus 3 tdci trend aracımda da özellikle soğuk havalarda ve 1.viteste düşük devirde(1000-1400. Civarı) silkeleme oluyor.

    İlk Sorum sebebi ne olabilir?

    ikinci sorum güncelleme yükletirsem sorun çözülebilir mi?

    üç) güncellemenin aracımda yüklü olup olmadığının nasıl veya nereden öğrenebilirim?

    2015 trend x benzinli-lpg aracimdada benzer bi olay var. Motor sogukken .ozellikle sabahlari ilk calismada ayni olay oluyor. 2 dk kadar calisirsa durdugu yerde boyle bisey yapmiyor. Guncelleme ile ilgisi olabilecegini düsünmemistim.

  3. 7 dakika önce, ufuk yıldırım kenar yazdı:

    Evet bendede lpg montajından sonra başladığını tahmin ediyorum çünkü montajdan belli bir süre sonra ortaya çıktı fakat hiç bununla alakalı olabileceğini düşünmemiştim.

    fikir olması açısından hatalı montajda , işaretli yerler çoğu yerinden araca sabitlenmesinden kaynaklı , en ufak bi esnemede dahi ses geliyordu.

    doğru montajı 2 nolu fotoda elde ettik.

     

    IMG_20160107_073229.jpg

    Screenshot_2016-01-06-17-11-16.png

  4. benzer olayı bende yaşadım , lpg uygulaması yapıldıgında meydana çıkmıştı ve hatalı montaj oldugu , montajı düzelterek sorunu halletmiştik. sorun da şu ki , montaj yapan ustacık lpgnin hortumlarından tutun , beynine kadar aracın çoğu yerine plastik kelepçe atarak sabitlemeye çalışmasından kaynaklıydı. haliyle en ufak titreşim aracın içinde ses olarak geliyordu. 

    sizde montajı yeni yaptırdı iseniz bu durumu değerlendirin derim.

     

  5. yakup bey tekrardan merhaba ,

    bugun ford otosandan ( 444 3 673 ) dönüş yaptılar konu ile alakalı ,

    çorum yetkili servisi evlüce otomotive konunun aktarıldığını ve direksiyon değişimi için servisin beni arayarak randevu vereceğini ilettiler.

    ilginiz için tşk eder , konu ile ilgili bilgilendirmeleri paylaşırım.

    • Beğen 2
  6. "1. ve 2. vitese geçirirken tam kavrama noktasında ayrılıp ayağı debriyajdan çekerken sanki boşluk varmış gibi vuruntu yapıyor."

    Bu kısım uyuyor gibi benim duyduğum yada hissettiğim titreme olayına. Ancak benimkinde sıcak soğuk farketmiyor.

    vites geçişlerindeki  o vuruntu sesi her zaman yapıyo ,doğrudur..  dediğim gibi 70.000 km deki o aracı görünce  ( onda  daha fazla idi )  anladım. 

  7.  

     

     

    Merhabalar , buna benzer bi sıkıntıyı Şu an yaşamaktayım , forumda da inceleme yaptım bi kaç benzer konular mevcut.  araç  2015  focus trend x benzinli  1700 km de  ,  özellikle  son 1 haftadır sabahları aracı çalıştırıp  ,garajdan çıkarken ilk  hareketi  gerçekleştirdikten sonra yolunda eğimli olması sebebiyle  araç esnemekte (  düz  yol olsa da  fark etmiyor  aynı  ses  geliyor  ) ve bu sırada  , özellikle   sol  ayak altından başlayıp , direksiyona kadar gelen bariz  bi tıkırtı  mevcut..  gaz verince özellikle parçalar esneyip  birbirinden ayrılıyormuş gibi ,  biraz  mesafe gidip  ( yaklaşık 3 km )  araç ısınınca ses  tamamı ile  gitmiyor ama  azalıyor..  Bununla beraber özellikle 1. ve 2. vitese geçirirken tam kavrama noktasında ayrılıp ayağı debriyajdan çekerken sanki boşluk varmış gibi vuruntu yapıyor. Servise götürdüm ,  test  sürüşüne çıktık , tabi gidene kadar araç ısındı ve ses kesildi , vites geçişlerindeki sıkıntıyı da aktardım , baktılar ve bununda anormal olmadığını , Ford da bu olayın normal olduğunu ( kronik )  dile getirdi , 2014 model 70.000 km de  başka bi araç üzerinde deneme yaptık ve o vites geçişlerindeki vuruntu daha fazla idi. aracı servise bırakıp , ertesi gün gidip soğuk haldeyken deneme yaptıracağım.  ve eş muadildeki  başka bi araçla... sonucu iletirim .

     

    Bu araçtan 2 adet aldık arkadaşımla , onun aracında da vites geçişlerindeki ses mevcut ama çok değil , o araçta  1200 km de  ,  ama  sabahları gelen o tıkırtı sesi asla gelmiyor  1 haftadır  çok denedik , 

     

    Daha önceki aracımda da bu tarz sesler vardır ama çok önemsemiyordum.  ( 2001 corolla vvti  otomatik  , rotlar da boşluk vardı bulana kadar öldük ve düzeltince araç pamuk gibi olmuştu , tıkırtı , kasislerden geçerken gelen tıkırtılar  gitmişti.  ) , şimdi aklıma gelen bi kaç parçadan şüpheleniyorum , viraj demiri ve bağlantı lastikleri , poryolar , z rot  , rotlar ve başları. özellikle bunları kontrol ettireceğim.  1700 km de bi aracında bu parçalarda bi sıkıtısı , parça boşluğu  vs....  varsa  peh  yani.. 

     bu tarz sorunlar için ford dan soğumak istemiyorum ,  başka  öneriniz varsa sevinirim.

    iyi forumlar.

     

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.