Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Anıl Ö.

Üye
  • Toplam İleti

    87
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Anıl Ö. tarafından oluşturuldu

  1. ses konusunda şöyle bir şey var ... Focus MCA, F3'ten daha -iyi- izolasyonlu, yani E6 1,5TDCI ile E5 1,6TDCI arasında dB farkı yok gibi bir şey. Ama MCA'da izolasyon için daha fazla zaman + para harcanmış, aracın içi sessizleşmiş.

    ...motor konusuna gelince ... o da kullanıcıdan kullanıcıya değişir. Kimi aradaki nm ve ps farkını hisseder, kimi edemez ... göreceli bir kavram olduğu için hissetme/hissetmeme konusunda yorum yapmayacağım.  

    Abi aslında ben bu 1.5 i kıskandım  :) Şimdi mca dizel var bizde bunu kaça sayarsınız diycem kuzuya yazık daha 3500 km de :D

    • Beğen 1
  2. Üşenmedim gittim denedim.

    1.6 dizel 1.5ps dizelin yanından geçemez. Alet çok temiz :)

    Vites geçişleri olsun hızlanması olsun, ses izolasyonu olsun. 

    Fakat öyle aşırı bir ivmelenmesi yok, beklendiği kadar var ama. Ne eksik ne fazla.

    Hakikaten oyun şimdi başlıyor mottosu çok yerinde olmuş.

     

    Bu arabadan sonra 1.5eb mondeo kullandım. Araba kasa olarak şahane ama çok beğendim, fakat bence! 1.5eb ı-ıh olmamış bu arabada 2.0 olur 1.5dizel olur ama olmamış. Hele o tam otamatik şanzuman hiiiç olmamış. Bu kombinasyon pederin 2001 mk1 focus otomatik arabasını kullanıyormuşum gibi hissettirdi.

     

     

    Kısacası 1.5ps dizel focus cidden alınası bi araba.

    1.6 dizel ne açıdan yanından geçemez aşırı merak ediyorum :)

  3. Ben fordun hiç laçka kendini salmış pas tutmuş çürümüş  arabasını görmedim.Bendeki güven hissi kapıların tokluğuyla yol tutuşla frenle alakalı fordda sınıfında bunları bana göre en iyi veren araç.Motorlar deseniz ecobost un başarısı ortada dizeller; yeni 1.5 ler efsane olucak diye düşünüyorum.bizim 1.6 larda hem performans hem yakıt konusunda çok iyi.Serviste kahve ısmarlamadan bırakmıyorlar :)Böyle sıcak bir forumu var :)Misal focus sınıfında birçok yeniliğin öncüsüdür.Bütün güvenlik özelliklerini en alt donanıma dahi koyması focus için sis farı çelik jantı her donanımda vermesi çok önemli bence.Herkeste bi algı var ford arabası ses alır diye ama ben katılmıyorum,ses takıntısı olan s kasa mercedes yada 7 kasa bmw ye binsin :)

    • Beğen 1
  4. Anladığım kadarıyla siz aldığınız eşyayı almanyada yaşayan arkadaşınıza postalattıracaksınız.Bu durumda gümrük işlerinin yürümesi için fatura arkadaşınızın adına olmalı.Bu şekilde olursa ancak vergi iadesi alabilirsiniz.Eğer aceleniz yoksa pazartesi araştırıp net bilgi verebilirim yetkili bir gümrükcü ağzından.(bende gümrük işleri yapıyorum ama biz sadece ihracat yapıyoruz)

  5. Bende abartılı bir fiyat verdiğini düşünüyorum.. işlem yaptırmadım o yüzden, servisler direk değiştirme yoluna gidiyor onlar daha fazla bir fiyat çıkaracaktır tahminimce.. basit bir arıza olabilir diye soruyorum aslında sizlere :)

    Sen yinede servise git en azından arıza tespiti yaptır arızayı öğrenip araştırmak daha mantıklı 

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.