Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Enes Bozat

Üye
  • Toplam İleti

    19
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Enes Bozat tarafından oluşturuldu

  1. 5 saat önce, Erol Süzer yazdı:

    Arkadaşlar merhaba

    Geçen hafta ufak bir kaza geçirdim. Kendine güveni zirvede bir arkadaşın dönülmüycek bir yerde kamyonetle dönmeye çalışıp benim park halindeki aracıma arka çamurluk kapı birleşim yerinden çarptı.Ve başıma gelen daha farklı birden fazla olaydan sonra :mad: bugün aracı Autoking e bıraktım küçük bir darbe olduğu için lokal boya ile halledicekler. Autoking teki yetkiliyle yaptığımız görüşmede hasarı kaskomun (f kasko) yapacağı ve karşı taraftan rücu işlemini gerçekleştireceğini söyledi. Buraya kadar herşey normal. Aracı 25 inde teslim edecekler.Yalnız ben kaskoyu bu ayın 24 dünde yenilicem bir sıkıntı olmaz öyle değilmi dediğimde ; rücu işleminin tamamlanıp dosyanın kapanması 15 günü bulur rücu işlemi yapılmadan yenileme yaparsanız kaskonuz bozulmuş görünür hasarsızlık indiriminden faydalanamazsınız dedi. Al bir stres daha! İlk defa böyle birşey başıma geliyor. Daha kaskoyla görüşmedim ne yapmalıyım? Yenileme yapmayıp işlemlerin bitmesinimi beklemeliyim yoksa başka bir formül varmı?

     

    abi ara sigorta şirketini durumu anlat sıkıntı olacağını sanmıyorum, zaten rücu işlemi yapılıp yapılmaması senle ilgili değil. Tutanaktaki karara göre karşı taraf %100 kusurluysa senin rücu işlemini beklemene gerek yok kaskon bozulmuyor. Gerisi sigorta şirketlerinin kendi aralarındaki iletişimi. Geçmiş olsun..

  2. 4 saat önce, Süleyman Özen yazdı:

    Würth psikolojik tatmin olabilir.Ama karbon temizliği için aynı şeyi söyleyemem.Zaten ben temizlik yapılmadan önce bir fark olmama ihtimaline kendimi hazırlamışrtım .Yani psikolojimi ona göre ayarlamıştım:).

     

    Şu takozu bi göstereyim bakalım sorun onda değilse deneyeceğim dediğiniz gibi uygun fiyatlı bi işlem zararı olmaz :)

     

    2 saat önce, Zafer Yusoğlu yazdı:

    Parkinson olabilir. İyi bir doktora gösterin. Allah şifa versin. :)

     

    Düzgün doktorunu bulamadık henüz :D

  3. 1 saat önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

    Würth kısa vadede bir etki göstermiyor.

    Biraz psikolojik tatmin gibi görüyorum öyle ürünleri :)

     

    İki kere kullandım bi faydasını görmedim olabilir :D

     

    Bir saat önce, mustafa tire yazdı:

    benim arabamda da titreme sorunu vardı bir kaç tamirci arkadaş baktıktan sonra sorun motoru tutan takozlarda olduğu anlaşıldı değiştirdik sorun yok

     

     

    Haftasonu göstereceğim takozları tekrar bakalım teşekkürler

    --8 dakika sonra eklendi--

    Biraz önce bir şey fark ettim, klimayı açınca rölantide ki titreme bir nebze olsun azalıyor neden acaba fikri olan var mı ?

  4. 5 saat önce, Süleyman Özen yazdı:

    Kesinlikle carbon clean yaptırın derim.Hem rölantideki dengesizliği düzeltiyor hemde araç performans olarak eski günlerine dönüyor.Geçen hafta kendi aracıma yaptırdım.Bosch servisler bu işlemi 100 tl. gibi bir ücrete yapıyor.

    Yaptırmadan önce vaat edilenlere pek inanmasam da yaptırma kararı aldım.Zaten 100 lira gibi bir masrafı çok dert etmem dedim kendi kendime.İşlem sonrasında motor sesi,rölanti düzensizliği ve alt devirlerdeki güç kaybı ortadan kalktı.Motor sesini işlem yaptırmadan önce telefonuma indirdiğim bir uygulamayla ölçüm yaptım.İşlem bittikten sonra tekrar ölçüm yaptığımda belli bir fark çıktı (kaç desibel olduğunu maalesef hatırlamıyorum).Şehir içinde düşük devir kullanan herkese tavsiye ederim. 

     

    Eskişehir de bu işi yapan bi merkez var daha önce arkadaşımın aracına yaptık ancak çok bi fark göremedik ancak denemekte fayda var. Bu arada würth enjektör temizleyici attım tam depo için olandan, depo bittikten sonra herhangi bir değişiklik görmedim.

  5. 18 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Şahsuvaroğlu'na uğrayabilirsin :yeah:

     

    Teşekkürler bakayım Maltepe de olacağım yakınsa zaten giderim, uzaksa düşünmek lazım İstanbul'da :)

     

    18 saat önce, çağlar çetinkaya yazdı:

    Rolantide titreme sebebi :Enjektörler, motor kulagı,şanzıman kulağı olabilir...Gaza basınca titreme gidiyor mu?

     

     

    Gaza basınca azalıyor ancak devir eski haline gelirken dalgalanma falan yok, ayrıca gaza basınca boşta hareket edecekmiş gibi oluyor ileri yönlü bir titreme diyelim yani

    • Beğen 1
  6. Merhaba uzun süredir bir sorunum var ve hala çözemedim

     

    2006 model 112.000 Km de olan dizel aracımız son zamanlarda rolantide efsane fazla titremeye başladı. Titremeyi şöyle ifade edehyim ön koltuklar boşken eski dolmuşların koltukları gibi titriyor. Hareket halindeyse titremeden ziyade aracın alt devirler de zorlandığını yüksek devirlerde de turbo devreden cıkınca boşa devir yükselttiğini düşünüyorum. Şu sıralar motorun turbo devrede olmadığı devirlerde motorun epey hantallaştığını düşünüyorum.

     

    Bu titreme debriyaj ve viteste de hissediliyordu. Bunun üzerine volanla beraber debriyaj seti komple değişti, ancak sorun çözülmedi. Geçen kurban bayramında aracın şarj dinamosu bozulunca aküyle beraber (60l amper) değişti. Bayramdan dolayı yaklaşık iki gün araç elektriksiz yattı. Ayrıca bunların öncesinde de aracı ilk aldığım zamanlarda (1 Ağustos 2014) enjektörlerden bi tanesi hava kaçırdığı için hepsi komple sökülüp pulları değiştikten sonra geri takıldı ancak pompacıya gösterilmedi.

     

    Eskişehir'de uzun süredir gittiğim ustalar ve Otokoç Eskişehir aracın sağlıklı olduğunu söylüyor. Ben sarsıntı var dedikçe bilip bilmeden masraf çıkarttıkları için ustalara gitmeyi bıraktım. Otokoç'ta sırayla her şeyi değiştirelim sorunu öyle buluruz ancak diyor. Henüz sağlam bi usta bulamadım ancak önümüzdeki hafta İstanbul'a geleceğim. Konuyu açma sebebim de bu, daha önce başına böyle bir şey gelen ve ustasına güvenen arkadaşlardan yardım almak istiyorum. 

     

    Şimdiden teşekkürler...

     
  7. 9 saat önce, Ozan Kar said:

    sanayide de cihazı olan ustalar var ama onlarıda ikna etmek beceri gerektiriyor. ben bi tanesiyle konuşmuştum tüm güncellemeleri yapmak istiyorum diye tamam demişti sonra yapmak için gittiğimde olmaz dedi, iyi tamam sadece bi kurcalıcam dedim ikna olmadı anca interneti keserek kurcalattı :D 

    Makine Mühendisliği okuyorum inşallah bitirirsem ileride sanayicilere muhtaç kalmamayi umut ediyorum ?

  8. 13 dakika önce, Özer Aksu said:

    Motor üst kulağına bir baktırın bence! Nihai tüketici olarak sorunu çözmek ve sebebini tesbit etmek servisin görevidir bu riski size yansıtmaları kabul edilemez. Herşeyin riski olabildiği gibi Ecu programlamanın da riskli olduğu doğrudur ancak bunun riski tüketicinin olmamalıdır . Milyarlarca paralar verip aldığımız araçların problemlerini çözmek servisin görevidir. Hakkınızı aramanızı öneririm . Israrcı olun ve Otosanı arayarak destek talebinde bulunun.

     

    Çok teşekkürler dediğiniz gibi yapacağım, sağolun..

  9. 1 saat önce, Özer Aksu said:

    Motor kulaklarına bakıldı mı?  Yazılımla çözuleceginin garantisi var mı? Araç Ecu tekrar programlanması aracın beynini yakacak diye birşey söz konusu olamaz yetkisiz kişilerin eline bırakmayın aracı sorunu çözmek için size böyle bir şart koşmaları doğru bir yaklaşım değil. Başka bir servise başvurun .

     

    Ayrıca forum kuralları gereği üyeliğinizi tamamlayınız 

     

     

    Hocam motor kulaklarına baktılar mı bilmiyorum ancak bilgisayara bağladığımızda beyinle ilgili arızalar var dediler. Bunun üstüne yazılımla kesin çözülecek mi peki diye sorduğumda garanti veremeyiz diyorlar. Ek olarak birde beynin riske girdiğini söylüyorlar. 

     

    Eksik ne var hocam kurallara göre

  10. Merhaba 2006 model 107 bin km de dizel bir araca sahibim. Aracımda son bir iki aydır rölantide titreme sorunu vardı. Son zamanlarda iyice artmaya başladı. Bu hafta bakımları yaptırdığım özel serviste volantla birlikte baskı balata değişti. Herhangi bir düzelme olmadı. Özel servis yazılımsal bir problemden kaynaklı olacağını düşünerek beni yetkili servise yönlendirdi. Bu sabah (Eskişehir Otokoç) servise götürdüm cihaza bağladık. Araç motor beyniyle ilgili arızalar vermiş. Temizledik test sürüşüne çıktık, geldiğimizde tekrar aynı arızaları verdi. Usta yazılımın güncellenmesi gerektiğini ancak arızalardan kaynaklı olarak beyni komple kaybedebileceğimizi söyledi. Benden yetki istiyorlar risk almak için ancak sadece beynin fiyatı 6000 lira civarında. Bu riski almaya değer mi ? Veya böyle bir sorun daha önce yaşayan oldu mu yardımcı olabilecek var mı ? Şimdiden teşekkürler..

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.