Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Erkan Ceylan

Üye
  • Toplam İleti

    42
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Erkan Ceylan tarafından oluşturuldu

  1. Araç bilgisayarından baktım da akü 12.1 yazıyor. Alt ve üst sınırı var mı acaba? 


    12,6 V %100
    12,5 V 85%
    12,3 V 50%
    11,9 V Riskli
    10,7 V Ölmüş
    Bunlar motor çalışmazken ki değerler, çalışma esnasında 13,7-14,7 arası oynar.
    Ama tabii önemli olan marş motoru çalıştırma için akım çektiğinde voltajın ne kadar dayanabileceği.

    Cem bey’ in bir yazısından kopyalamıştım. Forumda akü ile ilgili yazışmalarda bulabilirsiniz.
    • Beğen 1
    • Teşekkür 1
  2. Araba kullanılmıyor ve yatıyorsa haftada 5-10 dakika ile şarj etmez. Akünüz bitmiş, ömrünü tamamlayıp tamamlamadığını ancak düzgün bir şarj sonrası kendini toparlamazsa anlayabilirsiniz.  Şarj edin veya ettirin. 

     

     

    Cem Bey,   Teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. Dün gauge menüsünden LED test' te gördüğüm ama araçta olduğunu bilmediğim ikazları gördüm.  Start - stop ile ilgili yorumları görünce acaba mevcutta var iptal mi edildi şüphesi içime düştü. Aracı 2014' te aldım, eğer start stop varsa yeni bişey daha öğrenmiş olucam [emoji4] 

     

    Teşekkür ederim. 

     

    Saygılar.

     

    IMG_4205.JPG 

     

     

     

  3. merhaba 2015 model benzinli focus trend x kullanıyorum. benim sorunum şu freni sonuna kadar köklediğim zaman hangi hızla gidersem gideyim abs her zaman devreye giriyor. frene aracı durduracak kadar basınca abs devreye girmeden araba duruyor. ama özellikle panik fren dediğimiz şekilde frene abanırsam hızım 5 km bile yol ve hava şartları farketmiyor abs devreye girip fren mesafesini uzatıyor. geçenlerde şehir içinde yavaş seyrederken birden kırmızı yandı ve ani bir hareketle frene bastım abs devreye girdi ve araba durmadı fren mesafesi uzadı durmam gereken noktayı da geçtim. başka bir gün yine şehir içi yavaş yavaş giderken amcanın biri önüme çıkacak oldu yine frene abandım ve sonuç yine abs devreye girdi ve amca yolun ortasına gelseydi kesin çarpardım. artı hafif yokuş yukarı çıkıyordum. bu kadar düşük hızlarda abs devreye girmesi normal değil diye düşünüyorum. 

    İSelamlar, aynı sorun bendede başladığında servise gittim ve balataların daha 4-5bin gideceği söylenmesine rağmen ön balataları değiştirdim araba normale döndü. Frene bastığımda abs nin devreye girmesi beni rahatsız etti. Balatalarınızı da kontrol ettirin.
    • Beğen 1
  4. Frene basınca ötme mevzusu bende de var, bunun için Düzce ve Ankara (TAN) servislerine gittim. Balatalardan olmadığını söylediler. Balatalarda ses yapmasını önleyen kansorejen madde varmış bunu ford daha sonraları kaldırmış. Ses yapması normalmiş. Ama ben bu sese hastayım. Çözemedim bir türlü. Birde şimdi lastik yazınca acabaa.... dedim. Bende de kışlık lastikleri söktürdüm yazlıkları takdırdıktan sonra yapmaya başladı nedense. Servise bunu söyledim tabiî ki kendimde alakası olabilir mi diyerekten yok lastikten olmaz dediler. Aklımda başka da soru kalmamıştı. Arka lastikler Goodyear, önler sıfır Petlas. Halen daha frene basınca ses geliyor. bu konu için 2 sefere gittim..

  5. lastik neden bu kadar ses yapıyor anlamadım. Lastikler yazlık. frene bastığımda tam olarak durmaya yaklaştığında uuuuuvvvvvvvvvvvvv diye bir ses yapıyor. Usta önlere yeni iki lastik al bu ses gider dedi. Bu sesi bilen ve lastik önerisi olabilecek var mı.

     

    Frene basınca ötme mevzusu bende de var, bunun için Düzce ve Ankara (TAN) servislerine gittim. Balatalardan olmadığını söylediler. Balatalarda ses yapmasını önleyen kansorejen madde varmış bunu ford daha sonraları kaldırmış. Ses yapması normalmiş. Ama ben bu sese hastayım. Çözemedim bir türlü. Birde şimdi lastik yazınca acabaa.... dedim. Bende de kışlık lastikleri söktürdüm yazlıkları takdırdıktan sonra yapmaya başladı nedense. Servise bunu söyledim tabiî ki kendimde alakası olabilir mi diyerekten yok lastikten olmaz dediler. Aklımda başkada soru kalmamıştır. Arka lastikler Goodyear, önler sıfır Petlas. Halen daha frene basınca ses geliyor. bu konu için 2 sefere gittim..

  6. Ek garanti, ilk garanti gibi olmuyor mu yani? Benim Aralık ayında bitiyor. 2014 aralıkta sorduğumda 500 tl demişlerdi dün fiyat aldım 690 tl. Örneğin dün keçe değişti (garantiden) ama merak edip sordurdum garanti olmasaydı diye 100-150 civarı malzeme + işçilik. Bi keçe bu kadarsa garantiye devam etmek mantıklı ve erken yaptırmak lazım. Uzun süre binmeyi düşüyorsanız, diye de düşüyorum. (Yattığı yerde yiyor) ...

  7. Hiç bir rus arabası, diğer arabalar ile kıyaslanamaz. Burada haliyle herkez rus arabası kullanıyor. Maksat parçası çok az demek bile pahalı olur. Örneğin bir arabasının parçası 50 (manat)(€) ise yabancı arabanın ki 300-350 € parası olan mercedes e biniyor, (Yer: Azerbaycan) Niva' lar değil ama diğer araçları vasat. Motor güçlerine göre aşırı yakıt yakanları var. 100 km de 20 litre benzin yakanı gibi..

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.