Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Yücel Engin

Üye
  • Toplam İleti

    10
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Yücel Engin tarafından oluşturuldu

  1. On 22 Eylül 2015 at 12:02, Doğan Kurban said:

    Arkadaşlar önce farların far yuvasına oturmama ve tampon ile olan kısımdaki açıklık hakkında bilgi veriyim.

    Özellikle sol farlarımızın alt kısmı ile tamponun birleştiği kısımdaki boşluk çoğumuzun dikkatini çekmiştir ve hoşuna gitmemiştir.Üşenmeden farları söküp sorunu buldum ve kendi aracımda giderdim.Farların altında bulunan tırnaktan kaynaklanıyor.Yuvasına oturduğunda dahi farın yukarıda kalmasına sebep oluyor.Ben farın altındaki tırnağın alt kısmında 1mm kalınlığındaki çıkıntıyı keserek yuvasına oturttum ve olması gerektiği gibi düzgün durdu.Tabi tırnağın geçtiği kısmın üst kısmına da 1 mm kalınlığında bir bant yapıştırmakta fayda var ki far kasise girince zıplamasın.

    Farın sorunlu hali

    9b7e25f4fbd6167c6ad8cfb670990f65.thumb.j

    Farın duvardaki eğri far çizgisi

    d1cadde31ab307ca0d035e70ab098c1f.thumb.j

    Kendi farımın düzeltilmiş hali8d35b972166d3663d3916e0f77270744.thumb.j

    Farın düzelmiş hali kaput ile uyumu

    da9e25478416a517b8bb33849d1a267d.thumb.j

    Far.thumb.png.9d506f719da8652374e63212f4

    Gelelim özellikle f3 sedanlarda arkadan baktığımızda görünen stoplarla bagaj arasındaki biçimsizliğe.

    Bunun nedenine kökten olmasa da %50 çözümü buldum.Bagajın içinde stopları söktüğümüz kapağın altındaki plastik vidayı sökünce bu vidanın takıldığı vidayı göreceksiniz.Bu vidanın kafa kısmı yıldız vida şeklinde.Bunu uygun bir anahtar yardımıyla sıkıştıracaksınız.Dikkat edin sonuna kadar sıkınca daha zorlamayın kırmayalım.

    Bu vida sıkıştırıldığında stoplar kasaya daha düzgün ve sıfır oturuyor.

    Buyrun stopun olması gerektiği hali

    20150922020203.thumb.jpg.a17d9cc67416752

    Teşekkürler okuduğunuz için.

     

     

     

    Gölcük ford otosan kalitede çalışıyorum gölcük fabrikasında son kontrollerde far uyumluluğuna öyle dikkat ediliyorki gerekirse aracın satışını red ediyorlar fakat almanyadan gelen 2015 focus sahibiyim resmen farları hepsi gövdeyse uyumsuz ayarsız etrafımda gördüğüm tüm focuslara bakıyorum nerdeyse tamamı gövdeye tam oturmammış kapartadan yüksek 

    • Beğen 2
  2. 16 saat önce, Gökhan Tekin said:

    Şöyle ki Yakup Bey kontağı çevirip aracın çalışmasını beklemeden bırakıyoruz. O kendi kendine basmaya devam ediyor. Bayanlar bu olmadan araç çalıştığı halde basmaya devam edebiliyor marşa. Bu özellik bu sorunun önüne geçiyor aslında. 

    Bayanları bırakın ben bile aracı 2 gün oldu bakımdan alalı anahtarı hafif çevirip bırakıyorum araç çalışmıyor aslında bu sorun değil ama alışkanlık güncelleme ile bu alışkanlığımızdan vazgeçmemiz niye emrivaki yapılırki bunu kaldırmanın mantığı nedir veya araca bir zararımı varki kaldırıyorsunuz 

  3. 2015 focus stlye aracımı 15000 bakımına götürdüm otomatik vites ile ilgili bir güncelleme olduğunu söylediler. Aracı teslim aldım ertesi gün kontağa hafif dokunduğumda çalışan araç araç tam kontak çevirmeden çalışmıyor. Servise sorduğumda güncelleme ile yarım kontak çalışma özelliğinin bu programla artık çalışmayabileceğini tam bilgileri olmadığını söylediler. Buna benzer bir problem yaşayan varmı acaba

  4. 2014 makyajlı kasa focus styl 125 beygir otomatik vites aracla. kullanımımın neredeyse tamamı şehir içi arac şuan 500 km 'de merak ettiğim için gözüm sürekli yol bilgisayarına takılıyor. yakıt tüketimi zaman zaman 7 - 8 lt  zaman zaman neredeyse 14 - 15 lt' lere çıkıyor. normalmidir. yol bilgisayarında veya aracta problem olabilirmi. bazı arkadaşlarım 8 - 10000 km' ye kadar bu değerlere bakma diyorlar fikri olan varmı.

  5. Aracımı birkaç güne teslim alacağım bana 2015 model stylelarda park sensörü olmayacak sizinkinde var dendi ama otomatik olunca aynalar kapanmaz dendi sizinki kapanıyor mu. Bu arada satan arkadaş otomatik vites otomatik klima demişti sonra styleda oto klima yoka döndüler

    otomatik klima yok. sadece arka park sensörü var artık konulacakmış. aynalar otomatik kapanıyor. bagaj anahtarlıktan kendi açılıyor. hayırlı olsun güzel araba

    alıntılama yapmak için firefox kurdum :)

    Yücel bey bana otomatik vites olunca dikiz aynası kapanmaz demişlerdi aracı 26 sında yada 29 unda teslim alacağım. park sensörüne sevindim klimaya üzüldüm aynalar kapanırsa moral olur

    aynalar kapanıyor moraliniz bozulmasın. ben otosan çalışanıyım arac servise gelmeden fabrikada limanda aracı görme imkanım oldu park sensörü yok demişlerdi ama üzerinde orjinal geldi servis yetkilileride şaşırdı sonradan takma değil.

    • Beğen 1
  6. izmit ford servisi navitec multimedya montajı yapıyor 1700 tl fiyat istiyor. sizce uygun bir cihazmıdır ne dersiniz. aracımın garantiden çıkmaması için fazla alternatifimde yok açıkçası servisler ya navitec yada cylon takıyor sanırım en azından beniz aradığım servisler.


    navitec veya cylon taktırmaktansa şu Ford My Touch' u temin edebileceğimiz bir yer yok mu acaba bilgisi olan var mı arkadaşlar. 

  7. ben   aralıkta aldım ilk bakışta önü tuhaf görünüyor olabilir ama arac çok güzel ön ızgaraya gözünüz alışsın çok beğeneceğinize eminim. araç gerçekten dolu bir araba. ben power shift aldım  hp. fakat trendde ve titanyumda bluthut var stlyde yok böyle bir sacmalık yapmışlar. otomatik viteste otomatik park olayı yok sadece arka park sensörü koymuşlar otromatik kapanır dikiz aynaları falan eklenmiş. .61.000 tl liste fiyatıyla satışta fakat arac 15 ocaktan önce pek teslim edilemiyor. ben otosan çalışanıyım teslim aldım. düşünenlere hayırlı olsun arac çok iyi.

    • Beğen 1
  8. otosanın focuslara uygunluk verdiği servislere müsade ettiği 3 marka   navitec, cyclone ve daiichi  izmit esoto kesinlikle navitec' i öneriyor. kusursuz olduğunu iddia ediyorlar. bende navitec düşünüyorum bu markadan sıkıntı yaşayan varmı acaba. fakat benim aracım focus 3 makyajlı kasa hiç bir firmanın bu araca henüz tam uyumlu ürünleri servislere gelmemiş 15 ocaktan sonra diyorlar bilginize.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.